Papa Francisc a apărut în scaun cu rotile la Vatican. Ce a pățit Suveranul Pontif

Papa Francisc a apărut în scaun cu rotile la Vatican. Ce a pățit Suveranul Pontif
Papa Francisc în scaun cu rotile

Papa Francisc a fost văzut pentru prima dată în public folosind un scaun cu rotile, joi. Apariția Suveranului pontif a venit la câteva zile după ce a declarat că urmează un tratament pentru dureri la genunchi. Suveranul pontif suferă de ceva timp de dureri la genunchiul drept. Acesta a fost adus cu un scaun cu rotile în sala Paul al VI-lea din Vatican pentru o întâlnire cu călugărițe și maici superioare din întreaga lume.

Papa Francisc în scaun cu rotile

Apariția sa de astăzi, în scaun cu rotile, a ridicat semne de întrebare cu privire la starea sa de sănătate. Este prima dată când Papa Francisc apare astfel în public.

Într-un interviu acordat marți cotidianului Corriere della Sera, a declarat că urmează să fie supus unei „intervenții minore cu infiltrații”. Intervenția va din cauza unei întinderi de ligamente.

La finalul unei audiențe cu episcopii din Slovacia, săptămâna trecută, papa, așezat pe un scaun, și-a cerut scuze pentru că nu s-a putut ridica în picioare pentru a-și saluta oaspeții.

„Există o problemă, acest genunchi nu funcționează.

Trebuie să mă supun medicului, care mi-a spus să nu merg. ” a spus Papa Francisc, în vârstă de 85 de ani.

Ziarul Il Messaggero a declarat că măicuțele l-au aplaudat îndelung pe papă. Svernarul pontif a fost adus în cameră cu un scaun cu rotile de către asistentul său de încredere.

Deși a mai folosit un scaun cu rotile înainte, aceasta a fost prima dată când a apărut în public.

„Sunt gata să călătoresc la Moscova”

De asemenea, suveranul pontif a declarat pentru Corriere că este „gata să călătorească la Moscova” după ce a solicitat o întâlnire cu președintele rus, Vladimir Putin, în legătură cu războiul din Ucraina, dar nu a primit încă un răspuns.

Papa Francisc a fost certat de patriarhul Kirill al Moscovei, șeful Bisericii Ortodoxe Ruse, după ce l-a îndemnat să nu devină „băiatul de altar” al Kremlinului în interviu.

Kirill, un aliat apropiat al lui Putin care susține războiul din Ucraina, l-a acuzat pe papă că a ales un „ton incorect” pentru a-și transmite mesajul și că astfel de remarci vor afecta dialogul dintre cele două biserici.

Între timp, Madonna a cerut o întâlnire cu papa.

„Sunt o bună catolică. Vă jur! Adică nu înjur! Au trecut câteva decenii de la ultima mea confesiune.

Ar fi posibil să ne întâlnim într-o zi pentru a discuta unele chestiuni importante?”, a scris Madonna pe contul său de Twitter.

În ultima vreme zvonuri despre deteriorarea stării de sănătate a Suveranului pontif au fost alimentate și de reducerea aparițiilor publice ale acestuia, mai spune The Guardian.