17 sept. 2024 | 15:27

Atac în Parlamentul României. Un echipaj SMURD a intervenit de urgență, după ce un bărbat ar fi încercat să incendieze clădirea

News
Atac în Parlamentul României. Un echipaj SMURD a intervenit de urgență, după ce un bărbat ar fi încercat să incendieze clădirea

Conform autorităților, la acest moment există o alertă ca urmare a unui incendiu anunțat în interiorul Parlamentului României. Aceleași autorități nu exclud un atac în Parlamentul României, iar un echipaj SMURD a intervenit de urgență, după ce un bărbat ar fi încercat să incendieze clădirea.

În această după-amiază, atac în Parlamentul României

Din informațiile de ultimă oră, este alertă în Parlamentul României, după ce autoritățile au fost alertate cu privire la un incendiu.

Surse din cadrul Parlamentului spun că totul s-ar fi declanșat după ce un bărbat ar fi intrat în clădire și ar fi aruncat cu o substanță inflamabilă și aprinzând-o, ulterior făcându-se nevăzut.

Aceleași surse spun că individul ar fi dat foc la câteva materiale, iar în urma incidentului o alta ar fi avut un atac de panică și ar fi suferit o accidentare.

 „Incendiul a avut loc în zona de acces pentru vizitatori, nivel S2.  Pompierii se aflau în clădire și s-a intervenit imediat, astfel că, în acest moment, focarul a fost stins. Instituțiile abilitate se vor pronunța cu privire la cauza incendiului.”, au declarat reprezentanții Camerei Deputaților.

Un echipaj SMURD a intervenit de urgență, după ce un bărbat ar fi încercat să incendieze clădirea

Echipajul SMURD ajuns la fața locului a acordat îngrijiri medicale persoanei rănite, aceasta lucrând în chioșcul cu suveniruri din cadrul instituției respective.

Incendiul ar fi fost stins de o parte din angajații de aici, folosind instinctoare. Ulterior s-a trecut la evacuarea persoanelor din clădire, aflate la parter.

Atac în Parlamentul României. Un echipaj SMURD a intervenit de urgență, după ce un bărbat ar fi încercat să incendieze clădirea (2)

Principalul suspect în incidentul de astăzi din Parlament

Autoritățile nu exclud un atac la Parlamentul României, încercând acum să identifice bărbatul care a dat foc și care a fugit de la fața locului.

Ulterior, inclusiv Președintele Camerei Deputaților a venit cu precizări pe marginea incidentului, Daniel Suciu declarând că:

„O persoană încă neidentificată a dat foc cu benzină. Am venit să mă asigur că angajata este în regulă, pentru că a suferit un atac de panică.

După aceea, toate prevederile legale le voi pune în mişcare, pentru că cineva a dat foc în incinta Parlamentului”, a spus Daniel Suciu.

Au fost evacuate 300 de persoane din Parlamentul României

La scurtă vreme după stingerea incendiului, Jandarmeria Română avea să confirme la rândul ei incidentul, precizând într-un comunicat că „În jurul orei 13.50, la obiectivul Palatul Parlamentului, în zona unui magazin de suveniruri, aflat în proximitatea Sălii de expoziții ,,Constantin Brâncuși”, un bărbat a dat foc unor bunuri pe care le avea în posesie, după care a plecat de la fața locului.

Imediat după declanșarea incidentului, se mai arată în aceste informări, au fost cel puțin 300 de persoane evacuate imediat din incita clădirii, imediat după ce s-a declanșat incendiul.

În urma primelor constatări, tot reprezentanții Jandarmeriei Române spun că „este foarte important de precizat că bărbatul nu a pătruns în zona de securitate din incinta clădirii.

„În zona afectată s-au deplasat lucrătorii Departamentului de Pompieri de la sediul Palatului Parlamentului pentru stingerea incendiului și s-au luat măsuri de evacuare a persoanelor.

Incendiul a fost lichidat de către efectivele IGSU, fără a rezulta persoane rănite, ci doar pagube materiale. La fața locului au fost direcționate efective din cadrul DGJMB, DGPMB, IGSU, SPP.

La acest moment, forțele de ordine desfășoară activități specifice, atât la interior, cât și în zona exterioară, pentru depistarea persoanei, luându-se în calcul și posibilitatea ca persoana să fi părăsit obiectivul”, se arată în comunicatul Jandarmeriei. ”, se mai arată în comunicatul Jandarmeriei Române

Comunicatul Poliției Române cu privire la incident

Există și imagini care au surprins momentul intrării individului. În acest context s-a luat decizia de a închide toate căile de acces în cadrul instituției. Reprezentanții Poliției au desnis la fața șlocului, dând și un comunicat cu privire la cele întâmplate:

Astăzi, 17 septembrie 2024, polițiști din cadrul Direcției Generale de Poliție a Municipiului București – Secția 17 Poliție au fost sesizați, prin sistem 112,  cu privire la faptul că  o persoană ar fi aruncat cu o substanță, posibil inflamabilă, în incinta unei instituții publice din Sectorul 5.

La fața locului s-au deplasat polițiști din cadrul subunității, iar din primele cercetări s-a stabilit faptul că, în urma unui conflict spontan, un bărbat, vizitator, ar fi aruncat cu o substanță inflamabilă. Incendiul a fost într-o încăpere pentru vizitatori,  aproximativ 300 de persoane fiind evacuate la acel moment. Din primele informații, nu există persoane rănite. La acest moment, activitățile sunt în desfășurare, fiind efectuate verificări în vederea depistării persoanei în cauză.

Cercetările sunt continuate de către polițiști din cadrul Secției 17 Poliție, pentru stabilirea cu exactitate a împrejurărilor în care a avut loc evenimentul.”, spun reprezentanții Poliției Române.

Știre în curs de actualizare, în funcție de dinamica evenimentelor

În 2010, Adrian Sobaru, angajat TVR, a încercat să se sinucidă în Parlamentul României

În urmă cu 14 ani, într-o zi de 23 decembrie a anului 2010, parlamentarii români deveneau părtași la un incident dramatic.

Un fost angajat al TVR, ca urmare a unor măsuri sociale radicale luate de guvernul condus de Emil Boc la acea vreme, lua decizia de protesta în plenul Parlamentului României, ulterior arucându-se în gol, în încercarea sa disperată de a atrage atenția asupra problemelor societății acelui an.

Deși tentativa sa de suicid era una nereușită, incidentul avea totuși să atragă atenția, făcând înconjurul lumii.

Ulterior, la 6 ani de la incident, Adrian Sobaru scria un mesaj, poate la fel de emoționant, cu ocazia zilei de naștere a fiului său, pe 23 septembrie 2016:

„La mulți an, Călin! Astăzi este ziua băiatului meu, Sobaru Călin George, ce ar fi trebuit să fie un Reper pentru Societatea Românească, căci de anul trecut este student la Politehnică, în condițiile în care este încă un copil cu handicap ce a reușit să depășească granița problemelor de sănătate și a arătat că se poate.

Dacă în 2010 am fost Erou și nu a contat, acum eu și soția mea am fost Eroii copilului nostru prin toate sacrificiile pe care le-am făcut și s-a dovedit că a meritat!”, scria Adrian Sobaru la 6 ani de la dramaticul incident din plenul Parlamentului României.

Astăzi, la 14 ani de la acel moment disperat, Adrian Sobaru este șofer de TIR, mutându-se în Germania de câțiva ani, declarând că este „Străin între străini, șofer de TIR la bătrânețe să îmi ajut copilul cu handicap”, continuând să spună că meseria sa este „o muncă periculoasă, camioanele sunt atacate adesea, poți fi omorât într-o parcare”, dar că nu se teme, mai ales că „Înfrunt însă orice, important este să-mi pun copilul pe picioare”.

Parteneri
Adevărul despre dispariția gemenilor din Târgu Jiu. Tatăl celor doi copii a spus totul despre adolescenți
Redactia.ro
Cine are prioritate într-o astfel de intersecție. Puțini șoferi cunosc răspunsul corect
Click.ro
O femeie care primea zilnic peste 100 de apeluri cu număr ascuns a descoperit că cel care o suna era soțul ei. Explicația bărbatului
Digi24
S-a aplecat și S-A VĂZUT TOT: Corina Bud, FĂRĂ lenjerie! Fanilor nu le-a venit să creadă că a apărut AȘA
Vocea.biz
Cum a aflat Victor Slav că iubita lui, Selina, l-a înșelat. S-a întâmplat înainte de Asia Express!
Unica.ro
Victor Slav și Selina, ceartă pe mâncare. Tensiuni uriașe în cuplu
EVZ.ro
Bogdan de la Ploiești a anunțat despărțirea de Cristina Pucean! „Nu a fost vorba de trădare, înșelat”. De ce ar fi ajuns la separare din nou
Spynews
Adevărul despre Traian Băsescu. Nimeni n-a știut. Ce a făcut pe timpul lui Ceaușescu
Capital.ro
Ea are 27 de ani, el are 57 și tocmai au anunțat că vor deveni părinți: „Mama te așteaptă…”. Vedeta abia a divorțat anul trecut
Avantaje
Cine era ȘOFERUL MORT în accidentul de TRAMVAI! RĂSTURNARE ȘOCANTĂ de SITUAȚIE
Mediaflux
Descinderi acasă la Nuțu Cămătaru! Au fost găsite maimuțe, păsări răpitoare, cangur și alte exemplare exotice
Spynews.ro
Zodii ale căror vieți se îmbunătățesc semnificativ înainte de sfârșitul lunii septembrie 2024. Succesul bate la ușa lor
Realitatea.net
Cum arată acum fiica Adrianei Iliescu. Eliza a fost fotografiată recent alături de mama sa, într-o ipostază emoționantă
Antena 1
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Shtiu.ro