30 apr. 2024 | 17:32

Ce greutate trebuie să aibă mielul de Paște. Mulți români nu țin cont de acest aspect când cumpără carne pentru sărbători

Știri generale
Ce greutate trebuie să aibă mielul de Paște. Mulți români nu țin cont de acest aspect când cumpără carne pentru sărbători

Așa cum a fost împământenit de zeci, poate sute de ani, în fiecare an de Paște, românii pun pe masă carnea de miel, sub diferite forme. Dar, așa cum spun și crescătorii, este foarte important ce greutate trebuie să aibă mielul de Paște.

Carnea de miel, o tradiție pe masa de Paște a românilor

Mielul este o tradiție la masa de Paște. Cu toate acestea, este cel mai dificil moment al anului pentru a-l cumpăra, deoarece oferta este limitată.

Cea mai mare parte a noului sezon nu este disponibilă până în mai sau iunie, și ceea ce se găsește în magazine va fi fost hrănit în principal cu cereale, mai degrabă decât cu iarbă, ceea ce face ca carnea să fie mai grasă.

Ce greutate trebuie sa aiba mielul de Paste. Multi romani nu tin cont de acest aspect cand cumpara carne pentru sarbatori

Cea mai mare parte a cărnii pe care o veți vedea este de miel în vârstă de patru până la șase luni, și nici măcar aceasta nu este abundentă, astfel că magazinele se orientează către carnea de miel mai dură, în vârstă de zece până la unsprezece luni, pentru a suplini numărul de carne.

Ce greutate trebuie să aibă mielul de Paște?

Cum se poate face diferența? Căutați un picior mai mic, ceea ce înseamnă că mielul este mai tânăr. Sau căutați carne de miel din Australia sau de la micii fermieri locali, unde aceștia sunt hrăniți cu iarbă, în general mai puțin maturi și mai fragezi.

Când vine vorba de calitatea cărnii, precum și care este greutatea pe care trebuie să aibă mielul de Paște, experții spun că cea mai bună carne de miel o regăsești la cei până în 6-8 luni, iar din punct de vedere al greutății, nu trebuie să depășească cel mult 10 kg. Ceea ce depășește această valoare nu mai este considerat a fi miel, ci mai degrabă oaie tânără.

Mulți români nu țin cont de acest aspect când cumpără carne

Deși nu e greu să-ți da seama de aceste aspecte, din păcate nu întotdeauna comercianții sunt onești în privința provenienței cărnii, și nu de puține ori mulți români nu țin cont de acest aspect când cumpără carne.

Recomandarea ar fi să cumpărăm carnea de miel direct de la crescătorii autorizați, și să ni-l alegem noi mielul pe care l-am vrea pe masa de Paște, în locul celui deja tăiat și regăsit în galantarele magazinelor sau în carmangerii.

Ce greutate trebuie sa aiba mielul de Paste. Multi romani nu tin cont de acest aspect cand cumpara carne pentru sarbatori

Este foarte important să fie fragedă, fără prea multă grăsime, așa că mare atenție când mergeți în magazine și vreți să vă alegeți carnea de miel pentru Paște.