15 mart. 2024 | 15:59

Cele mai înfricoșătoare locuri din România. Se spune că ar fi bântuite și ar ascunde secrete cumplite

Turism
Cele mai înfricoșătoare locuri din România. Se spune că ar fi bântuite și ar ascunde secrete cumplite
Cele mai infricosatoare locuri din România. Se spune că ar fi bântuite

România este o țară bogată în istorie, mituri și legende, iar aceste elemente se reflectă în numeroasele sale locuri misterioase și înfricoșătoare. De la castele medievale părăsite la păduri întunecate și peșteri adânci, România ascunde numeroase secrete și povestiri înspăimântătoare. Iată câteva dintre cele mai înfricoșătoare locuri din țară.

Pădurea Hoia Baciu

Istoria și reputația Pădurii Hoia Baciu își au rădăcinile în legende și povestiri îndelungate care circulă în jurul acestei zone.

Se spune că pădurea situată în județul Cluj ar fi fost locul unor evenimente inexplicabile și neobișnuite, cum ar fi dispariții misterioase, apariții de fantome, fenomene de poltergeist și perturbări ale compasului magnetic.

Potrivit legendelor, un cioban pe nume Baciu ar fi dispărut misterios în pădure împreună cu oile sale, iar trupul său s-ar fi pierdut pentru totdeauna.

Ceea ce face Pădurea Hoia Baciu și mai interesantă o reprezintă rapoartele și observațiile făcute de către vizitatorii, cercetătorii și oamenii de știință care au explorat zona.

Mulți dintre aceștia susțin că au avut experiențe neobișnuite în pădure, pe care nu și le-au putut explica, precum senzații de disconfort, amețeală, apariția unor lumini bizare și sentimentul că cineva sau ceva i-ar urmări din întuneric.

Castelul Iuliei Hașdeu

Templul Iuliei Hașdeu din Câmpina este asociat cu una dintre cele mai tulburătoare și fascinante legende autohtone, despre tânăra genială și a părintelui său care, după moartea ei, a căutat să comunice cu fiica sa dincolo de mormânt.

În secolul al XIX-lea, în orașul Câmpina din România a trăit unul dintre cei mai mari intelectuali ai vremii, Bogdan Petriceicu Hasdeu, un renumit om de știință, filosof și lingvist.

A avut o fiică pe nume Iulia, o tânără remarcabilă, extrem de talentată și inteligentă, care a fost cunoscută pentru abilitățile sale excepționale în domeniul literaturii și al muzicii.

În anul 1888, la doar 19 ani, tânăra a murit subit de tuberculoză, lăsându-l pe tatăl său într-o profundă suferință. Pentru a face față acestei pierderi insuportabile, Bogdan Petriceicu Hasdeu a hotărât să construiască un castel în memoria fiicei sale, un loc în care să se reculeagă și să o comemoreze pe mult iubita lui Iulia.

Astfel, în perioada 1893-1896, a fost construit Castelul Iulia Hasdeu, un edificiu neobișnuit și mistic, care îmbină elemente ale stilului neogotic cu influențe ale arhitecturii românești și orientale.

În interiorul castelului, Bogdan Petriceicu Hasdeu a creat o sală pentru ședințe de spiritism, apelând la diverși mediumuri, de-a lungul anilor, care să-l ajute să comunice cu spiritul fiicei sale.

Legenda spune că Bogdan Petriceicu Hasdeu ar fi petrecut mult timp în această sală, încercând să stabilească contactul cu fata lui, dincolo de mormânt. Mai mult de atât, legenda spune că tatăl îndurerat ar fi putut să jure că își aude fiica, în toiul nopții, cântând la pianul din bibliotecă.

Chiar și după moartea sa în anul 1907, se spune că spiritul lui Hasdeu și al fiicei sale încă bântuie Castelul Iulia Hasdeu, iar mulți vizitatori afirmă că au avut experiențe inexplicabile și supranaturale în aceste încăperi încărcate de istorie și mister.

Cetatea Poenari

În secolul al XV-lea, Vlad Țepeș, domnitorul Țării Românești, a ordonat construirea unei fortificații impunătoare pe stâncile abrupte de la Poenari, în apropierea râului Argeș. Scopul acestei construcții era de a consolida poziția strategică a domniei sale și de a asigura apărarea împotriva invadatorilor.

Pentru a construi castelul, Vlad Țepeș a folosit forța de muncă a prizonierilor și a sclavilor săi, pe care i-a obligat să ridice zidurile masive și să sape tuneluri subterane în stânci, mulți dintre ei decedând la datorie.

Într-o zi, în timp ce supraveghea construcția castelului, Vlad Țepeș a fost aproape ucis de un atac surpriză al turcilor. Cu toate acestea, el a reușit să scape din capcană și să se refugieze în clădirea măreață, care a rezistat cu succes asediului inamic.

După ce a învins inamicul și a consolidat puterea sa în regiune, Vlad Țepeș a continuat să folosească Castelul Poenari ca fortăreață și refugiu în timpul războaielor și al revoltelelor.

Cu toate acestea, fortăreața a devenit și locul unor evenimente întunecate și sinistre, iar legenda spune că fantomele celor care și-au pierdut viața în timpul construcției încă bântuie zidurile sale.

Vezi și De ce se crede că Hotel Cișmigiu este bântuit: povestea tragică a studentei din Basarabia

Peștera și Cheile Tătarului

Legenda Peșterii și Cheilor Tătarului este una dintre cele mai fascinante și înfricoșătoare povești din zona județului Caraș-Severin, România.

Se spune că demult, în inima munților din zona Tătarului, trăia un bătrân păstor, cunoscut pentru înțelepciunea și priceperea sa. Păstorul avea o fiică frumoasă și tânără, pe nume Ana, care era adorată de toți cei din sat pentru frumusețea și bunătatea ei.

Într-o zi, când Ana se plimba prin pădure, ar fi găsit o peșteră ascunsă între stânci, iar curiozitatea ei a fost stârnită. Fără să ezite, ea a intrat în peșteră, străbătând coridoare întunecate și tenebroase, până când a ajuns într-o cameră adâncă.

Acolo, Ana a descoperit o comoară impresionantă și strălucitoare, căreia nu i-a putut rezista. Însă, atunci când a încercat să o atingă, o forță nevăzută ar fi început să o tragă înapoi. În ciuda disperării ei, Ana a reușit să scape și să iasă din peșteră, însă comoara a rămas acolo, ascunsă pentru totdeauna.

După această întâmplare, Ana nu ar mai fi fost niciodată aceeași. Sufletul său ar fi fost tulburat de experiența terifiantă din peșteră, iar chipul său luminos s-ar fi estompat treptat, devenind tăcută și melancolică, iar locuitorii satului au început să o evite, considerând-o blestemată.

Legenda spune că Peștera și Cheile Tătarului ar fi fost blestemate de o forță misterioasă, care păzește, și astăzi, comoara străveche ascunsă în adâncurile pământului. Cei curajoși care au încercat să o găsească ar fi dispărut fără urmă, localnicii fiind convinși că spiritele care păzesc tezaurul nu doresc să fie deranjate.

Mânăstirea Călugăra

Mănăstirea Călugăra, situată în județul Cluj, este asociată cu diverse legende și povești înfricoșătoare care au circulat de-a lungul timpului.

Deși nu există dovezi concrete care să ateste veridicitatea acestor povești, ele au alimentat imaginația localnicilor și au contribuit la reputația lăcașului ca fiind un loc misterios și plin de secrete.

Una dintre legendele cele mai cunoscute despre Mănăstirea Călugăra este legată de o fantomă unei călugărițe care ar bântui aceste locuri.

Potrivit miturilor, femeia care și-a găsit sfârșitul între pereții mânăstirii ar fi fost respinsă de călugărițe, din cauza unui păcat grav pe care l-ar fi comis.

După ce a fost exilată, tânăra s-a sinucis, iar sufletul său ar rătăci și acum prin mănăstire, aducând ghinion și teroare celor care îndrăznesc să o întâlnească.

O altă legendă despre Mănăstirea Călugăra implică un tunel secret care ar fi legat mănăstirea de o peșteră ascunsă.

Se spune că acest tunel ar fi fost folosit de călugări pentru a se ascunde în timpul invaziilor sau pentru a scăpa de persecuție. Potrivit legendelor, acest tunel ar fi fost închis și pierdut în timp, iar cei care au îndrăznit să îl caute au dispărut misterios în adâncurile pământului.

Hotel Cișmigiu

Hotelul Cismigiu este unul dintre cele mai cunoscute și elegante hoteluri din București, situat în inima orașului, în apropierea Parcului Cișmigiu și a centrului istoric al capitalei României. Cu o istorie bogată și o arhitectură impresionantă, Hotelul Cișmigiu reprezintă un simbol al ospitalității și luxului în București.

Construcția hotelului își are rădăcinile în secolul al XIX-lea, când pe locul actualului hotel se afla o clădire modestă, folosită inițial ca locuință. În 1912, a fost demolată acea clădire pentru a face loc unui hotel modern și elegant, care să satisfacă nevoile în creștere ale orașului București, în perioada de dezvoltare economică și culturală rapidă.

În jurul acestei clădiri se perindă o legendă care îi sperie pe români, iar oamenii cred că hotelul ar fi bântuit de spiritul unei tinere care a murit aici, acum foarte mulți ani.

Acum câteva decenii, edificiul era folosit ca un cămin pentru studenții Academiei de Teatru. Se spune că, într-o noapte, o tânără studentă din Basarabia și-a găsit sfârșitul în clădire, după ce a căzut în puțul liftului. De atunci, spiritul ei ar bântui neîncetat clădirea, incapabil de a-și găsi liniștea în lumea de Dincolo.

Spitalul Colțea din București

Spitalul Colțea din București este una dintre cele mai vechi instituții medicale din România și este situat în centrul istoric al Capitalei, în apropierea pieței cu același nume.

Construcția sa impresionantă și istoria îndelungată au contribuit la reputația sa, fiind unul dintre cele mai importante și simbolice spitale din țară.

Istoria Spitalului Colțea începe în secolul al XVII-lea, când domnitorul Țării Românești, Mihai Cantacuzino, a hotărât să construiască un lăcaș de îngrijire medicală în București. Acesta a pus bazele spitalului în jurul anului 1704, trei ani mai târziu, construcția fiind completă, numită inițial Spitalul Sfântul Nicolae.

Edificiul actual al Spitalului Colțea a fost construit în perioada 1879-1888, sub îndrumarea arhitectului francez Albert Galleron. Clădirea a fost proiectată pentru a servi drept spital, dar și ca simbol al modernizării și progresului în domeniul medical în România de la sfârșitul secolului al XIX-lea.

În timpul Primului Război Mondial, Spitalul Colțea a fost unul dintre cele mai importante spitale militare din București, tratând numeroși răniți și bolnavi de pe frontul de răsărit.

De-a lungul anilor, spitalul a continuat să își desfășoare activitatea în domeniul medical și să contribuie la îngrijirea și tratamentul pacienților din București și din întreaga țară.

Pe parcursul decadelor, Spitalul Colțea a devenit subiectul multor legende și povestiri, unele dintre ele atribuindu-i o atmosferă întunecată și misterioasă. Deși nu s-a putut dovedi niciodată, mulți oameni susțin că spitalul ar fi bântuit de spirite, fiind lăcașul unor evenimente paranormale.

Vezi și Cele mai bântuite locuri din România

Parteneri
Divorț neașteptat în lumea mondenă. O cunoscută artistă de muzică populară s-a despărțit în secret
Redactia.ro
Test de inteligență pentru mințile sclipitoare! Doar geniile pot găsi diamantul din imagine în doar 3 secunde
Click.ro
Călin Georgescu a atacat la CEDO decizia de anulare a alegerilor prezidențiale
Digi24
Imagini cu Mihaela Prigoană! Văduva afaceristului este cu mult mai tânără decât el FOTO
Vocea.biz
Blestemul piesei 'Ești iubibilă', a trupei Taxi. Cuplurile de vedete din videoclip s-au despărțit unul după altul!
Unica.ro
Doliu în sportul mondial. A murit cea mai în vârstă campioană olimpică
EVZ.ro
Dinu Maxer și Magdalena Chihaia au stabilit data nunții. Marele eveniment va avea loc în anul 2025
Spynews
Călin Georgescu este în culmea fericirii. George Simion a făcut anunțul istoric
Capital.ro
Ștefan Bănică și Lavinia Pîrva și-au transformat total vila de 1 milion de euro: living primitor, pian, curte spațioasă, piscină și asta nu e tot. Detaliul fabulos care se vede în imagini
Avantaje
Lovituri MULTIPLE penstru PENSIONARI și BUGETARI. Începe SCANDALUL
Mediaflux
Dinu Maxer și Magdalena Chihaia au stabilit data nunții. Marele eveniment va avea loc în anul 2025
Spynews.ro
Două alimente consumate zilnic de români s-au dovedit a fi cancerigene
Realitatea.net
Ce mesaj neașteptat a transmis Michele Răduță, după finala Chefi la cuțite sezonul 14. Orlando Zaharia a reacționat imediat
Antena 1
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Shtiu.ro