24 sept. 2024 | 14:30

Din ce sunt făcute celebrele chipsuri Pringles. Cartofii nu se numără printre principalele ingrediente, ce scrie pe eticheta lor

Sănătate
Din ce sunt făcute celebrele chipsuri Pringles. Cartofii nu se numără printre principalele ingrediente, ce scrie pe eticheta lor
Din ce sunt facute celebrele chipsuri Pringles

Pringles, unele dintre cele mai îndrăgite chipsuri din întreaga lume, sunt o gustare preferată de mulți, însă nu sunt făcute din cartofi în forma lor clasică. De fapt, conținutul de cartofi este atât de redus încât compania a argumentat că produsul lor nu poate fi considerat un chips clasic din cartofi.

Ce ingrediente conţin popularele chipsuri Pringles

Chipsurile Pringles nu sunt realizate din felii subțiri de cartofi, ci dintr-un amestec de orez, grâu, porumb și fulgi de cartofi. Acest amestec este transformat într-un aluat care este rulat într-o foaie foarte subțire și tăiat în formele ovale atât de caracteristice.

Fiecare bucățică de aluat este apoi presată pe o matriță care îi oferă curba specifică, iar apoi este prăjită în ulei fierbinte. După prăjire, chipsurile sunt uscate și stropite cu arome, după care sunt stivuite și ambalate în cutiile cilindrice pe care le cunoaștem.

Acrilamida și alte riscuri

Pe lângă compoziția sa inedită, chipsurile Pringles ridică și probleme de sănătate, fiind considerate alimente ultraprocesate, notează comment-economiser.fr.

În urma procesului de prăjire la temperaturi înalte, acestea dezvoltă o substanță numită acrilamidă, un compus chimic ce s-a dovedit a fi neurotoxic și potențial cancerigen.

Această substanță apare atunci când alimentele bogate în carbohidrați sunt gătite la temperaturi ridicate. Acrilamida poate fi găsită în multe alimente prăjite sau coapte, însă chipsurile de cartofi sunt deosebit de notorii pentru conținutul ridicat al acestei substanțe.

Citește și Ce ar conține chipsurile și ciocolata, de fapt. Motivul pentru care aceste alimente creează dependență!

Pringles, gustare sau pericol ascuns?

Deși gustul lor atrage milioane de consumatori, Pringles și alte chipsuri ultraprocesate sunt considerate printre cele mai dăunătoare alimente din perspectiva chimicalelor periculoase pe care le conțin.

În 2005, statul California a intentat un proces împotriva producătorilor de chipsuri din cauza nivelului ridicat de acrilamidă din produsele lor. Chiar dacă producătorii au fost obligați să reducă acest nivel, consumul excesiv al acestor gustări rămâne un risc pentru sănătate.

De aceea, specialiștii recomandă prudență în consumul de alimente ultraprocesate, indiferent de cât de gustoase sunt. Pringles rămâne un simbol al gustărilor moderne, dar este important să știm ce consumăm și care sunt riscurile asociate cu astfel de produse.

Citește și Cum se desface corect o pungă de chipsuri. Aşa nu faci mizerie deloc, puţini ştiu trucul!

Digisport.ro
A amenințat cu retragerea! Anunțul făcut de milionarul care vrea să revoluționeze o echipă din România
Stirile PROTV
Sinistrații din Galați, afectați de inundații, au primit donații de la unii români: șosete uzate și lenjerie intimă purtată
PlaySport
INCREDIBIL! Cum arată nevasta mult mai tânără a lui Boris Becker! Cei doi s-au căsătorit în Portofino. Femeia e fiica unui lider politic și câștigă milioane anual
Ego.ro
Imaginile au devenit virale! Maria Băsescu, în tinerețe! Aparițiile i-au lăsat pe toți fără cuvinte FOTO
ProActual
Suma pe care o primesc Mane Voicu și Ioana State pentru participarea la Asia Express 2024. Antena 1 le umple conturile
EVZ.ro
Pensionarii riscă să piardă sumele primite în plus la recalculare. Milioane de decizii, reanalizate
Spynews.ro
Ion și Raluca Șaulescu de la Mireasa, sezonul 4, la un pas de divorț? „Suntem două pietre tari...”. Ce se întâmplă în căsnicia foștilor concurenți
PRO TV
Ce i-a făcut P Diddy lui Justin Bieber când acesta era minor. Fanii, șocați: ”Nimeni nu l-a protejat. Nici măcar propria familie”
Adevarul
O creatură nemuritoare poate produce o formă contagioasă de cancer. Fenomenul bizar, urmărit de cercetători
BZI.ro
Carmen Brumă arată senzațional la 47 de ani! Vedeta a dezvăluit ce o ajută să se mențină în formă
Sport.ro
FOTO Cea mai atrăgătoare hocheistă a revenit la prima pasiune. Ședința foto cu care și-a pus fanii pe jar
Viva.ro
De nerecunoscut! Cum arată Nicoleta Luciu nemachiată la 44 de ani, după ce s-a retras din lumina reflectoarelor. Fanii au dat zoom
Parteneri
Doliu în familia regală. Regele Charles, devastat de durere
Redactia.ro
Cum face față Iulia, soția lui Christian Sabbagh, tuturor provocărilor cu un copil cu autism. Cât de mult a progresat fiul ei după transplantul cu celule stem: „Rezultatele sunt..”
Click.ro
Ce fac BĂRBAȚII cu ANTONIA la Velea la studio: „Genera BANI”! Nimeni n-a avut CURAJ să spună până azi
Vocea.biz
Scandalul amoros care zguduie campania electorală. SĂRUTUL care aruncă totul în aer / FOTO
Unica.ro
Mihai Bendeac și-a prezentat apartamentul. E situat chiar în mijlocul Bucureștiului
EVZ.ro
Yamato Zaharia i-a făcut cadou lui Ovidiu Neveu un... cosciug! Regina Întunericului i-a fost complice: ”Îi arăt unde o să doarmă”
Spynews
Este cea mai tristă zi. S-a stins marea doamnă a lumii filmului. Românii au crescut cu filmele ei
Capital.ro
De ce relațiile lui Jennifer Lopez nu rezistă. Fostul soț al artistei a făcut declarații controversate: „Am avut inima zdrobită”
Avantaje
VLADIMIR PUTIN, invitație pentru ROMÂNIA! Nimeni nu se aștepta la anunțul de la KREMLIN
Mediaflux
Ion și Raluca Șaulescu de la Mireasa, sezonul 4, la un pas de divorț? „Suntem două pietre tari...”. Ce se întâmplă în căsnicia foștilor concurenți
Spynews.ro
Zodii ale căror vieți se îmbunătățesc semnificativ înainte de sfârșitul lunii septembrie 2024. Succesul bate la ușa lor
Realitatea.net
Cu cât se vinde o garsonieră din București, situată într-un beci. Are un singur geam pentru aerisire, dar prețul e uriaș
Antena 1
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Shtiu.ro