Este ingredientul vedetă al meselor de Paște, deloc simplu de preparat. Pentru a te asigura că oferi familiei și musafirilor un adevărat răsfăț culinar, trebuie să ții cont de un sfat de aur. Află în ce să marinezi carnea de miel înainte de a o băga la cuptor.
O rețetă ce promite să îi dea gata până și pe cei care, în mod normal, nu preferă sau chiar evită să mănânce miel sau oaie: „Ai să mănânci și tava!”, spune simpaticul bucătar, la începutul videoclipului postat pe Facebook.
Când vorbim despre carne, secretul unui rezultat excepțional este amestecul în care este pusă la marinat. Primul pas pe care îl facem când o pregătim este să punem sare peste carne. În general, este nevoie de 15 până la 20 de grame de sare pentru fiecare kilogram de carne de miel.
„Ca la orice friptură bună, începem cu marinarea cărnii. Eu am aici niște felii de pulpă de miel. Se pune niște sare peste.
Dacă te-ai întrebat vreodată câtă sare se pune la carnea pe care urmează să o pui la marinat, în general, la un kilogram de carne se pun cam 15-20 de grame de sare, în funcție și de cât de sărat sau nesărat mănânci”, a explicat „Bărbosu”, în videoclipul publicat în mediul online.
Continuăm apoi cu restul ingredientelor: usturoi pisat, cimbru uscat, cimbrișor verde, piper, vin și ingredientul „care le va face pe neamuri să te întrebe ce ai pus în miel de a ieșit atât de bun”: boia afumată.
„Peste se pune o cantitate generoasă de usturoi pisat -vreo patru sau cinci căței – niște cimbru uscat tot în cantitate generoasă, niște cimbrișor verde, acesta îi va da o altă aromă, specială, piper și jumătate de linguriță sau doar un vârf de linguriță de boia afumată – opțional, dar îi dă un gust senzațional – o aromă de afumat, este ingredientul care le va face pe neamuri să te întrebe ce ai pus în miel de a ieșit atât de bun. La final, adăugăm aproximativ un pahar de vin.”
Te-ar putea interesa și: Cât costă un kilogram de carne de miel pentru Paște 2024. Prețurile au crescut enorm
Amestecăm bine, astfel încât ingredientele să se lipească de toate bucățile de carne, se acoperă vasul cu o folie de plastic și se pune la frigider pentru cel puțin patru ore sau, ideal, peste noapte, dar nu mai mult de 24 de ore.
Te-ar putea interesa și: Un vasluian a cumpărat carne de miel de pe internet. Ce a primit acasă întrece orice imaginaţie, a făcut totul public