25 mai 2024 | 23:10

Cea mai frumoasă şosea din România. E considerată bijuteria drumurilor europene, turiştii străini dau năvală în fiecare vară aici

Turism
Cea mai frumoasă şosea din România. E considerată bijuteria drumurilor europene, turiştii străini dau năvală în fiecare vară aici
Transfăgărășan - cea mai frumoasă şosea din România

Considerată cea mai frumoasă şosea din România, Transfăgărășan a cucerit iremediabil şi inimile străinilor. Fiind o adevărată bijuterie drumurilor europene, este în topul preferintilor turiştilor din întreaga lume.

Transfăgărășan – cea mai frumoasă şosea din România

Unul dintre cele mai spectaculoase drumuri din lume, Transfăgărășan a câştigat detaşat titlul de cea mai frumoasă şosea din România. Situată în Munții Făgăraș, aceasta impresionează prin peisajele sale uimitoare, construcția ingenioasă și istoria să fascinantă.

Drumul istoric a fost construit între 1970 și 1974, în timpul regimului comunist al lui Nicolae Ceaușescu. Scopul principal al construcției a fost strategic: pentru a asigura o rută militară prin munți în caz de invazie. Mii de soldați și muncitori au fost implicați în realizarea acestui proiect ambițios, iar construcția a fost marcată de dificultăți majore și sacrificii umane.

CITEŞTE ŞI Şoseaua din România care va întrece Transalpina sau Transfăgărăşan, aproape gata. Peisajele sunt de vis, turiştii vor veni în număr mare

Este important de ştiut că şoseaua spectaculoasă  se întinde pe o distanță de aproximativ 90 de kilometri, legând regiunea Transilvaniei de Țara Românească. Traseul începe în comuna Bascov, lângă Pitești, și se termină în comuna Cârțișoara, lângă Sibiu.

Ce poţi vedea în timpul călătoriei pe Transfăgărășan

Nu doar drumul care şerpuieşte prin munţi este unul impresionant, ci te poţi bucura de adevărate minuni pe întreg traseul.

Lacul Vidraru: Un lac de acumulare impresionant, creat prin construirea barajului Vidraru pe râul Argeș.
Cascada Bâlea: Una dintre cele mai frumoase cascade din România, situată la altitudinea de 1234 de metri.
Lacul și Cabana Bâlea: Un lac glaciar spectaculos, situat la altitudinea de 2034 de metri, unde turiștii se pot opri pentru a se bucura de peisaj și de aerul curat de munte.
Tunelul Bâlea: Cel mai lung tunel rutier din România, cu o lungime de 884 de metri, situat la cea mai mare altitudine a șoselei.

Cetatea Poenari: O fortăreață medievală asociată cu Vlad Țepeș, situată pe un vârf de munte accesibil prin urcarea a 1480 de trepte.
Rezervația Naturală Golul Alpin al Munților Făgăraș: Un loc ideal pentru drumeții și observarea florei și faunei montane.

Ce trebuie să ştii ca şofer înainte de a traversa Transfăgărășanul

Deşi impresionează prin frumuseţea sa, şoferii trebuie să fie foarte prudenţi la volan. Şoseaua poate deveni rapid un pericol mortal pentru cei care nu ţin cont de reguli. Iată ce trebuie să ştii înainte de a te aventura pe cea mai frumoasă sosea din România:

Verificați condițiile meteo: Transfăgărășanul este deschis doar în lunile de vară și toamnă, de obicei din iunie până în octombrie, din cauza zăpezilor abundente care blochează drumul în timpul iernii.
Asigurați-vă că aveți combustibil suficient: Benzinăriile sunt rare pe traseu, așa că este important să aveți rezervorul plin.
Luați în considerare timpul de conducere: Deși distanța nu este foarte mare, serpentinele și peisajele vă vor încetini, așa că planificați-vă călătoria cu răbdare.

CITEŞTE ŞI Cea mai frumoasă şosea din România şi jertfa ei. Cum a ucis Transfăgărăşanul zeci de români în timpul construcţiei „drumului dintre nori”

Digisport.ro
Cristiano Ronaldo, făcut praf de o legendă după ce a ajuns la 900 de goluri: "N-are nicio treabă cu fotbalul!"
Stirile PROTV
Sinistrații din Galați, afectați de inundații, au primit donații de la unii români: șosete uzate și lenjerie intimă purtată
PlaySport
INCREDIBIL! Cum arată nevasta mult mai tânără a lui Boris Becker! Cei doi s-au căsătorit în Portofino. Femeia e fiica unui lider politic și câștigă milioane anual
Ego.ro
Cine este tatăl copilului Ancăi Dumitra? Diferența de vârstă imensă dintre cei doi
ProActual
Suma pe care o primesc Mane Voicu și Ioana State pentru participarea la Asia Express 2024. Antena 1 le umple conturile
EVZ.ro
Vinetele și castraveții, prețuri de lux. Gospodinele își pun mâinile în cap
Spynews.ro
Meko sărbătorește cinci ani de relație cu amanta! Recent, luptătorul a aniversat 16 ani de căsătorie cu soția | VIDEO
PRO TV
Cel mai frumos cuplu latino, apariție de senzație pe covorul roșu! Penelope Cruz și Javier Bardem, imaginea perfecțiunii
Adevarul
Imagini înfricoșătoare. Cum ar arăta un atac nuclear asupra celui mai mare oraș din Europa Occidentală. Simularea care ne dă fiori
BZI.ro
Andreea Bălan, într-o rochie transparentă complet! Fanii au rămas uimiți de ținuta îndrăzneață
Sport.ro
FOTO Cea mai atrăgătoare hocheistă a revenit la prima pasiune. Ședința foto cu care și-a pus fanii pe jar
Viva.ro
Povestea de dragoste neștiută dintre Ilinca Vandici și Alin Cocoș: au fost împreună doi ani, însă ea a fost părăsită: „S-a despărțit de mine. Mi-a spus...”
Parteneri
Se schimba data PASTELUI? Crestinatatea se pregateste pentru un moment istoric
Redactia.ro
Țara în care femeile trăiesc peste 100 de ani. Ce mănâncă mereu și care e secretul longevității
Click.ro
„Canibalul din Volgograd” s-a întors acasă, după ce a luptat în Ucraina. Cazul lui a zguduit societatea rusă acum un deceniu
Digi24
Ce fac BĂRBAȚII cu ANTONIA la Velea la studio: „Genera BANI”! Nimeni n-a avut CURAJ să spună până azi
Vocea.biz
Cum a aflat Victor Slav că iubita lui, Selina, l-a înșelat. S-a întâmplat înainte de Asia Express!
Unica.ro
Cum s-a prăbușit o mare rețea de socializare. Zeci de milioane de utilizatori au renunțat
EVZ.ro
Marian Mexicanu și Ana, primele declarații după ce s-a căsătorit și și-a botezat fiica! Cele mai frumoase imagini de la eveniment: ”Nu am cuvinte, sunt un om împlinit”
Spynews
Ora de iarnă 2024. Când se schimbă ora? UE a decis când dăm ceasurile înapoi
Capital.ro
De ce relațiile lui Jennifer Lopez nu rezistă. Fostul soț al artistei a făcut declarații controversate: „Am avut inima zdrobită”
Avantaje
Se SCHIMBĂ REGULILE la PENSIE! Anunțul Casei de Pensii pentru seniori
Mediaflux
Meko sărbătorește cinci ani de relație cu amanta! Recent, luptătorul a aniversat 16 ani de căsătorie cu soția | VIDEO
Spynews.ro
Zodii ale căror vieți se îmbunătățesc semnificativ înainte de sfârșitul lunii septembrie 2024. Succesul bate la ușa lor
Realitatea.net
Cu cât se vinde o garsonieră din București, situată într-un beci. Are un singur geam pentru aerisire, dar prețul e uriaș
Antena 1
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Shtiu.ro