Există multe rețete, unele mai bune ca altele, cu ajutorul cărora poți face un preparat delicios din cartofii băgați la cuptor. Dar, conform unor experți, contează să știi ce să pui în mijlocul cartofilor, înainte de a-i băga la cuptor, fiind vorba de ingredientul delicios care schimbă tot gustul.
Cartofii la cuptor sunt adesea sub așteptări în comparație cu rudele lor mai mătăsoase și mai luxoase, cum ar fi cartofii gratinați, piureul cremos și altele, și este puțin probabil ca acest preparat, cartofii la cuptor, să fie felul de garnitură de bază.
Cu toate astea, atunci când sunt gătiți cum trebuie, aceștia pot fi o parte gustoasă și nutritivă a unei mese, sau chiar punctul culminant al cinei cu garniturile potrivite, bineînțeles, dar așa cum spun gospodinele, fără să mai pui bicarbonat de sodiu peste cartofi.
După cum bine se știe, și gospodinele au și încercat, cartofii la cuptor nu trebuie neapărat să fie făcuți la cuptor. Se pot face cartofii copți perfecți pe grătar, pe un foc de tabără deschis și chiar în cuptorul cu microunde. Dar, indiferent cum i-ai face, fie că faci o salată grecească de cartofi, fie că-i faci la cuptor, este important să știi ce să pui în mijlocul cartofilor, înainte de a-i băga la cuptor, fiind vorba de ingredientul delicios care schimbă tot gustul.
Pentru a avea cel mai bun preparat, unele gospodine au testat tot felul de trucuri, dar se pare că unul a reușit să dea acel gust pe care fiecare și-l dorește.
Conform acestora, este extrem de important să știi ce să pui în mijlocul cartofilor, înainte de a-i băga la cuptor, și anume o lingură mare de unt, la care adaugi două crenguțe de rozmarin.
Cei care au și gustat de această rețetă spun că untul este ingredientul delicios care schimbă tot gustul. Untul sărat este cunoscut pentru cremozitatea sa excepțională și pentru aroma sa deosebit de bogată.
Vei obține o anumită aromă și de la untul sărat american, dar îi lipsește catifelarea caracteristică și aroma pronunțată care vine în mod natural cu untul de tip european, deși este un ingredient surpriză care poate da un gust deosebit.
Majoritatea untului sărat de pe rafturile supermarketurilor conține, în medie, aproximativ trei sferturi de linguriță de sare la cană și jumătate de unt. Această cantitate poate varia, deoarece nu există cerințe privind conținutul de sare. Indiferent de aceasta, puteți conta pe faptul că sarea va amplifica gustul cartofului.
Usturoiul și untul se potrivesc de minune, iar atunci când sunt amestecate împreună pentru a crea untul de usturoi, sunt un adaos delicios pentru orice, de la pâinea cu usturoi făcută în casă până la cartofii copți.
Împreună, ingredientele adaugă un strat bogat și savuros de aromă care transformă un cartof simplu într-un deliciu delicios. Acoperă cartofii cu o lingură de unt de usturoi pentru o aromă maximă. Acesta se va topi în colțurile cartofului, luând cu el bunătatea usturoiului.
Acum știi ce să pui în mijlocul cartofilor, înainte de a-i băga la cuptor, și tot ce ai de făcut este să te apuci de treabă și să faci acest preparat. Poftă bună!