Pieptul de pui este foarte versatil. Poate fi integrat în sandvișuri, salate, mâncăruri sau alte rețete din bucătărie. Poate fi gătit simplu și servit ca fel principal de mâncare. Bucătarul Ovidiu din Bacău, sau Bărbosu, așa cum mai este cunoscut în mediul online, a dezvăluit cea mai rapidă rețetă cu piept de pui.
Rețetă ușoară și rapidă cu piept de pui și ardei
Bucătarul Ovidiu din Bacău a dezvăluit o rețetă simplă de mâncare cu piept de pui și ardei tăiat fâșii. Nu ai nevoie de foarte multe ingrediente pentru a o găti: unei de măsline, sare, piper, ardei tăiat felii, ceapă, usturoi și alte condimente de bază sau în funcție de preferințe.
Dacă nu ai la îndemână ulei de măsline, poți folosi ulei de floarea-soarelui, unt topit sau slănină topită. Sunt alternative foarte bune pentru o rețetă rapidă. La final, preparatul se aromatizează cu frunze de pătrunjel. Poți adăuga și alte ierburi proaspete, dacă dorești. Iată cum să procedezi!
Citește și: Nu mai pune apă în piureul instant. Ingredientele de aur cu care poți înlocui, va fi mai aromat
Mâncare cu piept de pui. Ingrediente necesare
- ulei de măsline
- piept de pui
- sare, piper, oregano, busuioc, pătrunjel
- ceapă tăiată mărunt
- usturoi
- ardei gras tăiat felii
- suc de roșii
- 1/2 pahar de apă
- 2 lingurițe de oțet
- 1 linguriță de miere de albine
Citește și: Temperatura maximă la care ai voie să gătești cu uleiul de măsline extravirgin. Altfel se va arde mâncarea, ce greșeală fac gospodinele
Mâncare cu piept de pui. Mod de preparare
- Se pune ulei de măsline într-o tigaie și se lasă la încins.
- Se adaugă pieptul de pui tăiat în bucăți de dimensiuni cât de cât egale.
- Se presară deasupra pieptului de pui sare și/sau alte condimente, în funcție de gust.
- Se pun bucățile de piept de pui într-un vas de bucătărie, după ce s-au rumenit.
- Se călește ceapa tăiată mărunt în tigaie împreună cu usturoiul.
- Se adaugă ardei iute în legumele călite și se lasă câteva secunde.
- Se pun feliile de ardei gras tăiate deasupra legumelor călite.
- Se condimentează legumele cu sare și piper, se adaugă suc de roșii și se lasă 13 minute pe foc.
- Se adaugă jumătate de pahar de apă în legume, se pune pieptul de pui în tigaie, se condimentează cu oregano, busuioc, oțet și miere de albine și se lasă pe foc 10 minute maximum.
- Se stinge flacăra și se presară deasupra preparatului frunze de pătrunjel proaspăt.
Mâncarea de piept de pui cu ardei este gata. Poate fi servită imediat, în formă caldă sau chiar rece, în funcție de preferințe. Poate fi pusă pe masă în forma propriu-zisă sau alături de alte mâncăruri. Toată lumea va fi mulțumită de rezultat. Poftă bună!