23 aug. 2024 | 14:23

Cât a ajuns să coste un borcan cu zacuscă românească în Anglia. Reacția unui român a devenit virală: “Fiți atenți ce am găsit”

Știri generale
Cât a ajuns să coste un borcan cu zacuscă românească în Anglia. Reacția unui român a devenit virală: “Fiți atenți ce am găsit”
Cat a ajuns sa coste un borcan cu zacusca romaneasca in Anglia

Un român stabilit în Marea Britanie a avut parte de o surpriză nesperată în timpul cumpărăturilor. Mai exact, acesta a observat că zacusca de acasă se află la vânzare pe rafturile unui supermarket britanic. Entuziasmat de găsirea preparatului tradițional românesc, acesta a împărtășit momentul pe rețelele sociale, stârnind numeroase reacții din partea internauților. Iată, însă, ce preț avea produsul!

Descoperire surprinzătoare într-un supermarket din Anglia

În timp ce își făcea cumpărăturile zilnice, românul a remarcat cu entuziasm prezența zacuscăi de Râureni într-un cunoscut retailer din Marea Britanie.

Acesta a filmat raftul plin cu borcane ale delicioasei delicatese și a postat videoclipul pe rețelele sociale, însoțit de mesajul: ”Fiți atenți ce am găsit la un supermarket din Anglia. Zacuscă Râureni!”.

Postarea a devenit rapid virală, adunând sute de aprecieri și distribuiri, și aducând un val de nostalgie și bucurie în rândul românilor din diaspora.

Bucuria descoperirii a fost amplificată de faptul că prețul unui borcan de zacuscă în Marea Britanie este comparabil sau chiar mai mic decât în România, unde costul variază între 15 și 30 de lei, în funcție de sortiment și magazin.

Astfel, românii din Anglia se pot bucura de gustul autentic al preparatului tradițional fără a face un efort financiar considerabil.

Reacții pozitive din partea comunității românești

Postarea românului a stârnit numeroase reacții pozitive, mulți conaționali împărtășind experiențe similare și exprimându-și încântarea de a găsi produse românești în supermarketurile britanice.

”Sunt multe supermarketuri cu produse românești. De exemplu, la Tesco, Aqua Carpatica e chiar mai ieftină decât în România”, a comentat un alt utilizator.

Alții au menționat că au găsit și alte produse autohtone, precum pate de ficat Bucegi sau ciocolată Rom, în diferite lanțuri de magazine precum Asda sau Sainsbury’s.

Aceste descoperiri nu numai că satisfac dorul de casă al românilor din străinătate, dar demonstrează și aprecierea internațională crescută pentru produsele tradiționale românești.

Prezența acestor produse pe rafturile supermarketurilor britanice reflectă diversitatea și bogăția gastronomiei românești, care începe să fie recunoscută și apreciată la nivel global.

Citește și Cât costă un kilogram de roșii românești la periferia Capitalei. De unde le poți cumpăra la prețuri mici!

Zacusca, gustul autentic al copilăriei peste hotare

Zacusca, preparată din legume coapte precum vinete și ardei, reprezintă un simbol al bucătăriei tradiționale românești și aduce aminte de gusturile autentice ale copilăriei.

Pentru românii din diaspora, posibilitatea de a savura acest deliciu în străinătate înseamnă o conexiune directă cu rădăcinile și cultura lor. Faptul că acest produs și-a găsit loc în magazinele din Marea Britanie este o dovadă a dorinței de a păstra și împărtăși tradițiile culinare, indiferent de distanță.

Această disponibilitate sporește sentimentul de apartenență și confort pentru românii stabiliți în străinătate, oferindu-le ocazia de a recrea momente familiare și de a împărtăși gusturile specifice cu prietenii și colegii din alte culturi. În plus, prețurile mici cu care se vând aceste produse face ca bucuria degustării preparatelor tradiționale să fie la îndemâna tuturor.

Citește și Formula secretă a bucătarilor pentru cea mai gustoasă zacuscă de vinete. Ce pun la final, cât încă e fierbinte!

Parteneri
Adevărul despre dispariția gemenilor din Târgu Jiu. Tatăl celor doi copii a spus totul despre adolescenți
Redactia.ro
Cine are prioritate într-o astfel de intersecție. Puțini șoferi cunosc răspunsul corect
Click.ro
O femeie care primea zilnic peste 100 de apeluri cu număr ascuns a descoperit că cel care o suna era soțul ei. Explicația bărbatului
Digi24
S-a aplecat și S-A VĂZUT TOT: Corina Bud, FĂRĂ lenjerie! Fanilor nu le-a venit să creadă că a apărut AȘA
Vocea.biz
Cum a aflat Victor Slav că iubita lui, Selina, l-a înșelat. S-a întâmplat înainte de Asia Express!
Unica.ro
De ce a lipsit Ceaușescu la inaugurarea metroului
EVZ.ro
Bogdan de la Ploiești a anunțat despărțirea de Cristina Pucean! „Nu a fost vorba de trădare, înșelat”. De ce ar fi ajuns la separare din nou
Spynews
Plata cu cardul. Se dau banii înapoi. Anunț pentru românii care plătesc mereu cu cardul bancar
Capital.ro
Ea are 27 de ani, el are 57 și tocmai au anunțat că vor deveni părinți: „Mama te așteaptă…”. Vedeta abia a divorțat anul trecut
Avantaje
TRUMP scoate ATU-UL campaniei! ÎNTÂLNIREA surpriză care îl va ÎNFURIA pe PUTIN
Mediaflux
Descinderi acasă la Nuțu Cămătaru! Au fost găsite maimuțe, păsări răpitoare, cangur și alte exemplare exotice
Spynews.ro
Zodii ale căror vieți se îmbunătățesc semnificativ înainte de sfârșitul lunii septembrie 2024. Succesul bate la ușa lor
Realitatea.net
Cum arată acum fiica Adrianei Iliescu. Eliza a fost fotografiată recent alături de mama sa, într-o ipostază emoționantă
Antena 1
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Shtiu.ro