24 iun. 2024 | 11:26

Locul straniu din România unde au loc fenomene spirituale bizare. Unde se află ”traseul meditației”, de fapt

Turism
Locul straniu din România unde au loc fenomene spirituale bizare. Unde se află ”traseul meditației”, de fapt
Traseul meditației din Botoșani

Localnicii îl numesc un „traseu al meditației” și se află în nordul Moldovei. Din păcate, nu este un traseu turistic foarte cunoscut, dar perfect pentru cei care iubesc natura sălbatică.

Unde se află „traseul meditației”

În nordul extrem al Moldovei se află un traseu turistic accesibil pentru toată lumea, care traversează pădurea prin locuri nebănuite, pe marginile unui masiv de calcar.

Putem numi acest traseu turistic mai mult o plimbare prin natură, pe cărări înguste și teren accidentat. Efortul fizic nu este unul foarte mare, fiind perfect pentru amatorii de plimbări prin natură.

Acest traseu se află în comuna Vorona din județul Botoșani și este una dintre cele mai pitorești comunități rurale din nordul Moldovei. De-a lungul timpului a primit distincția e sat cultural al României.

Pentru a ajunge la acest traseu, trebuie să urmezi drumul județean care cotește la stânga din Vorona, la primul sens giratoriu. Există un indicator care arată drumul către Mănăstirea Voronei.

După ce treci de Mănăstire, urmezi un drum parcă desprins din povești, prin mijlocul pădurii, către Schitul Sihăstria Voronei. Drumul este asfaltat, dar nu există indicator care să orienteze turistul către traseu, deci va trebui să întrebați localnicii.

Grota Cuviosului Onofrei

Urmează un drum prin pădure, pietruit, iar la o răscruce se urmează stânga și drept înainte până la un indicator care semnalează drumul către grota lui Onufrie. Pe acest traseu, senzația este asemănătoare cu cea a unei drumeții la munte.

Odată ce urcați din ce în ce mai mult, aerul devine mai tare, iar pădurea se îmbină cu versanții înalți de calcar, un peisaj extrem de frumos și deosebit. Acest lucru indică și apropierea de punctul de referință al traseului, adică grota Cuviosului Onufrie.

Locul este unul cu adevărat special și a fost amenajat sub forma unui altar, de unde se poate lua apă proaspătă. Mulți vin aici pentru a se ruga pentru sănătate și bunăstare din partea Sfântului.

Povestea Cuviosului Onufrie

Cum am precizat și anterior, traseul duce la chilia în care, acum mai bine de 300 de ani, Sfântul și-a petrecut o bună parte din viață. Onufrie a fost un nobil rus, care a trăit în Odessa, în secolul al XVIII-lea.

Era un om foarte bogat, care iubea petrecerile, băutura și să fie în preajma femeilor. Se spune că Onufrie a avut o revelație, moment în care a renunțat complet la viața pe care o avea și a plecat ca pustnic în pădurile Moldovei.

A trăit o perioadă în județul Neamț, după care s-a retras în Vorona. Și-a săpat o chilie într-un masiv de calcar și a trăit acolo toată viața. A murit de bătrânețe și a fost înmormântat sub un măr, în curtea mănăstirii.

Onufrie a fost exhumat după ce fiica domnitorului Moldovei Mihai Sturza s-ar fi vindecat de epilepsie după ce a mâncat un măr din copacul de lângă mormântului Sfântul.

Se spune că, atunci când a fost exhumat, corpul său era neputrezit. A fost depus într-o raclă din biserica mănăstirii, ulterior fiind canonizat.

Parteneri
Povestea româncei care a fost campioană la Roland Garros și a ajuns chirurg la Spitalul Floreasca
Redactia.ro
Dragoș Dolănescu le încaieră pe solistele Maria Ciobanu și Irina Loghin: „Tata spunea că Irina Loghin are cap de regină”. Cum au ratat să se încuscrească?
Click.ro
Ce fac BĂRBAȚII cu ANTONIA la Velea la studio: „Genera BANI”! Nimeni n-a avut CURAJ să spună până azi
Vocea.biz
Scandalul amoros care zguduie campania electorală. SĂRUTUL care aruncă totul în aer / FOTO
Unica.ro
Au întors-o ca la Ploiești. Vești uluitoare de la meteorologi
EVZ.ro
O presupusă vrăjitoare, escrocherie de 7.000 de euro. Cum l-a păcălit pe un bărbat pentru bani
Spynews
Permis de conducere reînnoit din 2 în 2 ani. Legea nu-ți permite să conduci dacă nu faci testele
Capital.ro
De ce relațiile lui Jennifer Lopez nu rezistă. Fostul soț al artistei a făcut declarații controversate: „Am avut inima zdrobită”
Avantaje
RĂZBOI NUCLEAR în EUROPA! RUSIA a ANUNȚAT CLAR
Mediaflux
Doliu în lumea afaceriștilor! S-a stins din viață un celebru om de afaceri. A murit într-un spital din Franța / FOTO 
Spynews.ro
De ce nu existau țărani grași acum 100 de ani. Dieta zilnică a strămoșilor noștri o să te surprindă
Realitatea.net
Cat a ajuns să coste un kilogram de castraveți pentru murat, în piață. Prețul de la tarabe i-a indignat pe clienți
Antena 1
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Shtiu.ro