05 feb. 2024 | 16:12

TAROM închide definitiv un zbor iubit de români. A vândut deja locul de la aeroport

Utile
TAROM închide definitiv un zbor iubit de români. A vândut deja locul de la aeroport
Tarom are un plan de redresare

Una din importantele companii americane aeriene, Virgin Atlantic, a anunțat încheierea unui acord de cedare cu Tarom, compania românească de stat renunțând definitiv la un zbor. Citește mai departe și află despre ce este vorba.

Compania TAROM are mari probleme și face restructurări

Compania aeriană a trecut prin multe în ultimii doi ani, inclusiv prin dificultăți financiare și amenințarea unei greve. Cu toate acestea, compania raportează că se așteaptă să ajungă la pragul de rentabilitate în următorul an, fiind pe cale să devină din nou profitabilă.

Află despre: Vestea momentului de la Wizz Air. Mai multe zboruri din și spre România au fost suspendate

La începutul anului trecut, așa cum relatau și cei de la Profit.ro, Tarom punea pe masa Comisiei Europene un nou plan de restructurare, considerând că se așteaptă să obțină profit din 2024. Dacă ar fi așa, mai spune analiștii, ar fi pentru prima dată în 16 ani când compania aeriană va raporta un profit, și nu o pierdere. Ultima dată când a fost raportat un profit a fost în 2007.

TAROM închide definitiv un zbor iubit de români. A vândut deja locul de la aeroport

Parte a noului plan de restructurare a fost și renunțarea la anumite zboruri, care aduceau și costuri mari companiei, deci, în concluzie nu aveau randament. Așa cum precizează și o altă publicație, Economica.net, Tarom nu a dat publicității care ar fi acele zboruri la care ar renunța, existând doar zvonuri neconfirmate. Dar, zvonurile aveau să se încheie după publicarea în Monitorul Oficial a deciziei Consiliului de Administrație.

TAROM închide definitiv un zbor iubit de români

Conform sursei citate, compania TAROM a anunțat recent decizia de a-și vinde sloturile de zbor de pe celebrul aeroport britanic Heathrow, contra sumei de 22 de milioane de lire sterline, iar compania care a plătit această sumă este Virgin Atlantic. Conform datelor publicate în MO, Tarom va renunța la aceste zboruri din vara acestui an.

„Luând în considerare că prin Planul de restructurare al Companiei TAROM, propus de Consiliul de Administrație și aprobat de Adunarea Generală a Acționarilor, este prevăzută închiderea rutei București – Londra, aprobă atribuirea contractului de vânzare a sloturilor LHR (aeroportul Heathrow din Londra – nr.) ofertantului Virgin Atlantic pentru suma de 22 de milioane de lire sterline, începând cu sezoanele de vară 2024 și iarnă 2024 (conform Planului de restructurare aprobat prin hotărârea AGA din 07.12.2022 și comunicat Comisiei Europene)”, se arată în decizia acționarilor, publicată recent săptămâna trecută în Monitorul Oficial și consultată de Economica.net.

Vezi și: Tarom a luat decizia neașteptată. Zborurile, suspendate spre Austria

Virgin Atlantic își mărește capacitatea pentru vara anului 2024

De cealaltă parte, compania americană a miliardarului Richard Branson, merge extrem de bine dincolo de ocean. Conform unui comunicat emis la finalul lui decembrie 2023, Virgin Atlantic anunța că plănuiește să își mărească capacitatea către SUA, adăugând zboruri frecvente de la Londra Heathrow către New York JFK și Boston pentru vara anului 2024, după achiziția sloturilor de la compania românească TAROM.

TAROM închide definitiv un zbor iubit de români. A vândut deja locul de la aeroport

Aceste noi servicii completează anunțurile recente ale companiei aeriene privind creșterea serviciilor din Miami de la 11 zboruri pe săptămână la două zboruri pe zi pe tot parcursul anului și un nou serviciu sezonier de vară din Manchester către Las Vegas.

„Vara viitoare, compania aeriană va oferi un număr record de zboruri între Londra și New York, cu un al șaptelea zbor zilnic către JFK și, împreună cu partenerul de Joint Venture Delta, va oferi zece servicii zilnice către Big Apple, o creștere de 11% față de vara anului 2023.”, anuntă Virgin Atlantic.

Citește și: Până când sunt suspendate toate zborurile spre și dinspre Italia. Alte 3 țări sunt pe lista interdicțiilor

Virgin Atlantic va avea zboruri cu cele mai noi aeronave ale companiei, și anume aparatele A330-900neo și A350-1000, ceea ce va duce la creșterea numărului de locuri cu 23%.