Dacă îți dorești să îți surprinzi familia și musafirii cu un preparat inedit și delicios, merită să încerci această rețetă. Află, din rândurile de mai jos, cu ce poți să înlocuiești friptura de miel la masa de Paște.
Când spunem masă de Paște, ne gândim automat la ouă vopsite, cozonac, pască și tradiționalele preparate din carne de miel – friptura de miel, în special – care, în ciuda faptului că sunt delicioase, sunt destul de greoaie, nefiind recomandate celor cu probleme digestive.
Te-ai gândit vreodată să transformi un preparat pe bază de vinete în vedeta mesei de Paște? Rețeta pe care o prezentăm este delicioasă, un preparat ce reușește să transforme ingrediente simple într-un fel de mâncare delicios, ce va face furori în rândul musafirilor.
Combinând aromele robuste ale cărnii de vită și prospețimea roșiilor, acoperite cu un strat generos de brânză topită, această rețetă oferă o modalitate delicioasă de a savura vinetele într-o formă nouă și incitantă.
Vei avea nevoie de:
Te-ar putea interesa și: Cât costă produsele pentru masa de Paște în 2024. Prețurile au crescut peste măsură
Preîncălzește cuptorul al 180 de grade Celsius, apoi taie vinetele în rondele groase de 1-1,5 cm și așează-le pe o tavă de copt. Străpunge fiecare felie cu o furculiță pentru a asigura o gătire uniformă și absorbția aromei.
Sărează ușor vinetele și lasă-le să stea câteva minute pentru a se elimina umezeala.
Carnea de vită se asezonează cu puțină sare și apoi se întinde uniform peste fiecare felie de vinete.
Roșiile se taie felii cât mai subțiri, și se pune câte una peste cele de vinete.
Se așează totul pe o tavă de copt ce se lasă în cuptorul preîncălzit la temperatura setată timp de aproximativ jumătate de oră.
Scoate tava din cuptor. Presară brânză rasă fin peste roșii și crește temperatura cuptorului la 200 de grade Celsius. Bagă tava din nou la copt, pentru încă cinci minute sau până când brânza este topită și aurie.
Poți servi acest fel de mâncare cu o salată de rucola proaspătă stropită cu oțet balsamic sau o garnitură de pâine cu usturoi.
Te-ar putea interesa și: Drob de miel rețeta moldovenească. Deliciul de pe masa de Paște