Deși este extrem de cald afară, ca și în anii trecuți, gospodinele se apucă de pregătit parte din conservele pentru iarnă. Printre acestea se numără și sucul de roșii, dar este foarte important ceea ce adaugi la final în sucul de roșii ca să reziste până la primăvară. Multe gospodine uită de acest ingredient, dar de-asta suntem aici, să-ți amintim ce să adaugi la final în sucul de roșii ca să reziste până la primăvară.
Pentru aceia dintre noi care grădinăresc și cultivă roșii, există adesea un moment în sezonul de cultivare de vară în care abundența depășește cu mult capacitatea fiecăruia de a o consuma, în forma sa obișnuită de roșii.
Dacă vă aflați în această situație și vă place sucul de roșii, cea mai bună soluție este să vă faceți propriul suc de roșii în fiecare zi. După cum bine se știe, unele roșii sunt mai dulci decât altele, în funcție de maturitatea lor și de soiul de roșii. De obicei, gospodinele folosesc roșiile cele mai coapte posibil.
Marea majoraitate a roșiilor au în zeama lor, zahăr în forma sa naturală, dar în unele cazuri gospodinele aleg să pună la final, după ce este gata de pus în sticle, zahăr care, odată adăugat va echilibra aciditatea naturală a roșiilor, fiind folosit mai mult sau mai puțin după gust, cu alte cuvinte poți face suc de roșii fără pic de conservanți.
De cealaltă parte, sunt alte gospodine care spun că nu este nevoie să mai adaugi, având în vedere că multe soiuri de roșii conțin în mod natural zaharuri care se dezvoltă în timpul coacerii. Folosind roșii coapte, s-ar putea să nu fie nevoie să adăugați zahăr suplimentar pentru a obține o aromă echilibrată.
Adăugarea sau nu a zahărului în sucul de roșii pentru la iarnă depinde de preferințele gustative individuale și de considerentele dietetice. Dacă sunteți preocupat de aciditatea sosului, dar doriți să evitați adăugarea de zahăr, puteți încerca alte metode de echilibrare a aromelor.
Spre exemplu se poate adăuga un vârf de cuțit de bicarbonat de sodiu sau încorporarea unor ingrediente precum morcovii sau ceapa, care conțin în mod natural o anumită dulceață.
Majoritatea știu cum se pregătește și cum se face sucul de roșii, dar ne-am gândit să vă reîmprospătăm memoria cu cea mai bună rețetă de suc de roșii, după cum urmează:
Ingrediente
Puneți toate ingredientele într-o oală mare nereactivă. Se aduce la fierbere și se fierbe, neacoperit, până când amestecul este complet supa, aproximativ 25 de minute.
Strecurați amestecul printr-o sită cu ochiuri fine, și ulterior se răcește complet. Dacă doriți, păstrați solidele rămase în strecurătoare. Transformați-le în piure cu puțină apă și adăugați-le la rețete pentru un plus de roșii.