Dacă vrei o soluție eficientă pentru curățarea căzii din baie, avem noi o idee. Dacă vrei ca acest obiect sanitar să strălucească și să aibă din nou albul imaculat de la început, folosește acest truc genia, ce dă rezultate imediat. Trebuie să îl încerci, nu vei da greș cu el.
După ce prețurile produselor de curățenie din comerț au crescut radical, oamenii sunt tot mai reticenți când vine vorba despre eficiența lor. Din acest motiv, mulți caută să le înlocuiască cu alternativele mai puțin costisitoare, respectiv cele pe baza unor ingrediente naturale.
Dacă și tu vrei să scapi de petele inestetice de pe cadă, află că există o soluție naturală, cu care nu vei da greș. Nu este costisitoare și chiar se dovedește a fi extrem de utilă când vine vorba despre orice urmă inestetică de pe suprafețe.
Ingrediente cheie pentru curățenia băii tale sunt bicarbonatul de sodiu și oțetul din vin, două elemente comune pe care le ai, probabil, deja în cămară. Aceste ingrediente simple și accesibile sunt combinația perfectă pentru a elimina petele persistente și pentru a reda căzii tale un aspect proaspăt și curat.
Dacă vorbim despre pete persistente, aestecă într-un recipient bicarbonat de sodiu și oțet din vin în proporții egale. Aplică amestecul rezultat pe zonele pătate ale căzii și lasă-l să acționeze timp de aproximativ 40 de minute.
Acest amestec va dizolva eficient murdăria și petele, pregătind suprafața pentru curățare. După ce a trecut timpul necesar, șterge cu o cârpă moale și clătește bine cu apă călduță pentru a îndepărta orice urmă de mizerie.
Dacă vrei să cureți întreaga suprafață a căzii, pentru a-i reda strălucirea, amestecă într-un bol 100 de grame de bicarbonat de sodiu cu 200 de grame de mălai, după care omogenizează-le bine cu aproximativ 50 ml de apă pentru a forma o pastă consistentă.
Aplică această pastă pe suprafețele murdare ale căzii folosind o lavetă umedă, apoi freacă ușor pentru a îndepărta murdăria. Clătește bine cu apă caldă pentru a finaliza procesul de curățare.
Pe lângă rolul său clasic în bucătărie, unde face minuni cu preparetele noastre, oțetul de vin poate deveni aliatul tău de încredere în curățenia și întreținerea casei. Acesta are o mulțime de întrebuințări și este foarte ușor de găsit, la toate magazinele.
Află cum poți să-l folosești pentru a revitaliza mobilierul, pentru a proteja obiectele din lemn sau chiar pentru a elimina mirosurile neplăcute. Astfel, vei transforma casa ta într-un mediu curat și igienic, fără urme de praf sau pete.
Îți dorești să redai mobilerului tău din piele naturală un aspect proaspăt și să-i readuci strălucirea de altădată? Ei bine, oțetul de vin este soluția magică de care ai nevoie. Într-un bol, amestecă trei linguri de oțet de vin cu trei linguri de ulei de semințe de in.
Apoi, lustruiește cu grijă suprafețele de piele naturală cu acest amestec și vei vedea cum mobila ta capătă un aspect ca nou în doar câteva minute. Poți aplica această soluție și pe ghetele, cizmele sau gențile din piele pentru a le menține într-o formă impecabilă.
Mobila din lemn poate să strălucească și mai frumos cu ajutorul oțetului de vin. Indiferent dacă este lăcuită sau nu, aceasta poate fi protejată și întreținută cu ușurință folosind acest ingredient simplu. Într-un pahar cu apă caldă, amestecă două linguri de oțet de vin cu trei linguri de ulei de măsline pentru a crea o emulsie eficientă.
Apoi, aplică cu grijă acest amestec pe suprafețele din lemn și lustruiește-le cu o lavetă moale pentru a le păstra strălucirea și a le proteja împotriva uzurii. Astfel, vor sta cât mai mult
Ai borcane care au păstrat mirosurile neplăcute chiar și după spălare, dar vrei să le mai folosești și nu știi exact cum să le cureți? Află că tot oțetul de vin poate să fie soluția salvatoare! După ce speli bine borcanul cu detergent de vase, adaugă un puțin oțet de vin în interior și închide-l ermetic.
Lasă-l peste noapte, iar a doua zi vei observa că oțetul a absorbit mirosurile neplăcute, lăsându-ți borcanul proaspăt și curat. Astfel, va putea fi folosit în continuare fără nicio problemă.