Salata orientală reprezintă, cu siguranță, unul dintre preparatele culinare preferale ale românilor. Se prepară imediat și, deși rețeta poate varia cu unul sau două ingrediente, gustul delicios rămâne întotdeauna. Ce ingredient secret îi dă un plus de savoare.
Când vine vorba de prepararea salatei orientale românești, aceasta se prepară din cartofi fierți cu puțin amidon, fiind însoțită de sosuri care au în componență maioneză sau muștar.
Salata orientală conține, de asemenea, măsline, ceapă și pătrunjel proaspăt. Marii chefi bucătari preferă să îi adauge și castraveți murați, pentru a-i oferi un gust ca în țările nordice.
Gustul salatei orientale depinde de sosul pe care i-l prepari. Gospodinele de la stiridindiaspora.ro preferă să combine muștar, ulei de măsline sau de floarea-soarelui, oțet sau suc de lămâie și zeamă de la castraveții murați.
Pentru a prepara salata orientală, ai nevoie de următoarele ingrediente, pe care le găsești, cu siguranță, la tine în cămară sau frigider.
Citește și Ce faci cu mâncarea rămasă după Paşte. Aşa economiseşti mulţi bani, trucurile gospodinelor
Pentru început, vei fierbe cartofii cu tot cu coajă în apă cu sare, pentru circa 20 de minute. Când sunt călduți, se îndepărtează pielițele și se taie în cuburi.
Cartofii se pun, apoi, într-un recipient peste care se va adăuga restul ingredientelor: ceapa tăiată feliuțe, măslinele tocate, castraveții, tăiați cubulețe și ouăle fierte tăiate în jumătăți sau sferturi,
Se prepară sosul pentru salata orientală, dintr-un amestec de câteva linguri de ulei cu o lingură de muștar, o lingură de oțet sau suc de lămâie, un strop din lichidul de castraveți, sare și piper negru. Amesteci totul foarte bine. Experții îți recomandă să fii atent să nu sfărâmi cartofii.