Dacă vrei să călătorești în Barcelona, dar nu poți să o faci în viitorul apropiat, îți recomandăm să îți iei răgaz pentru a admira această superbă clădire din București. Te va ajuta să obții o perspectivă a stilului arhitectural din orașul spaniol. Îți ia pur și simplu răsuflarea. Foto
Climatul spaniol te mângâie pe suflet în Barcelona. Un oraș în aer liber, cu activități de exterior, dar și de interior, cu muzee de renume mondial, ascunzând legende și mari artiști, poate celebrități în devenire… Piețe bogate, produse locale, peisaje panoramice și o arhitectură emblematică îți vor încânta privirea.
Lista activităților pe care le poți face în Barcelona este, pe cât de variată, pe atât de distractivă. Arhitectura color-pop a lui Antoni Gaudi asigură că momentele plictisitoare pentru turiști nu-și au locul aici. Călătorul din oraș este inteligent, admiră de la artă și parcuri emblematice la spectacole uimitoare.
Citește și: Cum arată domeniul regal de la Săvârşin. Românii îl pot vizita, care este programul FOTO
Dacă nu ai ajuns niciodată în Barcelona, îți recomandăm să îți organizezi o mini-vacanță în acest oraș la buget redus. Până atunci însă, dacă vrei să te bucuri de o oarecare perspectivă a arhitecturii specifice acestei unități administrative, îți recomandăm să descoperi o clădire superbă din București.
Nu știm de câte ori te-ai plimbat prin București cu iluzia că ești un turist într-un oraș care te ia prin surprindere, însă de această dată cu siguranță vei trăi acest sentiment. Pe strada George Vraca, pe o laterală a parcului Cișmigiu, vei rămâne cu ochii ațintiți către un spectaculos bloc florentin.
La câteva minute distanță de Sala Palatului și Calea Victoriei, mai exact la intersecția străzilor Aristide Demetriade și George Vrac din București, poți admira un impunător bloc florentin – unicul în acest fel în capitala României, proiectat și ridicat apoi în anul 1940.
Blocul Florentin din București impresionează prin stilul arhitectural mediteranean sau florentin-maur, care face parte din cel Renascentist, foarte bine cunoscut și admirat în Italia, Franța, dar nu numai. Dacă treci vreodată prin zonă, merită să oprești și să admiri clădirea unicat din capitală.
Citește și: Muzee din România despre care nu ai auzit niciodată. Ce obiecte deosebite poți admira aici
Clădirea construită în anul 1940 din București te duce negreșit cu gândul la clădirile din Barcelona – sau Sevilla. Mulți asociază stilul arhitectural al blocului românesc cu stilul lui Antoni Gaudi, care poate fi admirat la orice pas în orașul spaniol. Influența lui asupra modernismului catalan a fost imensă.
Antoni Gaudi a creat un stil unic în arhitectură, mulți încercând să-l reproducă, însă fără a atinge aceeași dimensiune a reușitei. Pentru a înțelege amploarea lucrărilor – din top 10 atracții în Barcelona, cel puțin 4 reprezintă clădiri ale lui Gaudi, cum ar fi: Casa Milla, Casa Battlo sau Torre Bellesguard.