În materialul de astăzi, Playtech Știri îți prezintă o rețetă de ouă umplute cum nu ai mai văzut niciodată. Vor dispărea rapid de pe masă, indiferent dacă le servești sub formă de aperitiv sau ca gustare. Care sunt secretele preparatului, cum să alegi ouăle și cum să le gătești. E mai simplu decât crezi!
Dacă trebuie să gătești un anumit număr de ouă umplute, fierbe câteva în plus pentru a le putea înlocui eventual pe cele care se sparg sau prezintă deteriorări în timpul procesului de curățare a cojii.
Ia cratița cu apă de pe foc, după ce apa a fiert. În acest fel, ouăle se vor fierbe treptat și uniform. În plus, alege ouă cât mai apropiate de data de expirare, dar nu expirate. În acest fel, coaja lor se va curăța mult mai ușor.
Pentru a curăța ouăle mai repede și mai ușor, îți recomandăm să le bați de masa de lucru pe toată suprafața, până se sparge coaja complet, apoi să le pui în apă rece 5-10 minute.
Dacă ai robot de bucătărie, folosește-l pentru a pregăti umplutura. Amestecul va fi mai cremos, mai mătăsos decât dacă folosești doar furculița.
Ouăle umplute se pot consuma imediat, în forma propriu-zisă sau alături de alte alimente, sub formă de aperitiv. Indiferent pentru care dintre aceste alegeri optezi, un lucru este cert: toată lumea se va ridica mulțumită de la masă. Poftă bună!