Cafenele din România vin cu noi reguli pentru clienți, unele cu care majoritatea nu sunt de acord. Toți trebuie să le cunoască și să le respecte începând de acum.
Cafenele din țară au început să le interzică clienților folosirea laptopului. Motivul principal ar fi că oamenii sunt atât de concentrați pe munca pe care o depun, încât uită să comande băutură sau ocupă locurile ore întregi doar pentru o cafea.
Oamenii vin în cafenea, comandă o singură dată și stau în același loc mai multe ore, astfel ocupând o masă la care puteau veni mai mulți clienți în tot acest timp.
„Nu este un mediu propice de lucru în weekend pentru că avem oaspeți copii, este multă gălăgie, e agitație și nu ar fi corect nici pentru oaspeții care vin să se relaxeze ca cineva lângă ei să lucreze și să zică de muzica mai încet.
Și până la urmă suntem o cafenea și noi trăim de pe consumația pe care o fac oaspeții noștri”, spune Simona Croitoru, proprietar cafenea.
Citește și: Cafenelele 5 to go, boom financiar în Europa. Câți bani au făcut, de fapt, patronii români
Această regulă a fost introdusă de mai multe cafenele din București și Cluj, dar și alte locații vor să procedeze la fel. Este o regulă care este aplicată deja în mai multe orașe din Europa.
În unele cazuri, wifi-ul este oprit în anumite intervale de timp. Acest lucru se întâmplă în Spania, în cafenelele din Valencia, Santiago și Barcelona. Făcând acest lucru, cei care dețin localele doresc să-i descurajeze pe clienți să vină cu laptopul.
Altele percep o taxă pentru cei care doresc să stea pe laptop în cafenea. Mai exact, pentru fiecare oră petrecută în fața laptopului în cafenea, clienții trebuie să plătească în plus, lucru care se întâmplă în Franța.
O cafenea din București a interzis folosirea laptopului, dar regula se aplică doar în weekend. Locurile de muncă de acasă au devenit din ce în ce mai populare din cauza sau datorită pandemiei. Desigur, sunt păreri împărțite. Unii spun că este mai bine să lucrăm de acasă, în timp ce alții preferă la birou.
Se pare că țara noastră este a treia cea mai bună destinație pentru oamenii care lucrează de acasă, după Spania și Argentina, potrivit unui studiu realizat de digital nomad.