15 apr. 2024 | 14:41

Alimentele care își pierd gustul dacă le ții în frigider. Unde trebuie să le depozitezi, de fapt

Utile
Alimentele care își pierd gustul dacă le ții în frigider. Unde trebuie să le depozitezi, de fapt
Aceste alimente nu trebuie băgate niciodată la frigider

Frigiderul este unul dintre electrocasnicele cele mai folosite din casă. El păstrează mâncarea gătită cât mai proaspătă și anumite alimente, pentru a nu se strica. Însă nu toate produsele sunt ok de păstrat la rece! Dacă stau la frigider, unele dintre acestea își pierd gustul și nu mai pot fi consumate. Iată care sunt acestea!

Alimentele care nu trebuie ținute la frigider

Există câteva alimente pe care nu ar trebui, sub nicio formă, să le păstrați în frigider! Pentru unele produse, frigiderul nu este un spațiu tocmai ok de depozitare, pentru că își pot pierde proprietățile și textura. Frigiderul este ideal pentru a păstra mâncare, unele legume și fructe în stare proaspătă, dar unele alimente riscă să se deterioreze dacă sunt păstrate la temperaturi scăzute. Vă prezentăm mai jos alimentele care nu trebuie băgate niciodată la rece!

Cafea

Cafeaua nu trebuie depozitată la frigider, ci într-un borcan sau într-o pungă specială. Dacă o vei pune la temperaturi scăzute, aroma ei va intra în alte alimente şi le va schimba aroma. Este recomandat să pui zaţ de cafea în frigider decât în momentul în care îţi doreşti să schimbi mirosul frigiderului.

Pepenele

Nici pepenele verde sau galben nu este indicat să fie băgat la frigider! Păstrarea acestor fructe în frigider oprește procesul de coacere. Nu vor fi la fel de gustoase atunci când le consumați. Mai indicat este să-l păstrați în recipiente ermetice, dar nu mai mult de 2-3 zile!

Cartofi cruzi

Nu mai păstrați cartofii cruzi în frigider! Temperaturile reci modifică carbohidrații complecși cu amidon care se regăsesc în cartofii cruzi, dându-le un gust mai dulce și o textură ciudată când sunt preparați termic. Mai bine depozitați cartofii cruzi într-un coș sau sertar bine ventilat, departe de razele solare.

Vezi și: Nu mai depozita ceapa și usturoiul așa. De asta mucegăiesc repede, cum să reziste de două ori mai mult

Miere

Mierea este un conservant natural și nu are nevoie de refrigerare. Dacă ați pus mierea la rece, nu o mai puteți folosi ulterior. Dacă este refrigerată, mierea se întărește și se cristalizează, așa că este mai bine să fie păstrată în cămară, la temperaturi de 15-20 de grade Celsius.

Roșii

Roșiile nu trebuie puse la rece! Chiar dacă au fost recoltate din grădină, ele continuă să se coacă și să dezvolte, asta dacă sunt păstrate la temperatura camerei. Dacă sunt puse la rece, ele vor înceta să se mai coacă și se vor strica mai rapid.

Pâine

Pâinea trebuie păstrată într-o cutie de pâine sau pe un raft de dulap, dar nicidecum în frigider! Refrigerarea acestui aliment încetinește creșterea mucegaiului, dar îl face tare și cu gust de învechit. Cel mai bine este să înveliți pâinea în hârtie pentru copt și să o păstrați la congelator maxim o lună.

Avocado

Avocado din supermarket sunt verzi și tari și au nevoie de câteva zile pentru a se coace, dar trebuie ținut departe de frigider. Refrigerarea îl va face să oxideze. Cel mai bine este ținut pe blatul din bucătărie.

Vezi și: Ce trebuie să faci cu făina pentru cel mai bun cozonac opărit. Secretul rețetei de zeci de ani

Parteneri
Marcel Ciolacu, prima apariție publică alături de soție după mulți ani. Cum arată nevasta premierului
Redactia.ro
Ceaiul care te va ajuta să dormi ca un bebeluș. E preparat din coaja unui fruct regăsit în orice magazin
Click.ro
„UE și-a pierdut mințile. Este un gest sinucigaș”. Moscova despre ajutorul european acordat Ucrainei
Digi24
S-a aplecat și S-A VĂZUT TOT: Corina Bud, FĂRĂ lenjerie! Fanilor nu le-a venit să creadă că a apărut AȘA
Vocea.biz
Cum a aflat Victor Slav că iubita lui, Selina, l-a înșelat. S-a întâmplat înainte de Asia Express!
Unica.ro
Alexandru Ciucu nu se mai ascunde. Cum e viața lui amoroasă
EVZ.ro
Bogdan de la Ploiești a anunțat despărțirea de Cristina Pucean! „Nu a fost vorba de trădare, înșelat”. De ce ar fi ajuns la separare din nou
Spynews
Klaus Iohannis este vinovat! Înseamnă ultima TRAGEDIE
Capital.ro
Ea are 27 de ani, el are 57 și tocmai au anunțat că vor deveni părinți: „Mama te așteaptă…”. Vedeta abia a divorțat anul trecut
Avantaje
Răsturnare de situație în ALEGERILE din SUA! ADEVĂRUL despre TRUMP și KAMALA
Mediaflux
Descinderi acasă la Nuțu Cămătaru! Au fost găsite maimuțe, păsări răpitoare, cangur și alte exemplare exotice
Spynews.ro
Zodii ale căror vieți se îmbunătățesc semnificativ înainte de sfârșitul lunii septembrie 2024. Succesul bate la ușa lor
Realitatea.net
Cum arată acum fiica Adrianei Iliescu. Eliza a fost fotografiată recent alături de mama sa, într-o ipostază emoționantă
Antena 1
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Shtiu.ro