04 apr. 2024 | 12:20

Nu mai pune bicarbonat de sodiu peste cartofi. Ingredientul prin care să îi treci înainte de a-i prăji pentru a ieşi ca la fast-food

Sfaturi Culinare
Nu mai pune bicarbonat de sodiu peste cartofi. Ingredientul prin care să îi treci înainte de a-i prăji pentru a ieşi ca la fast-food
Ce trebuie să adaugi peste cartofi înainte de a-i prăji

Cine nu adoră cartofii prăjiți crocanți la exterior și fragezi la interior? Unele gospodine pun bicarbonat de sodiu peste ei pentru a ieși ca la fast-food, însă puteți folosi și un alt ingredient din bucătărie care îi va face super crocanți și delicioși. Iată despre ce e vorba!

Nu mai adăugați bicarbonat de sodiu peste cartofi

Cartofii prăjiți sunt preferații tuturor. Alături de o friptură la grătar sau un hamburger, acești cartofi merg de minune!  Sunt gustoși și se prepară destul de rapid. Mulți încearcă să-i facă crocanți, fix ca la fast-food, însă de cele mai multe ori, cartofii nu ies așa cum v-ați dori. Pentru ca aceștia să fie crocanți și aurii, trebuie să știți cu ce să îi asezonați înainte de a-i găti. Știai că mai există un ingredient din bucătărie care va schimba total textura preparatului?

Pentru a obține cartofi prăjiți crocanți și aurii este extrem de simplu, deoarece există un truc de gătit pentru ca aceștia să iasă perfecți. Pregătirea lor nu a fost niciodată atât de simplă, așa că uitați de bicarbonatul de sodiu. Aveți nevoie doar de câțiva cartofi noi, ulei de gătit, apă și o lingură de oțet.

Ingredientul minune care îi face crocanți

Îndepărtați coaja cartofilor și îi tăiați sub formă de batoane, dar nu foarte subțiri. Lăsați-i la odihnit timp de 10 minute într-un recipient plin cu apă, în care ați pus, neapărat, lingura de oțet. Îi puteți marina mai mult pentru a obține o aromă mai puternică de oțet, dar aveți grijă să nu absoarbă nici prea mult oțet.

După ce timpul s-a scurs, cartofii trebuie uscați pe un prosop de bucătărie, după care trebuie adăugați în tigaia cu ulei încins. Important este ca uleiul să ajungă la 190 de grade.

În acest mod, cartofii vor ieși crocanți și super gustoși. În plus, un alt aspect de care ar trebui să aveți grijă este să nu puneți un capac în timp ce cartofii se prăjesc. Vaporii de apă acumulați pe capac vor înmuia cartofii prăjiți, iar la final nu vor mai ieși atât de crocanți!

Parteneri
Care este numele real al lui Culiță Sterp. Ce apare în buletinul lui, de fapt
Redactia.ro
Clădirea emblematică din București, demolată. Palatul impunător a fost construit în mai puțin de un an
Click.ro
Decizie fără precedent a BEC. Un candidat la președinție trebuie să șteargă toate materialele de promovare online
Digi24
Imagini cu Mihaela Prigoană! Văduva afaceristului este cu mult mai tânără decât el FOTO
Vocea.biz
Fiica unei vedete, surprinsă în ipostaze afectuoase cu o colegă. Imaginile s-au viralizat / FOTO
Unica.ro
Temperaturi atipice în următoarele patru săptămâni. O iarnă cum n-a mai fost de mult
EVZ.ro
Adriana Bahmuțeanu, primele declarații după ce băieții ei au fost luați de Protecția Copilului. Fosta soție a lui Silviu Prigoană nu și-a văzut nici acum fiii
Spynews
Statul îți IA BANII. Românii n-au dreptul la ei, deși i-au câștigat corect. Nu poți contesta
Capital.ro
Victorie pentru Adriana Bahmuțeanu! Copiii ei au fost scoși din casa tatălui decedat. Ce se întâmplă acum cu Eduard și cu Maximus
Avantaje
Putin se RĂZBUNĂ! RACHETA rușilor care a SPERIAT țările NATO
Mediaflux
Breaking news! Alina Petre a obținut un ordin de protecție pentru 5 zile împotriva celui de care s-a despărțit, dar care îi este încă soț. Vedeta se teme pentru viața ei
Spynews.ro
Două alimente consumate zilnic de români s-au dovedit a fi cancerigene
Realitatea.net
Cod roșu de viscol în mai multe județe ale țării! În ce zone sunt așteptate ninsori și vânt puternic. Ce au anunțat meteorologii
Antena 1
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Shtiu.ro