Cea mai scurtă denumire de așezare de la noi din țară are doar două litere, dar cea mai lungă? Află, din rândurile de mai jos, care este localitatea din România care are un singur cuvânt și 14 litere. Foarte mulți au auzit de ea.
Manualele de Geografie după care studiază elevii de la noi din țară sunt pline de date, statistici, valori pe care copiii trebuie să le rețină: temperaturi medii anuale în funcție de regiune sau altitudine, populație, densitate, suprafețe etc.
Dacă ne uităm cu atenție pe harta României, putem descoperi câteva detalii fascinante, dar care nu sunt discutate niciodată în sălile de clasă.
Câți români știu care este cea mai scurtă denumire de așezare de la noi din țară? Este vorba despre o comună din județul Sălaj al cărei nume are doar două litere: Ip. Comuna, în care populația majoritară este de etnie maghiară, cuprinde satele Cosniciu de Jos, Cosniciu de Sus, Ip (reședința), Zăuan și Zăuan-Băi.
Potrivit datelor strânse în recensământul din 2021, are o populație de 3.288 de locuitori.
Te-ar putea interesa și: Localitatea cu cel mai lung nume din lume. Are 58 de litere. Tu poți să pronunți acest cuvânt?
Dar câți au auzit despre localitatea din România care are un singur cuvânt și 14 litere? Găsim micul sat pe hartă, în Muntenia, județul Olt, lângă un orășel celebru datorită faptului că acolo s-a născut un personaj care a scris un capitol întunecat din istoria țării – satul Constantinești, ce aparține orașului Scornicești, unde a venit pe lume și a copilărit dictatorul Nicolae Ceaușescu.
Satul este așezat de-a lungul văii râului Plapcea Mică, iar în capătul de nord al așezării se afla fostul conac al boierului și astronomului Nicolae Coculescu.
Cea mai lungă denumire de localitate din România – ce nu este formată dintr-un singur cuvânt – are nu mai puțin de 27 de litere. Titlul este câștigat de un sat din județul Brașov numit Stațiunea Climaterică Sâmbăta.
Te-ar putea interesa și: Localitatea din România care a primit pentru prima oară numele de Bucureşti. Nu, nu este Capitala de astăzi