Salata va fi întotdeauna o alegere bună atunci când vine vorba despre o masă pe timp de vară. Este răcoroasă și revigorantă și potolește rapid pofta de mâncare. Deși nu este deloc greu de preparat, este important să cunoști ce combinații de ingrediente să faci și ce să eviți să adaugi. De exemplu, iată de ce nu este bine să pui oţet în salata de roşii.
Cine nu iubește o salată bună, mai ales pe timp de vară? Pe lângă faptul că este răcoritoare, ea este și extrem de sănătoasă și prietenoasă cu silueta, atât timp când nu o îneci în ulei, maioneză sau alte sosuri pline de chimicale și zahăr.
Iar salata de roșii este una dintre cele mai bune garnituri pentru aproape orice masă de vară. Necesită doar roșii, ceapă roșie, sare și ulei de măsline, fiind pe gustul tuturor.
Deși mulți ar spune că se adaugă și oțet în salata de roșii, ei bine, specialiștii nu recomandă deloc acest lucru. În primul rând, roșiile sunt alimente foarte acide, ceea ce le face să provoace arsuri la stomac. Acestea conțin acid malic și citric și pot determina stomacul să producă acid gastric în exces.
De asemenea, oțetul, un alt ingredient comun în majoritatea sosurilor, este și el acid, devenind un declanșator de arsuri la stomac pentru unele persoane. Prin urmare, combinarea acestor două ingrediente nu este deloc benefică pentru organism, pentru că se creează o aciditate foarte mare.
Totuși, cei care nu doresc să renunțe la acest ingredient, pot opta pentru oțetul balsamic. Mai închis la culoare, cu un gust ușor dulce și bogat în arome, acesta este ideal pentru a da un plus de rafinament salatelor, sosurilor și marinatelor. Se poate folosi, de asemenea, ca ingredient secret în glazura pentru fructe, în risotto sau pe legumele coapte pe grătar sau în cuptor.