Plantarea dovleceilor lângă castraveți poate atrage dăunători care pot deteriora castraveții. Bolles explică faptul că, fiind din aceeași familie, dovleceii și castraveții sunt vulnerabili la aceiași dăunători, cum ar fi făinarea și viermele sârmă al dovleacului. Un exemplu de dăunător care afectează ambele plante este viermele murăturii. Iată 8 plante pe care nu trebuie să le plantezi lângă castraveți.
Plantarea dovleceilor lângă castraveți poate atrage dăunători, care pot afecta castraveții. „Deoarece dovleceii fac parte din aceeași familie ca și castraveții, aceștia au aceiași dăunători (cum ar fi făinarea și gărgărița tulpinilor de dovleac)”, spune Bolles. „Un exemplu de insectă care va ataca fructele de dovlecei și castraveți este viermele de castravete.”
Nu este recomandat să plantezi salvie lângă castraveți, deoarece aroma puternică a salviei poate afecta gustul proaspăt al castraveților și, în plus, ambele plante vor concura pentru apă, ceea ce poate împiedica dezvoltarea castraveților.
Menta, fiind o plantă aromatică cu o creștere agresivă, ar trebui să fie cultivată în ghivece. Dacă totuși o plantezi în grădină, este important să o ții departe de castraveți, deoarece va ocupa spațiul și va consuma substanțele nutritive necesare pentru dezvoltarea castraveților.
Pepenii, inclusiv pepenele roșu, pepenele galben și pepenele verde, fac parte din familia botanică Cucurbitaceae, similară cu castraveții.
„Ei sunt de asemenea vulnerabili la aceleași dăunători și boli, cum ar fi gândacii de castraveți și făinața. Cultivarea mixtă poate permite dăunătorilor și bolilor să atace mai ușor zona, ducând la recolte slabe și fructe de calitate scăzută pentru ambele plante. Cultivarea lor alături poate crește rata de infectare de la o cultură la alta.” a spus Matthew Wilson, expert în grădinărit și CEO al Handy Gardeners.
Bolles avertizează că atât cartofii cât și castraveții sunt susceptibili la boli fungice care pot distruge ambele culturi dacă sunt cultivate în proximitate. În plus, el observă că ambele plante sunt exigente în nutrienți și vor concura pentru resurse, de obicei ducând la supremația cartofilor, cu rădăcinile lor adânci, în detrimentul castraveților.
Floarea-soarelui produce de fapt compuși alelopati care inhibă creșterea plantelor din jur. Conform lui Wilson, „Aceștia pot comun stunta creșterea castraveților și reduce producția.” De asemenea, floarea-soarelui umbrește atât de dens solul încât nu permite castraveților să primească lumină solară. Este recomandat să ții aceste două plante separate în grădină.
Chiar dacă castravetele și dovlecelul fac parte din aceeași familie și necesită condiții similare de creștere, printre care se numără soarele, solul fertil bine drenat și o cantitate mare de apă nu ar trebui să fie plantați unul lângă altul.
Atât dovlecelul, cât și castravetele sunt afectați de aceleași boli și dăunători, cum ar fi mucegaiul gri, mucegaiul și virusul mozaicului castravetelui, iar aceste probleme pot fi accentuate atunci când sunt cultivați în proximitate unul de celălalt.
Fenicul emite substanțe chimice care pot inhiba creșterea altor plante din jurul său, cum ar fi castraveții. Conform lui Wilson, „Dacă este plantat lângă fenicul, castraveții nu vor crește foarte bine, având randamente mai scăzute și fructe de calitate inferioară.” În plus, fenicul va atrage anumiți dăunători, în special afide și omizi, care vor provoca daune plantelor de castravete.