Șnițelele sunt un fel de mâncare cunoscut în întreaga lume, însă multe gospodine preferă să-l gătească diferit față de rețeta originală. Șnițelul clasic își are originile în Austria și era preparat din carne de vițel și pesmet. Între timp, șnițelul a ajuns să fie preparat și din carne de pui sau porc. Șnițelele se gătesc rapid, dar unele gospodine greșesc atunci când le prepară. Ce ingrediente se folosesc, de fapt?
Nimeni nu refuză o porție de șnițele crocante la exterior și fragede în interior! Cu toții am crescut cu șnițelele preparate de mamele noastre. Gospodinele preferă să facă șnițele din piept de pui, dar ele se pot prepara și din carne de porc, vită sau chiar carne de curcan. Aceste delicii culinare au și mici secrete de pregătire, iar ele constau în alegerea ingredientelor folosite.
Rețeta clasică de șnițele de pui conține făină, ou, piept de pui și pesmet. Modul de preparare este în principiu același: se pregătește felii subțiri de carne, se trec prin făină, ou, pesmet, iar mai apoi se prăjesc în ulei.
Însă unele gospodine adaugă și alte ingrediente atunci când prepară șnițele, pentru ca acestea să iasă mai gustoase și mai delicioase. Așadar, pe lângă făină, acestea mai pun și lapte sau cereale zdrobite, care pot înlocui cu succes oul și pesmetul.
De reținut că trebuie să folosiți cel mai bun pesmet din comerț, cel panko. De asemenea, nu uitați să treceți fileurile de pui prin făină, apoi prin ou și pesmet, înainte de a le pune în tigaie.
Dacă nu adăugați lichide, precum ou sau lapte, compoziția nu se va fixa pe șnițele, iar la prăjit, acestea se vor usca. În plus, șnițelele nu trebuie prăjite la foc tare și trebuie ținute câte 3-4 minute pe ambele părți.