Într-o lume în care nu ne mai miră nimic, sau nu ar mai trebui să ne mire, povești precum cea a lectorului universitar, îmbrăcat în femeie în fața studenților, a ajuns să fie ceva normal și nu în afara regulilor instituției. În aceeași notă, cazul profesorului în fustă nu e singular în România. Mai nou, un polițist, pe numele său Bucur Cezar Mihail, s-a declarat femeie și merge în fuste la muncă.
Deși genul acesta de persoane există în jurul nostru de foarte multă vreme, deabia în ultimii ani au început să apară polemicile și dezbaterile publice pe tema incluziunii sociale și a acceptări acestora în scoietățile moderne ale secolului XXI.
De o parte există tradiționaliștii, cu toate perceptele morale, de gen, religioase, etc. De cealaltă parte avem acum o serie de grupări LGBTQ, peste tot în lume, care au curajul să iasă și să-și ceară drepturile, chiar și cele de gen.
Deși grupurile lGBTQ existau încă de pe vremea romanilor, discriminarea de gen a luat amploare, ca și polemică, în ultimii 10-15 ani, iar aceste dezbateri nu de puține ori au creat și ciocniri între facțiuni.
Pe de altă parte, strategia UE privind egalitatea de gen respectă angajamentul Comisiei von der Leyen de a realiza o Uniune a egalității, și prezintă obiective de politică și acțiuni pentru a realiza progrese semnificative până în 2025 către o Europă a egalității de gen.
Nu cu mult timp în urmă, jurnalista Mara Bănică aducea în atenția opiniei publice câteva imagini în care Adrian Nae, lector universitar, era surpins în aula Universității București îmbrăcat în femeie.
Ulterior, au apărut și reacțiile, din ambele tabere, dar și din partea moderaților, printre ei și reprezentanții Universității, aceștia declarând că:
„Trăim într-o țară democratică. Domnul n-a venit indecent, expunând lucruri care nu se expun. Există un cod de etică și incluziune, așa cum obligă legea, ce punct de vedere aș putea să formulez?
Trăim într-o țară în care oamenii au libertatea să se exprime. Nu a încălcat niciun regulament”, a declarat unul din purtătorii de cuvânt ai Universității București, conform Antena 3 CNN.
Dar, așa cum aflăm de la Robert Turcescu, cazul profesorului în fustă nu e singular în România. Conform acestuia, un polițist, pe numele său Bucur Cezar Mihail, s-a declarat femeie și merge în fuste la muncă.
Din informațiile furnizate de Robert Turcescu, este vorba de un angajat al Direcției Generale de Poliție Locală și Control a Municipiului București, și este, în același timp, responsabilul cu pregătirea efectivelor de polițiști locali. (vezi galeria)
Bucur Cezar Mihail, se pare că s-ar fi declarat femeie, și astfel a luat decizia de a merge la muncă îmbrăcat ca atare, iar imaginile stau ca dovadă a seriozității cu care a abordat această prbolemă.
Același Robert Turcescu mai precziează că polițistului în cauză i s-ar fi atras aatenția din partea șefilor ierarhici că nu este o îmbrăcăminte adecvată funcției, și că, de fapt, înalcă un regulament inerior bine stabilit. Cu toate astea, Bucur Cezar Mihail spune că aceste avertizări sunt o formă de discriminare, ba mai mult, în declarația de avere,publică, acesta începe cu fraza „Subsemnata Bucur Cezar Mihail…”