14 sept. 2024 | 15:24

A fost emis Cod roșu în Galați și Vaslui. 4 persoane au murit, imagini apocaliptice

Vremea Meteo
A fost emis Cod roșu în Galați și Vaslui. 4 persoane au murit, imagini apocaliptice
A fost emis Cod rosu in Galati si Vaslui

Într-o sâmbătă dimineață neagră pentru locuitorii județelor Galați și Vaslui, meteorologii au emis o avertizare de Cod roșu pentru ploi torențiale, care a dus la situații extrem de grave. Ploile abundente și viiturile au provocat distrugeri uriașe, provocând moartea a cinci persoane și provocând haos în regiunile afectate.

Inundații devastatoare în Galați și Vaslui

UPDATE sâmbătă, 14 septembrie, ora 15.20: Ministrul de Interne, Cătălin Predoiu, a corectat numărul victimelor decedate în urma inundațiilor din Galați. Conform noilor date, bilanțul real al deceselor este de patru persoane, nu cinci, așa cum s-a raportat inițial.

”Una dintre victimele raportate a fost de fapt un deces care s-a petrecut cu două zile înainte. Decedatul era expus în propria locuință și a fost luat de ape. Deci avem 4, nu 5 victime confirmate la această oră”, a explicat oficialul, potrivit digi24.ro.

 

 

– Știre inițială –

Codul roșu emis de meteorologi a fost rapid confirmat de realitatea de pe teren. În județul Galați, ploaia torențială a generat precipitații ce au depășit 120 litri/m², iar în unele localități, apa a ajuns până la 1,5 metri adâncime.

În urma acestor fenomene meteo extreme, două persoane au fost găsite decedate, iar alte zeci au fost evacuate din locuințele lor. Viiturile au transformat străzile în adevărate râuri, iar drumurile naționale și județene au fost blocate de aluviuni și copaci căzuți.

În județul Vaslui, pompierii intervin cu două autospeciale și bărci pentru a ajuta locuitorii izolați, iar echipele Aquavas colaborează pentru evacuarea apei din străzi și gospodării.

Impactul catastrofal al vremii extreme

În județul Galați, situația a fost critică. Viiturile au dus la închiderea a 13 tronsoane de drumuri și au provocat distrugeri majore în localități precum Pechea, Costache Negri și Slobozia Conachi.

Ploile intense au inundat casele și au lăsat zeci de persoane fără adăpost. Echipajele de salvare au fost suprasolicitate, lucrând non-stop pentru a evacua apa și a salva locuitorii surprinși de furia vremii. În total, au fost emise trei mesaje Ro-Alert pentru a informa populația despre situația gravă și a solicita ajutorul.

Citește și Ciclonul Boris a făcut prăpăd în România. Doi morți și 60 de persoane evacuate în Galați în urma unei viituri. Apa a ajuns la 1,7 metri!

Raed Arafat, prima reacție după inundațiile din țară

Pentru a gestiona criza, autoritățile au mobilizat forțe din județele vecine, inclusiv bărci și echipamente suplimentare. Secretarul de stat Raed Arafat a subliniat gravitatea situației, menționând că cele mai afectate zone sunt în jurul localității Pechea.

”Situația este mai serioasă în județul Galați, mai exact la Pechea. Avem două decese (…). Intervin toate forțele care sunt disponibile. Plus că am trimis ajutoare de la șapte județe. La acest moment sunt pregătite inclusiv mijloace aeriene. Au fost evacuate 90 de persoane. Cifrele sunt în dinamică. Se lucrează pe evacuarea oamenilor”, a declarat Raed Arafat, la postul Realitatea Plus.

În sprijinul echipei locale, au fost trimise ajutoare din șapte județe și sunt pregătite mijloace aeriene pentru a sprijini intervențiile. Premierul Marcel Ciolacu urmează să se deplaseze în zonele afectate pentru a evalua situația și a coordona măsurile necesare.

Citește și Ciclonul Boris a ajuns în România. A fost convocat Comitetul pentru Situații de Urgență, risc major de inundații!

Parteneri
Adevărul despre dispariția gemenilor din Târgu Jiu. Tatăl celor doi copii a spus totul despre adolescenți
Redactia.ro
Cine are prioritate într-o astfel de intersecție. Puțini șoferi cunosc răspunsul corect
Click.ro
O femeie care primea zilnic peste 100 de apeluri cu număr ascuns a descoperit că cel care o suna era soțul ei. Explicația bărbatului
Digi24
S-a aplecat și S-A VĂZUT TOT: Corina Bud, FĂRĂ lenjerie! Fanilor nu le-a venit să creadă că a apărut AȘA
Vocea.biz
Cum a aflat Victor Slav că iubita lui, Selina, l-a înșelat. S-a întâmplat înainte de Asia Express!
Unica.ro
Victor Slav și Selina, ceartă pe mâncare. Tensiuni uriașe în cuplu
EVZ.ro
Bogdan de la Ploiești a anunțat despărțirea de Cristina Pucean! „Nu a fost vorba de trădare, înșelat”. De ce ar fi ajuns la separare din nou
Spynews
Adevărul despre Traian Băsescu. Nimeni n-a știut. Ce a făcut pe timpul lui Ceaușescu
Capital.ro
Ea are 27 de ani, el are 57 și tocmai au anunțat că vor deveni părinți: „Mama te așteaptă…”. Vedeta abia a divorțat anul trecut
Avantaje
Cine era ȘOFERUL MORT în accidentul de TRAMVAI! RĂSTURNARE ȘOCANTĂ de SITUAȚIE
Mediaflux
Descinderi acasă la Nuțu Cămătaru! Au fost găsite maimuțe, păsări răpitoare, cangur și alte exemplare exotice
Spynews.ro
Zodii ale căror vieți se îmbunătățesc semnificativ înainte de sfârșitul lunii septembrie 2024. Succesul bate la ușa lor
Realitatea.net
Cum arată acum fiica Adrianei Iliescu. Eliza a fost fotografiată recent alături de mama sa, într-o ipostază emoționantă
Antena 1
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Shtiu.ro