Angajatul TVR care a intrat în greva foamei: ‘Tremură carnea pe mine’. De ce este nemulțumit (exclusiv)

Angajatul TVR care a intrat în greva foamei: ‘Tremură carnea pe mine’. De ce este nemulțumit (exclusiv)
Probleme la TVR. Ce angajat a intrat în greva foamei

Probleme mari la TVR! Un angajat a luat o decizie drastică din cauza nemulțumirilor de la locul de muncă. Acesta este disperat pentru că banii nu îi ajung pentru a rezolva problemele din familie, așa că a intrat în greva foamei.

Ce se întâmplă cu un angajat TVR. A intrat în greva foamei din cauza locului de muncă

În 2020, Adrian Sobaru, cablist TVR, șoca o țară întreagă după ce sărea de la balcon, în sala Parlamentului. Acesta s-a decis să meargă mai departe cu protestele, mai ales pentru că este nemulțumit de salariu, dar și de ce se întâmplă la locul de muncă.

Adrian Sobaru este nevoit să își îngrijească și susțină băiatul bolnav de autism, la studii. Acesta este plecat în Germania pentru a reuși să își facă un rost în viață. Între timp, tatăl său se confruntă cu mari probleme, mai ales pentru că a intrat în greva foamei de luni, medicii monitorizându-i starea.

„Sunt un pic slăbit. Îmi tremură carnea pe mine, n-am mâncat nimic de duminică, de la prânz. Vine și Salvarea, mi-măsurat glicemia și tensiunea, sunt încă în limite.

Noaptea mă îmbrac gros, pun căciulă, am cizme, două geci. Seara dorm într-o mașinuță, mă înfofolesc în pături. Stau mai mult pe scaun, ca să-mi dozez energia.

Nu chem Salvarea dacă mi-e rău, mă duc până la capăt cu greva. Nu vreau perfuzii, că doar nu fac figurație aici, deci, ori ei, ori eu. Greva foamei se încheie duminică.”, a spus el pentru impact.ro.

Adrian Sobaru: ‘Mi-a scăzut drastic salariul’

Angajatul TVR a decis să spună totul despre neplăcerile sale, explicând că bugetul din televiziune este unul mult mai mic în aceste momente. Mai mult, el a menționat că salariul său a scăzut drastic, pierzând aproape jumătate din suma pe care o primea în trecut.

”Eu oricum sunt faultat în TVR pentru simplul fapt că mă cheamă Sobaru. Este de neconceput ce se întâmplă acum în televiziune. E jale, bugetul e făcut țăndări, oamenii vin la serviciu ca să aibă de unde pleca acasă.

Nu se fac producții tv, au tăiat și bugetul, nici deplasări nu se fac. Ce rol mai are instituția? Probabil se va rări și pământul de sub TVR, vor înstrăina tot. Am tot fost mutat de colo colo, acum sunt tehnician mecanic, am pornit de la funcția de operator lumini.

Mi-a scăzut drastic salariul, nu am mai avut deplasări, ture de noapte, am pierdut cam 50% din bani. Din ce să trăim, eu, soția, și cei doi copii?”, a adăugat el.

Câți bani îi trimite Adrian Sobaru fiului său în Germania. Și-a vândut mașina pentru băiat

Adrian Sobaru este disperat, mai ales pentru că trebuie să își sprijine fiul. Acesta a vândut mașina pentru a se asigura că băiatul lui are o șansă de a învăța în Germania. Totuși, angajatul TVR susține că salariul său lasă de dorit, de aceea a pornit greva, pentru a încerca să își ajute familia.

„Am un fiu bolnav de autism, dar este în categoria înalt funcțional, cu mai puține probleme. A absolvit Politehnica, studii în limba germană, profilul Electronică și Telecomunicații, și, pentru că în România nu putea face Master, a plecat în Germania.

Are nevoie de 7.000 de lei lunar, pentru cazare, mâncare, tot ce trebuie. În Germania, studenții cu problemele lui primesc un ajutor de la stat, în jur de 200 de euro, deci mai scădem cheltuielile.

Am vândut și mașina, ca să-l pot ajuta, am mai avut niște economii, dar cu banii pe care îi primesc acum de la TVR nu știu cât îmi mai pot permite, pe termen lung, de aceea am grăbit această grevă, pe care oricum intenționam să o fac.

Fiul meu a suferit un accident în Germania, vinerea trecută, l-a lovit o mașină, are o fractură în zona capului, a făcut tomografii, îi trebuie tratament, noroc că n-a necesitat spitalizare lungă.

El vrea să-și găsească acolo un loc de muncă, în Germania are mari șanse, la situația lui.”, a mai povestit Andrei Sobaru.

Cum a reacționat conducerea TVR la gestul disperat al bărbatului

Gestul bărbatului a atras atenția angajaților de la TVR. Ba chiar, Ramona Săseanu, Directorul General Interimar SRTV, a fost impresionată de ce face Adrian Sobaru pentru familia sa. Totuși, angajatul nu este sigur că o să existe schimbări după ce a recurs la greva foamei.

„Cei din conducerea TVR au venit spunându-mi că se vor rezolva problemele. Dar nu mai cred nimic, mi s-a tot promis, de ani de zile. Și Ramona Săseanu, Directorul General Interimar al SRTV, a părut impresionată de gestul meu disperat.

M-a luat în brațe și mi-a zis: ”Hai, nu mai stați în frig, mergeți acasă, vom vedea ce vom putea face!”. Dar, ea ce să schimbe, acum, pe loc? Sunt lucruri vechi. Am apreciat însă gestul său, frumos, de omenie.”, a mai spus el.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI