Fiecare dintre noi avem acasă un animal de companie, fie el și o simpatică pisică. Dar, nimănui nu-i place să curețe litiera pisicii, deși adevărul este că face parte din îndatoririle unui posesor responsabil. Dar, deși mirosul este cea mai mare problemă, avem un truc pentru tine și care-ți recomandă să folosești o soluție simplă și naturală la curățarea litierei spimpaticei tale pisici. Iar dacă faci așa, toate mirosurile neplăcute vor dispărea ca prin minune.
Chiar dacă ne plac și sunt simpatice, ca orice animal, și simpatica ta pisică va avea trebui să-și facă nevoile fiziologice, dar nu oricum și nu oriunde.
Aici intervine litiera pisicii, iar un pas important este să-ți înveți animalul să se ducă la ea, și nu într-unul din colțurile casei. Cu toate astea, deși a învățat să folosească litiera, este ceva mai greu să scapi de mirosuri.
O litieră bine întreținută oferă un mediu confortabil și igienic pentru prietenul tău cu blană, ceea ce duce la mai puține accidente și la o relație mai fericită între om și felină.
După cum bine ști majoritatea proprietarilor de pisici, trebuie să cureți litiera pisicii cel puțin o dată pe zi pentru a o menține curată și fără mirosuri.
Pisicile preferă o litieră curată, iar neglijarea le poate descuraja să o folosească. În acest caz, îți propunem un truc simplu care te va ajuta la curățarea litierei pisicii, o soluție naturală și ieftină.
De asemenea, curățarea zilnică previne ca mirosurile urâte din litieră să se acumuleze și să se împrăștie prin casă, așa că este un câștig pentru pisici și oameni, iar aici intervine și această soluție naturală despre care vorbim azi.
Apa și oțetul în combinație pot fi aliatul tău no.1 când vine vorba de eliminarea mirosurilor neplăcute, mai ales în cazul unei litiere. Dar, până la a curăța cu această combinație mai ai câțiva pași importanți de făcut.
În primul rând, dacă litiera are aglomerări, scoateți cu o lingură toate deșeurile solide și aglomerările. Scobiți până la fundul cutiei pentru a vă asigura că ați îndepărtat toate deșeurile. Când strângeți, scuturați ușor lingura, astfel încât toată litiera nepurtată să cadă înapoi în cutia de nisip. În acest fel nu veți irosi particulele de nisip nefolosite.
Pentru litiera pisicii tale care nu se aglomerează, scoate deșeurile solide și amestecă restul de nisip din litieră. Acest lucru ajută litiera să absoarbă complet orice deșeu lichid.
Pentru peleții de lemn neaglomerabili cu o cutie de nisip cu cernere, scoateți deșeurile solide și amestecați peleții rămași. Acest lucru va ajuta peleții umezi să se dezintegreze în rumeguș și să cadă în litiera de dedesubt. La fiecare câteva zile, este posibil să doriți să scuturați întreaga cutie pentru a cerne rumegușul rămas.
După ce ați curățat, urmează spălarea acesteia cu soluția de apă și oțet, ulteiror lăsat să se usuce și clătită din nou cu apă, și așa scapi de mirosul de pisică din casă.
La final, la fel de important este eliminarea corectă a deșeurilor. Închideți deșeurile într-o pungă de plastic și aruncați-le într-un coș de gunoi desemnat. Spălați-vă bine pe mâini după ce ați curățat litiera.
În afară de motivul evident, și anume eliminarea mirosurilor neplăcute, această soluție mai are și alte beneficii, să le zicem. Spre exemplu, va ține la distanță insectele. Un alt aspect, despre care poate nu știai, este că oțetul poate ajuta l o mai bună digestie a animalului tău de companie.
În aceeași măsură, această soluție naturală și ieftină poate curăța urechile animalului, mai ales când vorbim de câini.
Acum că ai aflat care este această soluție, nu ai altceva de făcut decât să te apuci de treabă și să scapi de toate aceste probleme inevitabile, până la urmă.