25 sept. 2024 | 16:55

Cine e românca superbă de la aniversarea de 90 de ani a Sophiei Loren. A făcut furori în rochie multicoloră

Monden
Cine e românca superbă de la aniversarea de 90 de ani a Sophiei Loren. A făcut furori în rochie multicoloră
Pe 20 septembrie, celebra artistă a fost sărbătorită

Pe 20 septembrie, una din cele mai frumoase actrițe din cinematografia europeană a împlinit frumoasa vârstă de 90 de ani. Sophia Loren a fost sărbătorită cu fast, iar printre numele mari aflate la acest moment s-a aflat și o personalitate din România. Ulterior, s-a aflat cine e românca superbă de la aniversarea de 90 de ani a Sophiei Loren, care a făcut furori într-o rochie multicoloră.

Aniversarea de 90 de ani a Sophiei Loren

Vedeta italiană Sophia Loren, un simbol al cinematografiei cu două premii Oscar la Hollywood, și-a sărbătorit cea de-a 90-a aniversare la Roma pe 20 septembrie, cu doar câteva zile înaintea actriței franceze Brigitte Bardot.

Cele două dive au contribuit la definirea filmului în secolul al XX-lea, devenind embleme culturale internaționale venerate de milioane de oameni din întreaga lume. Celebra actriță a avut parte de o petrecere privată într-un hotel de lux din centrul istoric al capitalei italiene.

Petrecerea a venit după un omagiu organizat într-o sală de cinema din Roma de studiourile Cinecitta și de ministrul culturii. Cu această ocazie, actrița s-a întâlnit cu aproximativ 150 de prieteni, colegi și membri ai familiei pentru o cină pe terasa hotelului cu vedere la Băile Dioclețian.

Cine e românca superbă de la aniversarea de 90 de ani a Sophiei Loren

Printre personalitățile prezente la aniversarea Sophiei Loren, s-a aflat și personalitate a culturii românești. Este vorba de celebra soprană Angela Gheorghiu, prietenă apropiată a actriței italiene.

Cine e românca superbă de la aniversarea de 90 de ani a Sophiei Loren. A făcut furori în rochie multicoloră

Celebra soprană apare în câteva poze, inclusiv alături de un alt simbol al Italiei, celebrul Al Bano. Vedeta a decis să se îmbrace într-o rochie multicoloră, cu imprimeuri cu influențe idiene. Îndreptul pozei în care apare alături de Al Bano, Angela Gheorghiu scria:

„Aseară, la Roma, sărbătorind-o pe legendara Sophia Loren, în ziua în care a împlinit 90 de ani.

Te iubesc atât de mult, Sophia, artista divină pe care o ador dintotdeauna”, a scris soprana, în dreptul pozei.

De altfel, pe pagina sa de Facebook, celebra artistă avea să publice și o altă poză, de data asta alături de sărbătorita serii, Sophia Loren.

De ziua ei, vedeta italiană a primit un premiu pentru întreaga carieră

Sophia Loren, una dintre cele mai iubite actrițe italiene, a purtat o rochie creată de prietenul său Giorgio Armani, și avea să primească și un premiu pentru întreaga sa carieră.

Premiul a fost oferit partea subsecretarului de stat pentru cultură Lucia Borgonzoni și Chiara Sbarigia, președintele Cinecittà, care organizează o serie de inițiative pentru a sărbători cea de-a 90-a aniversare a lui Loren.

Cine e românca superbă de la aniversarea de 90 de ani a Sophiei Loren. A făcut furori în rochie multicoloră

Printre acestea se numără o expoziție la Lincoln Centre din New York și un omagiu care îi va fi adus actriței de către Academy Museum of Motion Pictures din Los Angeles în noiembrie.

Actrița, care a fost căsătorită cu regretatul producător de film Carlo Ponti, a apărut ultima dată într-un film în 2020, „The Life Ahead”, regizat de fiul Edoardo Ponti.