13 feb. 2020 | 07:04

Condamnat, pentru că l-a amenințat cu moartea pe președintele Klaus Iohannis: ce pedeapsă a primit

Știri generale
Condamnat, pentru că l-a amenințat cu moartea pe președintele Klaus Iohannis: ce pedeapsă a primit

Amenințările cu moartea la adresa președintelui țării reprezintă un motiv de arestare și condamnare. Ce pedeapsă a primit bărbatul care l-a amenințat pe Klaus Iohannis?

Un deținut de la Penintenciarul Aiud i-a cerut președintelui țării să-l grațieze. Klaus Iohannis i-a refuzat cererea mai puțin obișnuită, iar bărbatul de după gratii a decis să-l amenințe în scris pe șeful statului. Ca să ”scape”, el a semnat scrisoare cu numele unui coleg din închisoare. Din păcate pentru el, eforturile au fost inutile.

costin munteanu amenintare

Un deținut de la Penitenciarul Aiud a trimis la Cotroceni o scrisoare prin care îl amenința cu moartea pe președintele Klaus Iohannis. Pentru gestul său, a fost condamnat la un an de închisoare. Ca referință, Costin Munteanu l-a amenințat pe Iohannis cu moartea, deoarece a refuzat să-l grațieze, el ispășind o pedepsă de 15 ani de închisoare pentru crimă.

Sentința primită miercuri de bărbatul de după gratii poate fi atacată cu un apel. Nu este încă definitivă. Președintele i-a refuzat cererea de grațiere pentru că în 2013, în urmă cu doar câțiva ani, Costin Munteanu și-a omorât iubita cu sânge rece. După fapta macabră, a decis să o abandoneze în apropierea unei peșteri din localitate de domiciliu.

La scurt timp după ce a primit refuzul la cererea de grațiere semnat de Klaus Iohannis, Costin Munteanu i-a trimis scrisoarea de amenințare cu moartea, semnând-o cu numele unui alt deținut. Din acel moment, faptele lui Munteanu au devenit subiectul unui nou proces.

El a fost acuzat de procurori pentru săvârșirea acțiunii de ultraj. Au existat suficient dovezi pentru a fi găsit vinovat, dar până miercuri, nu era clară pedeapsa pe care urma să o primească. În final, s-a optat pentru un an de închisoare, deși bărbatul risca extinderea sentinței sale actuale, pentru crimă, cu până la 20 – 25 de pușcărie. Cel mai probabil, sentința va face subiectul unui apel.

Parteneri
Ion Țiriac, internat într-un spital din Viena. Miliardarul acuză probleme de sănătate
Redactia.ro
Fără cafea sau duș dimineața. Cele 5 obiceiuri pe care dacă le aplici după ce te-ai trezit îți vor schimba restul zilei, conform Harvard
Click.ro
Boala SECRETĂ de care suferă Anca Țurcașiu. Află cum i-a schimbat viața diagnosticul primit!
Vocea.biz
Și-a făcut iubit cu nevastă și copii acasă! Artista a fost prinsă cu bărbatul însurat pe străzile din București! Incredibil!
Unica.ro
Alexia Eram l-a uitat rapid pe Mario Fresh. Cine o face fericită
EVZ.ro
Ce face Irisha, după ce relația ei de iubire cu un bărbat însurat a fost făcută publică. Artista își ține viața personală privată, dar câteva detalii au ieșit la iveală | FOTO
Spynews
Rusia a blocat România. Decizia venită direct de la Moscova
Capital.ro
Acasă la Medana și Alin Oprea. Doar în filme mai vezi așa ceva Fără exagerare, imaginile din casa lor întrec orice închipuire
Avantaje
RĂSTURNARE DE SITUAȚIE privind ADERAREA la Schengen. AUSTRIA a făcut ANUNȚUL
Mediaflux
Daiana de la Mireasa, sezonul 7, imagine emoționantă cu burtica de graviduță. Când urmează să nască soția lui Dani / FOTO 
Spynews.ro
De ce nu existau țărani grași acum 100 de ani. Dieta zilnică a strămoșilor noștri o să te surprindă
Realitatea.net
Unde a plecat Mario Fresh după ce a confirmat despărțirea de Alexia Eram. Alături de cine s-a fotografiat artistul
Antena 1
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Shtiu.ro