04 apr. 2024 | 12:20

Nu mai pune bicarbonat de sodiu peste cartofi. Ingredientul prin care să îi treci înainte de a-i prăji pentru a ieşi ca la fast-food

Sfaturi Culinare
Nu mai pune bicarbonat de sodiu peste cartofi. Ingredientul prin care să îi treci înainte de a-i prăji pentru a ieşi ca la fast-food
Ce trebuie să adaugi peste cartofi înainte de a-i prăji

Cine nu adoră cartofii prăjiți crocanți la exterior și fragezi la interior? Unele gospodine pun bicarbonat de sodiu peste ei pentru a ieși ca la fast-food, însă puteți folosi și un alt ingredient din bucătărie care îi va face super crocanți și delicioși. Iată despre ce e vorba!

Nu mai adăugați bicarbonat de sodiu peste cartofi

Cartofii prăjiți sunt preferații tuturor. Alături de o friptură la grătar sau un hamburger, acești cartofi merg de minune!  Sunt gustoși și se prepară destul de rapid. Mulți încearcă să-i facă crocanți, fix ca la fast-food, însă de cele mai multe ori, cartofii nu ies așa cum v-ați dori. Pentru ca aceștia să fie crocanți și aurii, trebuie să știți cu ce să îi asezonați înainte de a-i găti. Știai că mai există un ingredient din bucătărie care va schimba total textura preparatului?

Pentru a obține cartofi prăjiți crocanți și aurii este extrem de simplu, deoarece există un truc de gătit pentru ca aceștia să iasă perfecți. Pregătirea lor nu a fost niciodată atât de simplă, așa că uitați de bicarbonatul de sodiu. Aveți nevoie doar de câțiva cartofi noi, ulei de gătit, apă și o lingură de oțet.

Ingredientul minune care îi face crocanți

Îndepărtați coaja cartofilor și îi tăiați sub formă de batoane, dar nu foarte subțiri. Lăsați-i la odihnit timp de 10 minute într-un recipient plin cu apă, în care ați pus, neapărat, lingura de oțet. Îi puteți marina mai mult pentru a obține o aromă mai puternică de oțet, dar aveți grijă să nu absoarbă nici prea mult oțet.

După ce timpul s-a scurs, cartofii trebuie uscați pe un prosop de bucătărie, după care trebuie adăugați în tigaia cu ulei încins. Important este ca uleiul să ajungă la 190 de grade.

În acest mod, cartofii vor ieși crocanți și super gustoși. În plus, un alt aspect de care ar trebui să aveți grijă este să nu puneți un capac în timp ce cartofii se prăjesc. Vaporii de apă acumulați pe capac vor înmuia cartofii prăjiți, iar la final nu vor mai ieși atât de crocanți!

Parteneri
Ce trebuie să ai în buzunar de Crăciun pentru a avea noroc și împliniri
Redactia.ro
Povestea tragica a Zarazei, bruneta „de o frumusețe dumnezeiască”, ucisă de un asasin plătit de Zavaidoc
Click.ro
Proiectul ambițios al tunelului de 20 de trilioane de dolari prin care s-ar putea ajunge de la New York la Londra într-o oră
Digi24
Imagini cu Mihaela Prigoană! Văduva afaceristului este cu mult mai tânără decât el FOTO
Vocea.biz
Prinși în fapt! Ei formează cel mai nou cuplu din lumea mondenă. Au fost fotografiați împreună, în ipostaze tandre prin oraș! Avem imaginile!
Unica.ro
S-a împlinit visul de decenii al românilor. O șansă unică pentru actuala generație
EVZ.ro
Dima Trofim revine pe micile ecrane şi se alătură distribuţiei serialului original Iubire cu parfum de lavandă: „De foarte mult timp îmi doream să mă reîntorc la actorie”
Spynews
Elena Udrea e distrusă. Anunț din spatele gratiilor
Capital.ro
Cum arată casa de 2,5 milioane de euro a Monicăi Tatoiu. Are 9 dormitoare și mobilă de lux. Vila e o fortăreață: “Tot sistemul de protecție a casei este inventat de mine"
Avantaje
Dima Trofim revine pe micile ecrane şi se alătură distribuţiei serialului original Iubire cu parfum de lavandă: „De foarte mult timp îmi doream să mă reîntorc la actorie”
Spynews.ro
Două alimente consumate zilnic de români s-au dovedit a fi cancerigene
Realitatea.net
Nicușor Dan, despre cum a cunoscut-o pe soţia sa, Mirabela şi unde va petrece Crăciunul. Ce spune ea despre Primarul Capitalei
Antena 1
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Shtiu.ro