28 oct. 2021 | 08:54

Ce se întâmplă acum cu Adrian Sobaru, cablistul TVR care se aruncase în gol în Parlament. E radical! (exclusiv)

Social
Ce se întâmplă acum cu Adrian Sobaru, cablistul TVR care se aruncase în gol în Parlament. E radical! (exclusiv)
Adrian Sobaru a trăit la limita subzistenței

La începutul lunii septembrie Adrian Sobaru intra în greva foamei în fața sediului TVR. Aici a stat așa timp de cinci zile. Ulterior, după discuțiile avute la acel moment cu Ramona Săseanu, Directorul General Interimar al SRTv, renunță la greva foamei. Astăzi reporterii Impact au aflat cum se simte și ce a decis să facă.

Adrian Sobaru a trăit la limita subzistenței

Pentur cei care nu își mai amintesc de Adrian Sobaru, el a fost angajatul TVR care în 2010 decidea să se arunce de la balconul Parlamentului României ca formă de protest împotriva condițiilor sle de viață. După ce a scăpat ca prin minune, Adrian Sobaru a revenit la locul său de muncă. Au trecut 11 ani în care Adrian Sobaru, după cum el le-a povestit repoterilor Impact, a supraviețuit cu greu.

În luna sepetmbrie a acestui an, angajatul TVR, disperat că nu mai are din ce să trăiască și nici să-și întrețină fiul, aflat în Germania, decide să intre în greva foamei în fața instituției unde lucra de mai bine de 31 de ani. Tot atunci protestatarul le declara reporterilor Impact:

„Am un fiu bolnav de autism, dar este în categoria înalt funcțional, cu mai puține probleme. A absolvit Politehnica, studii în limba germană, profilul Electronică și Telecomunicații. Pentru că în România nu putea face Master, a plecat în Germania.

Are nevoie de 7.000 de lei lunar, pentru cazare, mâncare, tot ce trebuie. Am vândut și mașina, ca să-l pot ajuta. Am mai avut niște economii. Dar cu banii pe care îi primesc acum de la TVR nu știu cât îmi mai pot permite, pe termen lung. De aceea am grăbit această grevă, pe care oricum intenționam să o fac.”, povestea Adrian Sobaru pentru Impact.

Angajatul TVR a luat o decizie radicală

Deși, aparent, situația sa era rezolvată, după discuțiile avute cu conducerea TVR, Adrian Sobaru nu a fost mulțumit, astfel că a luat o decizie radicală. Conform unor declarații date Impact.ro, Adrian Sobaru spune că și-a dat demisia din TVR și a decis să devină șofer de TIR. Deși o meserie periculoasă, bărbatul spune că nu se teme, dar situația sa este extrem de grea și are nevoie de bani pentru a-și ajuta fiul în Germania și fiica.

„E o muncă periculoasă, camioanele sunt atacate adesea. În plus, poți fi omorât într-o parcare, așa cum s-a întâmplat recent cu un român. Înfrunt însă orice, important e să-mi pun copilul pe picioare. Eu n-am nicio problemă, pot sta și nemâncat.

Și soția mea este la capătul puterilor. Zilele trecute, când am intrat în dormitor, am găsit-o răvășită de durere și de tristețe. Se uita în tavan și plângea. Avem nevoie de bani și pentru fiica noastră, care anul viitor va intra la facultate.” s-a confesat Adrian Sobaru reporterilor Impact.

Parteneri
Divorț în familia regală. Au decis să-și spună adio prin intermediul unui comunicat de presă
Redactia.ro
”Victima” luptătorului suspendat pe viață a răbufnit: ”Toată lumea i-a cerut”. Ce a pățit după episodul fără precedent
Digisport.ro
Zodii care își vor dubla norocul și vor obține bani rapid în perioada 24 – 30 aprilie. Vor avea parte de venituri suplimentare care îi vor face foarte fericiți.
Click.ro
Pepe o acuză Raluca Pastramă că l-a înșelat în timpul căsniciei. Neașteptat cum a aflat: „Mă striga 'nașule', venea la noi acasă..."
Viva.ro
Ultimele ore de viață ale Corinnei, femeia găsită moartă în dulapul din dormitor. Poliția l-a arestat pe iubitul ei
Digi24
Un copil de 10 ani a făcut o mărturisire care le-a dat fiori polițiștilor și a dus la rezolvarea unui caz de crimă vechi de 2 ani
Digi24
Cum arată la interior vila din Las Vegas a Anamariei Prodan. 'Lămâi și mandarini ca ai mei nu are nimeni!'
Unica.ro
Vreme extremă în România. ANM a emis alertă
EVZ.ro
Nume sărbătorite de Sf. Gheorghe. Cui îi spunem la mulți ani pe 23 aprilie
Spynews
Vestea DESPRE PENSII pe care o așteptau milioane de români. SE PREGĂTEȘTE egea la Guvern
Capital.ro
Prime de Paşte oferite de angajatorii români. 7 din 10 companii vor oferi beneficii extra
Antena 3
Vedeta a dezvăluit că a avut o relație incestuoasă timp de zece ani cu tatăl ei, un cântăreț cunoscut: “Tata era altceva”. Acum s-a aflat tot
Avantaje
Locuri de MUNCĂ disponibile! Se oferă SALARII de 6.500 de lei
Mediaflux
Nume sărbătorite de Sf. Gheorghe. Cui îi spunem la mulți ani pe 23 aprilie
Spynews.ro
Ce se întâmplă în corpul tău la 4 ore după ce ai mâncat nuci
Realitatea.net
Imagini cu Adelina Pestrițu în metrou. Cum s-a pozat în transportul în comun: „Faima nu te poate opri să faci lucruri normale”
Antena 1
De ce evreii nu cred în Iisus Hristos? 'Nu este Mesia!' 5 motive pentru care nu-l recunosc ca pe Mesia
Shtiu.ro