30 iun. 2024 | 15:27

Mesajul emoționant al lui Fuego după moartea actriței Ileana Stana Ionescu: „Am iubit-o”. Ce a transmis și Iuliana Marciuc

Monden
Mesajul emoționant al lui Fuego după moartea actriței Ileana Stana Ionescu:
Mesajul emotionant al lui Fuego dupa moartea Ilenei Stana Ionescu

Este doliu imens în România! Marea actriță Ileana Stana Ionescu a încetat din viață la 87 de ani. Vestea tristă a fost dată de actrița Alexandra Velniciuc și de prezentatoarea Iuliana Marciuc. Ulterior, Teatrul Național București a confirmat informația. Și Paul Surugiu-Fuego a transmis un mesaj de condoleanțe pe rețelele sociale.

Ileana Stana Ionescu a murit. Val de reacții pe internet

„Dumnezeu să o ierte și să îi odihnească sufletul! Și datorită ei am ales această profesie”, a scris Alexandra Velniciuc pe internet. „Dumnezeu sa o odihneasca ! O generatie dispare incet, incet …iar va trebui sa apelam la arhiva TVR2 pentru a o revedea pe marea actrita si frumosul om la Confesiuni (TVR 2)”, a precizat și Iuliana Marciuc.

La scurt timp de la vestea morții Ilenei Stana Ionescu, Paul Surugiu-Fuego a avut o primă reacție pe Facebook, pe care a numit-o „un nume emblematic al teatrului românesc”.

„Cortina se trage azi peste încă un nume emblematic al teatrului românesc, ILEANA STANA IONESCU! Am iubit-o, am văzut-o în numeroase roluri la teatru, a fost o inspirație și sunt onorat că am avut-o aproape în multe din emisiunile mele peste ani, inclusiv la TVR 2, în 2018, când, la cei 82 de ani ai săi, își anunța retragerea! Rămas bun!”, a precizat Fuego în mediul online.

Unde va fi depusă și înmormântată

Potrivit Teatrului Național din București, „cei care vor să aducă un ultim omagiu îndrăgitei actrițe pot merge marți, 2 iulie, la capela Cimitirului Bellu Catolic”.

„Ileana Stana Ionescu va rămâne în istoria teatrului românesc, ca una dintre cele mai dăruite actrițe ale generației sale. A debutat ca actriță in l955, la vârsta de 19 ani, la Teatrul de Stat din Reșita, cu rolul Agnes în “Școala femeilor” de Molière.

În anul 1959, a intrat în trupa Teatrului Tineretului din Piatra Neamț, iar din 1965 a devenit actrița Teatrului Național ”I.L.Caragiale”, pe scena căruia a jucat roluri importante, printre care: Fraulein – „Gaiţele” de Alexandru Kiriţescu, regia Horea Popescu (1977), Hecuba – „Troienele”, Doica – „Medeea” de Seneca în „Trilogia antică”, regia Andrei Şerban (1990), Stăvăroaia – „Iolul şi Ion Anapoda” de G.M. Zamfirescu, regia Ion Cojar (2006), Soacra – „Micul infern” de Mircea Ștefănescu, regia Mircea Cornișteanu (2013). Dumnezeu s-o odihnească, condoleanțe familiei!”, este mesajul Teatrului Național din București de pe rețelele sociale.

De ce a murit Ileana Stana Ionescu

În ultima perioadă, Ileana Stana Ionescu nu se mai putea deplasa și avea pierderi de memorie, fiind internată în spital. La doar câteva ore de la anunțul decesului, soțul actriței a făcut dezvăluiri dureroase:

„Aşteptam să se întâmple, dar când se întâmplă, te ia prin surprindere. Mi-am dat seama că am rămas singur, e foarte greu. Nu a suferit deloc, a avut două AVC-uri care i-au terminat memoria. Nu mai știa mare lucru și s-a stins ușor. Nu mai vorbea, parcă mă recunoștea când mergeam la ea”.

Parteneri
Visul neîmplinit al Deliei Budeanu. Dorința arzătoare care i-a rămas doar un regret
Redactia.ro
Nu mai pune apă sau lapte în piure. Ingredientul secret care îl face cu adevărat delicios, la fel ca la restaurant
Click.ro
„Damele de control” care testează loialitatea bărbaților. Femeile sunt plătite de cliente care vor să vadă dacă partenerii le înșală
Digi24
Propunerea INDECENTĂ primită de Prințesa Diana de la un celebru miliardar. E INCREDIBIL ce a putut să-i spună!
Vocea.biz
Ea e 'prințesa' lui Țiriac! Cu ce se ocupă Ioana, singura fiică a miliardarului român / FOTO
Unica.ro
Chec fără zahăr și gluten. Nu îngrașă și are un gust incredibil de bun
EVZ.ro
Lora o pune la punct pe Ilinca Vandici după ce aceasta a comentat despre nunta cântăreței! Ce a enervat-o la culme pe artistă 
Spynews
A murit marea doamnă. Lumea filmului a pierdut cea mare stea. Românii îi spun Adio!
Capital.ro
Delia Budeanu a trăit drama divorțului, dar și tragedia de a rămâne văduvă. Cu Radu Budeanu a trăit iubirea sublimă, până când moartea i-a despărțit
Avantaje
Cine va fi viitorul PREȘEDINTE al României. RĂSTURNARE în ALEGERI
Mediaflux
Cum arată Gina Felea în 2024! A împlinit recent 40 de ani și a trecut printr-o transformare uriașă | FOTO
Spynews.ro
Jupiter Retrograd până în februarie 2025. Care sunt zodiie afectate și ce lecții au de învățat în perioada următoare
Realitatea.net
Cuza a renunțat la părul lung și a apelat la o schimbare radicală de look, după doi ani. Cum arată acum prezentatorul TV
Antena 1
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Shtiu.ro