23 sept. 2024 | 16:19

Papa Francisc are din nou probleme de sănătate. Suveranul pontif și-a anulat toate audiențele, la recomandarea medicilor

Diverse
Papa Francisc are din nou probleme de sănătate. Suveranul pontif și-a anulat toate audiențele, la recomandarea medicilor
Vaticanul precizează că decizia a fost luată ca măsură de precauție

Ultimele luni au fost grele pentru Suveranul Pontif, ca urmare a unor noi complicații de sănătate. Din cele mai recente informații de la vatican, se pare că Papa Francisc are din nou probleme de sănătate, fiind nevoit să-și anuleze toate audiențele, la recomandarea medicilor.

Încă de la începutul anului, Papa Francisc are probleme de sănătate

La începutul acestui an, cu mult optimism, Suveranul Pontif își relua activitățile specifice, dar nu pentru multă vreme. În februarie, Vaticanul emitea un comunicat în care anunța că Papa Francisc are probleme de sănătate. Tot atunci, Suveranul pontif și-a anulat toate audiențele, la recomandarea medicilor.

În declarația din februarie, Vaticanul preciza că decizia a fost luată ca măsură de precauție. Momentul avea să se întâmple chiar în perioada în care Papa Francisc celebra rugăciunea săptămânală Angelus.

Anularea procesiunii venea la o zi după anularea unei audiențe publice din cauza unei ușoare stări gripale, suferind de „simptome de gripă persistente, dar ușoare”. Calendarul Vaticanului nu prevedea la acel moment audiențe publice pentru, dar era posibil ca acesta să fi avut alte angajamente private.

Vaticanul anunță că Papa Francisc are din nou probleme de sănătate

În cursul acestei zile, conform unor noi informații, se pare că au revenit problemele de sănătate, astfel că Papa Francisc a decis să-și anuleze aproape toate evenimentele din calendarul zilei. Culmea este că și de data asta ar fi tot din cauza unei „ușoare stări gripale”, informație confirmată Vaticanul.

În ciuda acestei măsuri de precauție, oficialii au asigurat că planurile de vizitare a Belgiei și Luxemburgului la sfârșitul acestei săptămâni rămân neschimbate.

Purtătorul de cuvânt al Vaticanului, Matteo Bruni, a precizat că anularea se aplică doar angajamentelor de luni. Acesta a subliniat că următoarele două călătorii europene ale Papei se vor desfășura conform planului.

Suveranul pontif și-a anulat toate audiențele

Întâlnirile anulate de astăzi includeau o audiență cu membri ai Academiei Pontificale de Științe și participanți la un concurs de Crăciun.

Fiecare dintre textele pregătite pe care Francisc urma să le prezinte au fost publicate, dar el nu s-a întâlnit personal cu participanții, a mai precizat purtătorul de cuvânt al Vaticanului, Matteo Bruni.

Vizita va începe joi la Luxemburg și se va încheia duminică cu o Sfântă Liturghie la Bruxelles. Așa cum era anunțat, vizita include celebrarea celei de-a 600-a aniversări a universităților catolice din Belgia.

În același timp, Suveranul Pontif va aborda și provocările actuale ale dezvăluirilor privind abuzurile sexuale ale clerului . Este vorba concret despre abuzurile sexuale comise de clerici în Belgia.

Vorbim totuși de o țară în care, în ultimele două decenii, au fost dezvăluite numeroase cazuri de abuz și mușamalizări. În 2010, în Belgia a izbucnit un scandal care a dus la demisia lui Roger Vangheluwe, episcopul de Bruges, după ce a recunoscut că și-a abuzat nepotul timp de mai mulți ani.

Digisport.ro
Cristiano Ronaldo, făcut praf de o legendă după ce a ajuns la 900 de goluri: "N-are nicio treabă cu fotbalul!"
Stirile PROTV
Sinistrații din Galați, afectați de inundații, au primit donații de la unii români: șosete uzate și lenjerie intimă purtată
PlaySport
INCREDIBIL! Cum arată nevasta mult mai tânără a lui Boris Becker! Cei doi s-au căsătorit în Portofino. Femeia e fiica unui lider politic și câștigă milioane anual
Ego.ro
Cine este tatăl copilului Ancăi Dumitra? Diferența de vârstă imensă dintre cei doi
ProActual
Suma pe care o primesc Mane Voicu și Ioana State pentru participarea la Asia Express 2024. Antena 1 le umple conturile
EVZ.ro
Diana Șoșoacă a dat cărțile pe față. România, sub protectoratul Rusiei
Spynews.ro
Meko sărbătorește cinci ani de relație cu amanta! Recent, luptătorul a aniversat 16 ani de căsătorie cu soția | VIDEO
PRO TV
Cel mai frumos cuplu latino, apariție de senzație pe covorul roșu! Penelope Cruz și Javier Bardem, imaginea perfecțiunii
Adevarul
Cine sunt românii aflați pe lista Europol a celor mai periculoși infractori căutați. Unul dintre ei, căutat pentru o crimă din 1991
BZI.ro
Andreea Bălan, într-o rochie transparentă complet! Fanii au rămas uimiți de ținuta îndrăzneață
Sport.ro
FOTO Cea mai atrăgătoare hocheistă a revenit la prima pasiune. Ședința foto cu care și-a pus fanii pe jar
Viva.ro
Povestea de dragoste neștiută dintre Ilinca Vandici și Alin Cocoș: au fost împreună doi ani, însă ea a fost părăsită: „S-a despărțit de mine. Mi-a spus...”
Parteneri
Se schimba data PASTELUI? Crestinatatea se pregateste pentru un moment istoric
Redactia.ro
Țara în care femeile trăiesc peste 100 de ani. Ce mănâncă mereu și care e secretul longevității
Click.ro
„Canibalul din Volgograd” s-a întors acasă, după ce a luptat în Ucraina. Cazul lui a zguduit societatea rusă acum un deceniu
Digi24
Ce fac BĂRBAȚII cu ANTONIA la Velea la studio: „Genera BANI”! Nimeni n-a avut CURAJ să spună până azi
Vocea.biz
Cum a aflat Victor Slav că iubita lui, Selina, l-a înșelat. S-a întâmplat înainte de Asia Express!
Unica.ro
Fiul Elodiei Ghinescu are o nouă identitate. Bunica lui nu l-a mai văzut de zece ani
EVZ.ro
Marian Mexicanu și Ana, primele declarații după ce s-a căsătorit și și-a botezat fiica! Cele mai frumoase imagini de la eveniment: ”Nu am cuvinte, sunt un om împlinit”
Spynews
O dau la pace? Kremlinul, anunț despre încheierea războiului din Ucraina
Capital.ro
De ce relațiile lui Jennifer Lopez nu rezistă. Fostul soț al artistei a făcut declarații controversate: „Am avut inima zdrobită”
Avantaje
Se SCHIMBĂ REGULILE la PENSIE! Anunțul Casei de Pensii pentru seniori
Mediaflux
Meko sărbătorește cinci ani de relație cu amanta! Recent, luptătorul a aniversat 16 ani de căsătorie cu soția | VIDEO
Spynews.ro
Zodii ale căror vieți se îmbunătățesc semnificativ înainte de sfârșitul lunii septembrie 2024. Succesul bate la ușa lor
Realitatea.net
Cu cât se vinde o garsonieră din București, situată într-un beci. Are un singur geam pentru aerisire, dar prețul e uriaș
Antena 1
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Shtiu.ro