Salata orientală este una dintre mâncărurile preferate de români. Pe lângă gustul delicios, această salată oferă organismului și nutrienții necesari. Pentru a o găti ca la carte, trebuie să țineți cont de anumite trucuri. Multe gospodine fac greșeli majore atunci când o prepară, iar rezultatul nu este unul spectaculos!
În postul Paștelui, foarte mulți români optează să consume salată orientală. Se prepară rapid, simplu, și este extrem de savuroasă. Deși rețeta nu este complicată, gospodinele fac două greșeli majore în momentul în care o prepară. Află ce pași trebuie să urmezi pentru a nu-i strica gustul acestei salate.
Salata orientală conține cartofi fierți, măsline, ceapă, ouă fierte, ulei, oțet și pătrunjel proaspăt. Bucătarii cu experiență recomandă și adăugarea castraveților murați, pentru a-i oferi un gust mai aromat.
Ingredientul de bază al acestui preparat este cartoful. Cartofii se fierb cu tot cu coajă în apă cu sare, pentru circa 20 de minute. După ce s-au fiert, îi decojiți și îi tăiați cuburi, dar nu îi lăsați să se răcească de tot. Este important ca aceștia să fie calzi când îi amestecați cu celelalte ingrediente. În caz contrar, cartofii reci nu mai au același gust!
Un alt amănunt important este și ceapa! Aceasta se taie felii foarte subțiri, se freacă cu sare și se lasă să stea în oțet câteva minute, până se fierb cartofii. Astfel, ceapa se va înmuia un pic și își va îmbunătăți gustul, iar salata orientală va ieși mult mai delicioasă!
În primul rând va trebui să fierbi cartofii până devin extrem de moi, tăiați în felii foarte subțiri. Ulterior, taie ceapa, tot în felii subțiri, și după ce ai cartofii gata fierți, pui toate ingredientele la un loc, adăugând oțet după gust, și le amesteci cu uleiul de măsline, sarea, piperul, și la final adaugi măslinele, cu sâmburi cu tot. Se poate consuma caldă sau rece. Poftă bună!