Gustoase, pufoase, fragede, sunt un adevărat răsfăț pentru papilele gustative. Cu toate că rețeta nu este dificilă și poate fi modificată în numeroase feluri, în funcție de preferințele fiecăruia, există un truc universal ce te ajută să obții cele mai bune rezultate. Află, din rândurile de mai jos, ce ar trebui să faci cu chiftelele înainte de a le pune în tigaie, la prăjit.
Un preparat deloc pretențios, dar pe care puțini îl pot refuza. Pentru mulți, chiftelele prăjite reprezintă gustul copilăriei, un mic deliciu culinar cu care ne răsfățau mamele și bunicile.
Nu sunt deloc complicat de preparat și pot fi adaptate în funcție de preferințele fiecăruia, de la tipul de carne până la combinația de condimente. Există câte o variantă a rețetei clasice în fiecare regiune a țării.
Unul dintre secretele gospodinelor este carnea folosită. În ciuda faptului că cele făcute din pui sau curcan sunt recomandate celor care respectă diete speciale sau care vor să piardă în greutate, cele mai bune chiftele se fac din carne de porc cu cel puțin 30% grăsime.
La fel de important este agentul de afânare ales. Bicarbonatul de sodiu nu are ce căuta în compoziția chiftelelor, se recomandă, în schimb, miez de pâine înmuiat în lapte sau apă, de pesmet amestecat cu lapte sau de legume rase.
Te-ar putea interesa și: Cum să prăjești chiftelele fără să sară ulei din tigaie. Trucul banal care te scapă de mizerie
Indiferent de ingredientele și condimentele alese, dacă vrei să obții cele mai bune rezultate, ca la mama acasă, trebuie să pui în practică un singur truc.
După ce le-ai modelat, înainte de a le pune în tigaie, la prăjit, dă chiftelele prin puțin pesmet sau făină. Vei vedea că așa rămân legate şi prind o crustă aurie şi crocantă.
„Chiftelele astfel formate se dau prin pesmet sau făină. Eu le dau prin pesmet. Folosesc in bol înalt de plastic în care pun pesmetul si doar scutur bolul cu câte 3 chiftele și se acoperă uniform cu pesmet (se rostogolesc singure)”, se explică pe site-ul Savori Urbane.
Te-ar putea interesa și: Chiftele de post cum n-ai mai mâncat vreodată. Ingredientul special pe care îl adăugau bunicile. Nu te mai saturi mâncând