26 mai 2024 | 17:31

Oraşul din România care s-a reinventat. Rămăsese o ruină, deşi era considerat o perlă a regiunii în perioada interbelică. Cum arată acum

Turism
Oraşul din România care s-a reinventat. Rămăsese o ruină, deşi era considerat o perlă a regiunii în perioada interbelică. Cum arată acum
Micul oraş din România care a renăscut! Rămăsese o ruină

Un orăşel din România s-a reinventat în ultimii ani. Din păcate, rămăsese o ruină, deşi cândva fusese considerat o perlă a regiunii. Cunoscut pentru frumuseţea sa, dar şi pentru istoria aparte, poate deveni un loc turistic de mare succes.

Micul oraş din România care s-a reinventat

Câmpulung Muscel, căci despre el e vorba, este un oraș pitoresc situat în județul Argeș, România, renumit pentru istoria sa bogată și peisajele naturale deosebite. Acesta se află la poalele Munților Carpați, la o altitudine de aproximativ 580 de metri, și este recunoscut ca fiind unul dintre cele mai vechi orașe din țară, cu o tradiție istorică ce datează din perioada medievală.

Deşi după Revoluţie căzuse într-un con de umbră, acesta pare că îşi recapătă, în sfârşit, frumuseţea. Celebrul Bulevard Pardon a fost refăcut complet, clădirile istorice sunt recondiţionate, iar curăţenia domneşte în tot oraşul. Imaginile din galeria foto de mai sus o dovedesc!

Orașul a fost menționat pentru prima dată în documente istorice în anul 1300, ceea ce îl plasează printre cele mai vechi așezări urbane din România. De-a lungul secolelor, Câmpulung Muscel a jucat un rol important în dezvoltarea economică și culturală a regiunii, fiind un centru comercial și meșteșugăresc important în Evul Mediu.

Acest aspect istoric este reflectat în arhitectura sa, unde se regăsesc numeroase clădiri de patrimoniu, biserici și case vechi care păstrează farmecul epocilor trecute.

Bulevardul Pardon din Câmpulung Muscel

Bulevardul Pardon din Câmpulung Muscel

Motivele pentru care Câmpulung Muscel poate deveni o atracţie turistică

Unul dintre simbolurile orașului este Biserica Domnească, construită în secolul al XIII-lea de către Basarab I, unul dintre cei mai importanți voievozi ai Țării Românești. Biserica impresionează prin arhitectura să specifică și prin frescele interioare, care sunt adevărate opere de artă medievală.

Totodată, Mănăstirea Negru Vodă este un alt punct de atracție major, fiind un loc de reculegere și spiritualitate pentru localnici și turiști.

Mai mult, Câmpulung Muscel este înconjurat de peisaje naturale spectaculoase, ceea ce îl face o destinație ideală pentru iubitorii de natură și drumeții. Munții Iezer-Păpușa oferă trasee montane de diferite grade de dificultate, potrivite atât pentru alpiniști experimentați, cât și pentru amatori.

De asemenea, Parcul Național Piatra Craiului, situat în apropiere, este o zonă protejată ce adăpostește o biodiversitate impresionantă, cu specii rare de plante și animale.

În ceea ce privește viața culturală, Câmpulung Muscel găzduiește anual diverse evenimente și festivaluri care atrag vizitatori din toată țara. Festivalul „Muscel-Culinar” este unul dintre cele mai populare, oferind ocazia de a degusta preparate tradiționale și de a descoperi obiceiurile și tradițiile locale. Mai mult, Muzeul Municipal Câmpulung este un loc unde vizitatorii pot învăța despre istoria și cultura orașului, fiind găzduit într-o clădire istorică ce reprezintă ea însăși un punct de interes.

Orașul are și o infrastructură turistică bine dezvoltată, cu hoteluri, pensiuni și restaurante care oferă servicii de calitate.

Parteneri
Limită la retragerile de numerar. Câți bani cash poți să scoți de la bancomat în România
Redactia.ro
Angela Similea, lecție de eleganță la 78 de ani, la spectacolul dedicat regretatului Dan Spătaru. De ce a izbucnit în lacrimi Mirabela Dauer „Mi-am dorit foarte tare să...”
Click.ro
Boala SECRETĂ de care suferă Anca Țurcașiu. Află cum i-a schimbat viața diagnosticul primit!
Vocea.biz
Viața bate filmul! Și-a lăsat bona însărcinată, în timp ce aceasta avea grijă de copilul lui și al soției sale. Protagonistul e un actor cunoscut, urmărit de milioane de români la TV!
Unica.ro
Angajații din România s-au sucit. Nu mai vor această muncă
EVZ.ro
Imagini spectaculoase pe cerul României. Aurora Boreală a putut fi văzută din mai multe locuri din țară / FOTO
Spynews
FINAL de război în Ucraina. Zelenski, anunț ISTORIC: Un sfârșit rapid și drept
Capital.ro
Acasă la Medana și Alin Oprea. Doar în filme mai vezi așa ceva Fără exagerare, imaginile din casa lor întrec orice închipuire
Avantaje
ALERTĂ de RĂZBOI! AU FOST UCIȘI pe LOC
Mediaflux
Fiica lui Codin Maticiuc și a Anei Pandeli împlinește doi ani. Mesajul emoționant transmis de mămică: „N-am uitat nicio zi”
Spynews.ro
De ce nu existau țărani grași acum 100 de ani. Dieta zilnică a strămoșilor noștri o să te surprindă
Realitatea.net
Ea este tânăra care colecționează păpuși bântuite. Ce experiențe a trăit cu aceste obiecte care pe alții îi înspăimântă
Antena 1
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Shtiu.ro