02 feb. 2024 | 11:28

Pe ce a cheltuit Iulian Dumitrescu 600.000 de euro într-un an. Românii se vor revolta pentru luxul în care a trăit politicianul

Politică
Pe ce a cheltuit Iulian Dumitrescu 600.000 de euro într-un an. Românii se vor revolta pentru luxul în care a trăit politicianul
Acuzat de DNA de mai multe acte de corupție

Ultimele luni au adus un grad mare de tenisune în rândul partidelor politice, mai ales pe fondul viitoarelor alegeri. În tot acest context, apar și alte scandaluri, iar în prim-plan sunt membri importanți, printre care și Iulian Dumitrescu, cel care deține funcția de Președinte al Consiliului Județean (CJ) Prahova. Acesta a intrat în vizor, după ce s-a aflat pe ce a cheltuit Iulian Dumitrescu 600.000 de euro într-un an.

Cine este Iulian Dumitrescu, Preşedintele Consiliului Judeţean Prahova

Venit din rândurile PNL; și ocupând aici funcția de Prim-Vicepreședinte, Iulian Dumitrescu, în vârstă de 52 de ani, intra în Parlamentul României, pe listele de senatori în legislatura 2016-2020, în toată această peroadă având cel mult 20 de propuneri legislative și daor 6 moțiuni de cenzură.

Vezi aici: Răsturnare de situație în politica românească. Cine se va bate cu Marcel Ciolacu la prezidențiale, conform ultimului sondaj

Conform unor surse din interiorul PNL, fostul senator, actualmente Preşedintele Consiliului Judeţean Prahova, este considerat unul din cei mai influenți oameni din partid, dar și extrem de retras și discret, fără prea multe apariții publice.

Pe ce a cheltuit Iulian Dumitrescu 600.000 de euro într-un an. Românii se vor revolta pentru luxul în care a trăit politicianul

Prima sa activitate parlamentară era din postura de senator de Călărași, ulteriro intrând în Senatul României de pe listele PNL pentru județul Prahova. Din 2020, ocupă funcția de Preşedinte al Consiliului Judeţean Prahova, fiind și șeful filialei Prahova a partidului din care face parte.

Politicianul a intrat în vizorul DNA, încă din prima zi de mandat

În 2020, când avea să preia șefia CJ Prahova, Iulian Dumitrescu avea și suportul USR, la acel moment partenerul politic al PNL la guvernare. Imediat după punerea în funcție, conform presei locale, Iulian Dumitrescu și-a adus în cadul CJ toți apropiații, printre aceștia bunul său prieten și coleg de circumpscripție electorală, Călărași, și fost scretar general la CJ Călărași, Dumitru Tudone. Acesta din urmă avea să fie trimis în judecată de procurorii DNA, dar în cele din urmă s-a decis achitarea sa.

Vezi și: Rareș Bogdan, acuzat de delapidare. Ce a făcut vicepreședintele PNL

În perioda în care a condus CJ Prahova, mai scrie presa prahoveană, Iulian Dumitrescu a fost văzut extrem de rar în sediul CJ, iar primele semne că DNA l-ar fi luat în vizor, apar în 2021, în înregistrările făcute în biroul actualuklui președinte USR, pe atunci ministrul Transporturilor, Cătălin Drulă. Conform înregistrărilor făcute de DNA, Iulian Dumitrescu face parte din grupul PNL-iștilor care-i cereau lui Cătălin Drulă să nu demită șefii a două instituții din subordinea ministerului, și anume șefii Asociației Române de Salvare a Vieților Omenești pe Mare și Administrației Fluviale a Dunării de Jos Galați.

Pe ce a cheltuit Iulian Dumitrescu 600.000 de euro într-un an. Românii se vor revolta pentru luxul în care a trăit politicianul

O altă mare controversă apare după ancheta jurnalistăcă făcută de PRO TV, în cadrul emisiunii „România, te iubesc”, anchetă în care numele lui Iulian Dumitrescu apare în ancheta „Rețeaua Albanezu”, în care mai multe firme românești, cu milioane de lei datorie la stat, erau cesionate unor așa-ziși oameni de afaceri de origine albaneză.

Citește și:

S-a aflat pe ce a cheltuit Iulian Dumitrescu 600.000 de euro într-un an

În urma acestor informații, dar și a altor semnale de alarmă, procurorii DNA au demarat o anchetă, cu suspiciunea de corupție, dosar în care Iulian Dumitrescu este personajul principal al anchetei, mai ales că datele cercetate de DNA arătau că Preşedintele al Consiliului Judeţean Prahova propulsa mai mulți apropiați în funcții cheie în cadrul CJ, precum și în instituția ANAF din județul Prahova, dar și implicarea mai multor membri ai familie sale în afacerile investigate în cadrul în ancheta „Rețeaua Albanezu”.

Află despre: Răsturnare de situație la ultimul sondaj pentru alegerile din 2024. Pe cine preferă românii

Așa se face că ieri, 1 februarie, DNA lua decizia de a-l aduce la București, cu mandat de arestare, acuzându-l pe Iulian Dumitrescu de acte de corupție, iar conform comunicatului, controalele efectuate în Prahova îl vizau direct pe acesta, precum și pe alți angajați ai CJ:

În cursul zilei de 1 februarie, ca urmare a obţinerii autorizărilor legale de la instanţa competentă, sunt efectuate percheziții domiciliare în 19 locaţii situate pe raza municipiului Bucureşti şi a judeţelor Ilfov şi Prahova, din care una este sediul unei instituţii publice, restul reprezentând domiciliile unor persoane fizice şi sediile unor societăţi comerciale”, se arată într-un comunicat DNA.

Conform unor surse judiciare, s-a aflat și pe ce a cheltuit Iulian Dumitrescu 600.000 de euro într-un an, și anume pe vacanțe de lux, Iulian Dumitrescu cheltuind nu mai puțin de 2,9 milioane de lei, în Abu Dhabi, Dubai, Capri, Mykonos, Nisa sau Insulele Maldive, conform Digi24.

Care este averea Preşedintelui al Consiliului Judeţean Prahova

Așa cum prevede legea, având în vedere și funcția publică pe care o deține, Iulian Dumitrescu a fost obligat să-și publice Declarația de Avere, iar conform acesteia, aflăm și care este averea Preşedintelui al Consiliului Judeţean Prahova. Datele publicate în iunie 2023, arată că Iulian Dumitrescu apare ca creditor al PNL, împrumutând PNL cu sume considerabile, fiind vorba de 45.000 de euro, dar și cel puțin 3 împurumuturi către alte persoane fizice, de 170.000 de lei și 70.000 de euro, dar și un credit bacnar de 127.000 de euro.Pe ce a cheltuit Iulian Dumitrescu 600.000 de euro într-un an. Românii se vor revolta pentru luxul în care a trăit politicianul

 

În aceeași declarație mai apare ca având o datorie către o persoană fizică, care se ridică la 180.000 de dolari. Iulian Dumitrescu, alături de soție, deține un teren de 150mp, unul de 45mp, și un autoturism Range Rover, model 2014. Din punct de vedere al conturilor bancare, Preşedintele Consiliului Judeţean Prahova ar avea un total de 70.000 de lei, iar sumele încasate din această postură, în 2022, se ridicau la 164.268 de lei.

La această oră, Iulian Dumitrescu se află la sediul DNA din București, unde a fost adus cu mandat, fiind acuzat de mai multe acte de corupție.

Parteneri
Drama actorului Valeriu Pavel Dan. Ce a îndurat cu un an înainte de moarte
Redactia.ro
Horoscop săptămâna 18-24 octombrie. Două zodii primesc vești bune, iar un nativ trece printr-o situație tensionată
Click.ro
„Putin are o retorică din ce în ce mai iresponsabilă.” Reacția NATO după ce o dronă rusească a pătruns în spațiul aerian al României
Digi24
Propunerea INDECENTĂ primită de Prințesa Diana de la un celebru miliardar. E INCREDIBIL ce a putut să-i spună!
Vocea.biz
Ea e 'prințesa' lui Țiriac! Cu ce se ocupă Ioana, singura fiică a miliardarului român / FOTO
Unica.ro
Scandal uriaș în lumea divelor. Ilinca Vandici și Lora, vorbe usturătoare
EVZ.ro
Lora o pune la punct pe Ilinca Vandici după ce aceasta a comentat despre nunta cântăreței! Ce a enervat-o la culme pe artistă 
Spynews
Vladimir Putin a renunțat, e definitiv! Decizia ISTORICĂ a Rusiei. Toată planeta aştepta anunțul
Capital.ro
Sfântul pe care îl sărbătorim azi, 18 octombrie. O mulțime de români îi poartă numele. E cruce neagră în calendar
Avantaje
VIN BANII pentru ajutorul de încălzire! Iată cine primește banii
Mediaflux
Cum arată Gina Felea în 2024! A împlinit recent 40 de ani și a trecut printr-o transformare uriașă | FOTO
Spynews.ro
De ce nu existau țărani grași acum 100 de ani. Dieta zilnică a strămoșilor noștri o să te surprindă
Realitatea.net
Imagini din garsoniera în care locuiește Ioana Tufaru, după ce a plecat din casa lui Gigi Becali: „Luca are în sfârșit camera lui”
Antena 1
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Shtiu.ro