05 feb. 2024 | 16:13

Greșeala pe care o fac multe gospodine când gătesc pieptul de pui. Așa nu va mai ieși uscat

Diverse
Greșeala pe care o fac multe gospodine când gătesc pieptul de pui. Așa nu va mai ieși uscat
Greșeala pe care o fac multe gospodine când gătesc pieptul de pui

Este considerată o carne fadă, mâncată doar de nevoie, nu de plăcere, însă poate fi aromată, un adevărat răsfăț pentru papilele gustative, dacă este preparată corect. Află, din rândurile de mai jos, care este greșeala pe care o fac multe gospodine când gătesc pieptul de pui.

Sănătate versus aromă

Carnea de pui, în special pieptul, nu are cel mai bun renume. În general, este ales de persoanele care vor dea jos câteva kilograme nedorite sau cărora li s-a recomandat o dietă hipocalorică și săracă în grăsimi și sare.

După ce este preparat, este uscat și fad, deci nu poate fi considerat un răsfăț pentru papilele gustative.

Cum îi poți transforma gustul

Există însă câteva trucuri ce îl pot transforma complet. Unul dintre cele mai cunoscute este lăsarea lui la marinat câteva ore, chiar peste noapte. Marinata clasică este făcută din ulei de măsline, verdeţuri şi condimente, putându-se adăuga, după preferințe, lapte şi usturoi.

Înainte de a-l prepara termic, mai ales în cuptor, unele gospodine îl ung și cu puțin unt topit.

Te-ar putea interesa și: Ingredientele care trebuie adăugate în apă când fierbi pieptul de pui. Așa va avea un gust aromat

Greșeala pe care o fac multe gospodine când gătesc pieptul de pui

De cele mai multe ori, această carne este făcută la tigaie, pe aragaz. Bucătarii profesioniști au dezvăluit care este greșeala pe care o fac multe gospodine când gătesc pieptul de pui.

După ce este așezat îl tigaie, avem tendința de a-l mișca prin vas, pentru a ne asigura că se prăjește unifprm și absoarbe toate aromele. Greșit, spun chefii.

Din momentul în care punem pieptul în tigaie, nu mai trebuie mișcat, ci lăsat până când îl întoarcem pe partea cealaltă. La final, când îl pui pe farfurie pentru familie și musafiri, vei observa că diferențele sunt uriașe.

Te-ar putea interesa și: Cât se ține pieptul de pui la cuptor. Secretul ca să nu îți mai iasă uscat