29 ian. 2024 | 14:55

Vremea în februarie 2024. ANM a anunțat prognoza meteo pentru următoarele 4 săptămâni

Vremea Meteo
Vremea în februarie 2024. ANM a anunțat prognoza meteo pentru următoarele 4 săptămâni
Vremea in februarie 2024. ANM a anuntat prognoza meteo pentru urmatoarele 4 saptamani

Meteorologii ANM au actualizat prognoza pentru următoarea perioadă și au dezvăluit cum va fi ultima lună de iarnă. Specialiștii ANM anunță un februarie 2024 istoric în România, cu temperaturi la care nimeni nu s-ar fi așteptat. Cum se încheie iarna la noi în țară și la ce trebuie să ne așteptăm.

Cum va fi vremea în februarie în România

În perioada următoare, între 29 ianuarie și 11 februarie, se așteaptă o creștere a regimului termic în diverse regiuni din România, conform estimărilor Administrației Naționale de Meteorologie (ANM). În particular, zonele precum Oltenia, Dobrogea, Banat și Muntenia vor experimenta temperaturi maxime situate în jurul valorilor de 14-15 grade Celsius. Cu toate acestea, notăm că probabilitatea apariției precipitațiilor rămâne ridicată pe întregul interval de prognoză.

Într-un context global, meteorologii de la AccuWeather aduc vești inedite pentru luna februarie 2024 în România, prognozând un februarie istoric. Se preconizează că vor avea loc fenomene și temperaturi neobișnuite în București și în celelalte mari orașe ale țării.

Conform prognozei elaborate de specialiștii de la AccuWeather, februarie 2024 ar putea fi caracterizată prin absența aproape totală a zăpezii. În contrast cu experiențele anterioare, în care luna februarie aducea adesea zăpadă, se pare că în acest an, acest element va fi în mod semnificativ mai puțin prezent.

Pentru București, în particular, se prognozează că singura zi în care ar putea ninge este 29 februarie, însă chiar și atunci temperatura va fi atât de ridicată încât fulgii de nea se vor amesteca cu picăturile de ploaie.

Conform datelor AccuWeather, luna februarie aduce României un regim solar abundent, temperaturi mult peste media perioadei și o aproape absență a precipitațiilor. Această schimbare neobișnuită în condițiile meteorologice atrage atenția asupra posibilelor consecințe asupra mediului și activităților cotidiene, subliniind natura imprevizibilă a schimbărilor climatice.

Un final de iarnă istoric în România

Săptămâna 29 ianuarie 2024 – 05 februarie 2024 se anunță a fi caracterizată de temperaturi mai ridicate decât cele obișnuite pentru această perioadă pe întreg teritoriul României, cu o abatere termică pozitivă ușor mai accentuată în regiunile extracarpatice. Această schimbare în regimul termic sugerează o perioadă de iarnă mai blândă, cu efecte notabile în special în zonele situate în afara Carpaților.

În ceea ce privește regimul pluviometric, se așteaptă o distribuție inegală a precipitațiilor. Zona Munților Apuseni și jumătatea nordică a Carpaților Orientali vor experimenta excedente de precipitații, în timp ce regiunile extracarpatice vor resimți un deficit pluviometric. În restul țării, se preconizează că cantitățile de precipitații vor fi în general apropiate de media normală pentru acest interval.

Te-ar putea interesa și: Când scăpăm de ger. E iarnă veritabilă în România, meteorologii au anunţat când se încălzeşte

Săptămâna 05 februarie 2024 – 12 februarie 2024 aduce cu sine o continuare a temperaturilor medii mai ridicate, în special în regiunile extracarpatice și local în cele vestice, nord-vestice și centrale ale României.

Cantitățile de precipitații vor fi excedentare în regiunile vestice, nord-vestice și centrale, accentuându-se în zonele montane, în timp ce restul teritoriului se va confrunta cu precipitații apropiate de normalul pentru această perioadă.

În perioada 12 februarie 2024 – 19 februarie 2024, temperatura medie a aerului va fi în general apropiată de valorile specifice acestui interval. Cu toate acestea, se anticipă posibile ușoare scăderi în zonele montane și creșteri ușoare în regiunile extracarpatice. Regimul pluviometric va înregistra excedente în regiunile vestice, nordvestice și centrale, cu accent pe zonele montane, iar în restul țării se va menține aproape de normal.

În săptămâna 19 februarie 2024 – 26 februarie 2024, mediile valorilor termice vor reveni în jurul celor specifice pentru această perioadă, acoperind întreg teritoriul României. Cantitățile de precipitații, estimate pentru acest interval, vor indica o tendință ușor excedentară în cea mai mare parte a țării, accentuând caracterul neobișnuit al condițiilor meteorologice pentru luna februarie.

Vreme extremă în Europa

În ultimele zile, sudul Spaniei a fost martorul unei perioade meteorologice deosebit de călduroase, un adevărat val de vreme neobișnuit de caldă pentru luna ianuarie. Această anomalie meteorologică a adus cu sine temperaturi care au depășit cu mult așteptările pentru această perioadă a anului, cu mercurul termometrelor atingând adesea praguri de peste 25 de grade Celsius.

De exemplu, joi, în unele regiuni din Spania, temperaturile au atins chiar și aproape 30 de grade Celsius, marcând un record neașteptat pentru această lună. Această vreme de primăvară timpurie nu s-a limitat doar la sudul Spaniei, ci a avut un impact extins, ajungând să aducă aer subtropical și în alte părți ale Europei.

Cu cerul senin și soarele strălucitor, temperaturile au experimentat o creștere semnificativă, atingând valori între 20 și 25 de grade Celsius în cea mai mare parte a Peninsulei Iberice. Această perioadă de căldură intensă a dus chiar la apropierea de recordul național pentru temperatura maximă înregistrată în luna ianuarie în Spania, care rămâne la 29,8°C și a fost stabilit în anul 2021 în Alicante.

Află și: Val de căldură tropical în ianuarie, vor fi 30 de grade! Ce se întâmplă la început de an în Spania

Locul Chelva, situat în apropierea orașului Valencia, a fost la un pas de a egala acest record, înregistrând o temperatură de 29,6°C joi după-amiază. Impactul acestui val de căldură a fost observat și în natură, cu un fenomen remarcabil petrecându-se în insula Mallorca. Aici, migdalii au început să înflorească mai devreme decât de obicei, întrucât temperaturile ridicate au influențat ciclul lor de înflorire.

Și în sudul Franței a fost remarcabil de cald. Izolat, au fost raportate chiar temperaturi în jurul a 25 de grade. Astfel de valori sunt cu peste zece grade mai ridicate decât mediile climatologice. Prin urmare, au fost doborâte recorduri de căldură în mai multe locuri.

Vremea frumoasă continuă și după weekend în mare parte din sudul Europei. Cu toate acestea, temperaturile scad puțin în acest timp. Atunci vor fi adesea în jur de 15-20 de grade în cele mai calde părți ale Franței și până la 22 – 23 de grade în cele mai calde regiuni din Spania și Portugalia.

Digisport.ro
Milionarul cu avion privat care merge cu metroul și autobuzul în București! ”Bă, ce sărac e ăsta, n-are mașină”
Stirile PROTV
Un șofer a murit după ce a virat la stânga prin fața tramvaiului, în București. Vatmanul ar fi consumat substanțe psihoactive
PlaySport
Apariție INCREDIBILĂ a Iriney Shayk! Cum a fost surprinsă pe stradă fosta lui Cristiano Ronaldo
Ego.ro
Bruneta cu 16 ani mai tânără care a înlocuit-o pe Cristina Ich! Imaginile care au scăpat pe internet
ProActual
Insula superbă în care românii au început să investească și să ridice vile de lux! Se află la peste 9.000 de km distanță de țara noastră
EVZ.ro
Fostul „socru” al Prințesei Diana, acuzat de viol. Mohamed Al Fayed ar fi abuzat peste 20 de femei
Spynews.ro
Descinderi acasă la Nuțu Cămătaru! Au fost găsite maimuțe, păsări răpitoare, cangur și alte exemplare exotice
PRO TV
Ce tratament pentru cancer ar fi urmat Kate Middleton, pe ascuns, în Statele Unite. ”Nu a fost chimioterapie”. Familia Regală neagă tot
Adevarul
Secretele satului legendar din Munții Șureanu: „Locuitorii își spun daci, au datini nemaiîntâlnite și porecle de animale”
BZI.ro
Voluptoasa Maria Tebieș, de la Insula Iubirii, a spus cum vrea să fie viitorul iubit! Ispita nu a fost încântată nici de Dany Boy și nici de Cornel
Sport.ro
FOTO Așteptarea a luat sfârșit pentru fanii tinerei care a făcut senzație în Qatar! S-a pozat topless, iar reacțiile au fost pe măsură
Viva.ro
Ce se observă pe chipul Biancăi Drăgușanu când renunță de tot la machiaj! Chiar ea a recunoscut că e grav
Parteneri
Adevărul despre dispariția gemenilor din Târgu Jiu. Tatăl celor doi copii a spus totul despre adolescenți
Redactia.ro
Cine are prioritate într-o astfel de intersecție. Puțini șoferi cunosc răspunsul corect
Click.ro
O femeie care primea zilnic peste 100 de apeluri cu număr ascuns a descoperit că cel care o suna era soțul ei. Explicația bărbatului
Digi24
S-a aplecat și S-A VĂZUT TOT: Corina Bud, FĂRĂ lenjerie! Fanilor nu le-a venit să creadă că a apărut AȘA
Vocea.biz
Cum a aflat Victor Slav că iubita lui, Selina, l-a înșelat. S-a întâmplat înainte de Asia Express!
Unica.ro
Rux și Opulență, refuz pentru Survivor România. Culisele afacerii
EVZ.ro
Bogdan de la Ploiești a anunțat despărțirea de Cristina Pucean! „Nu a fost vorba de trădare, înșelat”. De ce ar fi ajuns la separare din nou
Spynews
Verdict pentru Traian Băsescu. Decizia luată de Înalta Curte de Casație și Justiție
Capital.ro
Se află în plin divorț, dar au fost surprinși din nou împreună: „Se țineau de mână și se sărutau”
Avantaje
Aceste tichete se majorează din octombrie 2024. Sumele în plus vor intra direct pe card
Mediaflux
Descinderi acasă la Nuțu Cămătaru! Au fost găsite maimuțe, păsări răpitoare, cangur și alte exemplare exotice
Spynews.ro
Zodii ale căror vieți se îmbunătățesc semnificativ înainte de sfârșitul lunii septembrie 2024. Succesul bate la ușa lor
Realitatea.net
Cum arăta Ioana State de la Asia Express la începutul carierei de comediantă. Imagini cu ea de la prima apariție la iUmor
Antena 1
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Shtiu.ro