Românii sunt mari consumatori de ciorbe, iar ciorba a la grec se numără printre cele mai îndrăgite preparate. Pe vremuri, bunicile noastre găteau des ciorba a la grec, dar aveau un secret atunci când o preparau. Ce adăugau în ciorba a la grec? Ieșea de fiecare dată delicioasă și gustoasă!
Ciorba a la grec este una dintre ciorbele îndrăgite încă din copilărie. Era specialitatea bunicilor, iar de fiecare dată o prepara ca la carte. Rețeta a suferit multe modificări de-a lungul timpului. În prezent, gospodinele folosesc pui la ciorba a la grec, însă rețeta originală se prepară cu carne de vită. În plus, ciorba a la grec se făcea cu ouă întregi sau doar cu gălbenușuri. Pe vremuri, ciorba a la grec se gătea cu carne de vițel, iar gustul era unul excepțional. În continuare vă arătăm rețeta completă de ciorba a la grec cu vită.
Prima dată se curăță carnea de vițel de pielițe și grăsime, se taie bucăți mici și se pun la fiert într-o oală mare cu puțină sare. Puteți folosi oala sub presiune, se fierbe mult mai rapid. După ce a fiert carnea, se adaugă și zarzavatul și se mai lasă la fiert pentru 20-30 minute. Ulterior, se scotea cu o paletă carnea și legumele. Supa se strecoară și se pune din nou la fiert, adăugând și orezul. Cât timp fierbe orezul se pune și carnea și legumele tăiate cuburi.
După ce a fiert orezul, se adaugă sare și piper după gust și se închide focul. Se adaugă oul bătut amestecat cu lămâie și zeama calda din supă. Se amestecă 2 minute și se presară verdeață pe deasupra!