11 oct. 2024 | 20:35

Zi tristă pentru muzica românească. Romeo Cotoară a murit la doar 48 de ani

News
Zi tristă pentru muzica românească. Romeo Cotoară a murit la doar 48 de ani
Romeo Cotoară a murit

O veste tragică a zguduit recent lumea muzicală din România: artistul Romeo Cotoară, cunoscut publicului sub numele de scenă „Cobra”, a încetat din viață la vârsta de 48 de ani. Îndrăgit de mulți și respectat pentru talentul său, Romeo Cotoară a lăsat un gol imens în inimile celor care l-au cunoscut și l-au admirat de-a lungul carierei sale.

Doliu în lumea muzicii. Artistul Romeo Cotoară s-a stins din viață

Vestea morții solistului a fost anunțată inițial pe rețelele de socializare de către prieteni apropiați și colaboratori. Florin Săliștean, un prieten de suflet al artistului și organizator de evenimente, a fost primul care a confirmat tristețea pierderii, scriind un mesaj emoționant:

„Cea mai tristă veste! R.I.P. Romeo Cotoară – Cobra de la Mureș în această dimineață ne-a părăsit! De azi Cobra cântă în ceruri! Dumnezeu să te odihnească în pace!”

Născut pe 12 decembrie 1975, Romeo Cotoară și-a câștigat faima în special în județul Mureș, unde a activat ani la rând în lumea muzicală, fiind o prezență constantă la evenimente și spectacole. Deși cariera sa a fost marcată de numeroase colaborări și apariții, moartea sa subită i-a lăsat pe mulți în stare de șoc.

Imediat după anunțul trecerii sale în neființă, au început să curgă mesaje de condoleanțe pe rețelele sociale. Oameni din toate colțurile țării, colegi de breaslă și admiratori și-au exprimat tristețea și regretul pentru pierderea artistului.

„De azi Cobra cântă în ceruri” – această frază a fost repetată de mulți dintre cei care l-au cunoscut, subliniind cât de important a fost pentru comunitatea sa și pentru lumea muzicală locală.

Lumea muzicală în doliu: Un alt artist, Marius Baiazid, s-a stins recent

Această pierdere vine la scurt timp după un alt eveniment trist pentru muzica din România: în luna iunie a acestui an, lăutarul Marius Baiazid a murit după ce a pierdut lupta cu o boală gravă. Artistul, cunoscut pentru talentul său remarcabil, a fost internat de urgență la Spitalul Municipal din Capitală, dar, din păcate, nu a reușit să învingă boala.

Fiul său, Alex Baiazid, a împărtășit durerea pierderii cu prietenii și cei apropiați printr-un mesaj pe Facebook: „Dumnezeu să te ierte, tatăl meu, nu am cuvinte! O să fiu tare cum ți-ai dori tu să fiu! M-ai secat!” De asemenea, acesta a oferit detalii despre locul în care cei apropiați și-au putut lua rămas bun de la tatăl său, Marius, la Biserica Soborul Maicii Domnului, din București.

Impactul emoțional asupra comunității muzicale

Moartea lui Romeo Cotoară, la doar câteva luni după pierderea lui Marius Baiazid, a adus din nou în discuție fragilitatea vieții și cât de repede pot dispărea oameni care au lăsat amprente puternice în domeniul lor. Comunitatea muzicală din România, mai ales cea din județul Mureș, a fost zguduită de această veste, și mulți dintre colegii săi din industrie au subliniat ce pierdere enormă reprezintă moartea lui „Cobra”.

Pe lângă activitatea sa muzicală, Romeo Cotoară era cunoscut și pentru firea sa prietenoasă și deschiderea cu care interacționa cu toți cei din jur.

„Era mereu cu zâmbetul pe buze, plin de viață și gata să cânte. E greu de crezut că nu va mai fi printre noi”, a declarat unul dintre prietenii săi apropiați.

Moștenirea artistică a lui Romeo Cotoară

Deși a plecat prea devreme, Romeo Cotoară lasă în urmă o moștenire muzicală impresionantă. Talentul său și contribuția adusă muzicii vor rămâne pentru totdeauna în memoria celor care l-au cunoscut și l-au apreciat. Piesele interpretate de „Cobra” vor continua să fie ascultate și iubite, iar amintirea sa va rămâne vie în inimile fanilor și prietenilor.

Pierderea lui Romeo Cotoară a lăsat un gol imens în lumea muzicii din România. Deși nu mai este printre noi, amintirea sa va dăinui prin muzica pe care a iubit-o atât de mult. Dumnezeu să-l odihnească în pace!

Parteneri
Limită la retragerile de numerar. Câți bani cash poți să scoți de la bancomat în România
Redactia.ro
Angela Similea, lecție de eleganță la 78 de ani, la spectacolul dedicat regretatului Dan Spătaru. De ce a izbucnit în lacrimi Mirabela Dauer „Mi-am dorit foarte tare să...”
Click.ro
Boala SECRETĂ de care suferă Anca Țurcașiu. Află cum i-a schimbat viața diagnosticul primit!
Vocea.biz
Viața bate filmul! Și-a lăsat bona însărcinată, în timp ce aceasta avea grijă de copilul lui și al soției sale. Protagonistul e un actor cunoscut, urmărit de milioane de români la TV!
Unica.ro
Rețeta Jasmilei pentru ciocolata Dubai. Care este marele secret
EVZ.ro
Imagini spectaculoase pe cerul României. Aurora Boreală a putut fi văzută din mai multe locuri din țară / FOTO
Spynews
UE a dat ordin. Vine pedeapsa pentru România. Românii vor plăti din proprii bani
Capital.ro
Acasă la Medana și Alin Oprea. Doar în filme mai vezi așa ceva Fără exagerare, imaginile din casa lor întrec orice închipuire
Avantaje
ALERTĂ de RĂZBOI! AU FOST UCIȘI pe LOC
Mediaflux
Fiica lui Codin Maticiuc și a Anei Pandeli împlinește doi ani. Mesajul emoționant transmis de mămică: „N-am uitat nicio zi”
Spynews.ro
De ce nu existau țărani grași acum 100 de ani. Dieta zilnică a strămoșilor noștri o să te surprindă
Realitatea.net
Ea este tânăra care colecționează păpuși bântuite. Ce experiențe a trăit cu aceste obiecte care pe alții îi înspăimântă
Antena 1
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Shtiu.ro