13 nov. 2023 | 12:43

Localitatea din România care face furori la Târgul de Turism. E la puţin peste 2 ore de Bucureşti, românii nu prea ştiu de ea

Turism
Localitatea din România care face furori la Târgul de Turism. E la puţin peste 2 ore de Bucureşti, românii nu prea ştiu de ea
Localitatea din România care face furori la Târgul de Turism. E la puţin peste 2 ore de Bucureşti, românii nu prea ştiu de ea

Târgul de Turism de la Romexpo a avut mare succes și anul acesta. Oamenii au dat năvală să prindă cele mai bune oferte, dar și să descopere mai multe despre zone mai puțin cunoscute ale lumii. Localitatea care a făcut furori este una aproape de București, care a fost și premiată la eveniment, dar despre care puțini au auzit.

Destinația premiată la Târgul de turism

S-a terminat deja Târgul de Turism al României 2023 – ediția de toamnă, care a fost un real succes și de data aceasta. Zeci de agenții din țară, dar și din străinătate, și-au prezentat vacanțele pentru iarna aceasta, în timp ce altele au venit și cu dosarul pentru 2024, cu reduceri semnificative, cu ocazia Black Friday.

O mulțime de zone frumoase au fost promovate, care mai de care cu oferte interesante. Pe primul loc, însă, se numără localitatea Siriu, care a fost și premiată la începutul marelui eveniment.

Comuna Siriu a marcat prezența sa la Târgul de Turism, ediția de toamnă, găzduit de Ministerul Economiei, Antreprenoriatului și Turismului, desfășurat la Centrul Expozițional Romexpo din București, până duminică.

În debutul evenimentului, primarul Dragoș Voicu a primit din partea ministrului Economiei actul oficial de recunoaștere a satului Gura Siriului în calitate de stațiune turistică de interes local.

Remarcabil, mica stațiune turistică buzoiană a fost inclusă în competiția internațională „Best Tourism Villages 2023”, alături de alte patru destinații turistice promițătoare din România. Este un motiv de bucurie atât pentru autoritățile locale, dar și pentru locuitorii care se mândresc din plin.

„Am fost invitați de Ministerul Economiei, Antreprenoriatului și Turismului la standul Ministerului. Am participat anul acesta la concursul Best Tourism Villages 2023, cred că acesta a și fost motivul pentru care am fost invitați la standul Ministerului, la târg.

De altfel, la deschidere ne-au și premiat pentru participare. Noi am participat cu satul Gura Siriului, zonă declarată stațiune turistică de interes local. Lucrăm să declarăm întreaga comună, să vedem cât de repede reușim”, a spus primarul Dragoş Voicu.

Localitatea plină de surprize

Localitatea este una plină de surprize. Deși este la doar două ore de Capitală, prea puțini sunt cei care au auzit de ea și au vizitat-o, chiar dacă are foarte multe de arătat, locuri de-a dreptul incredibile.

Oficial, comuna este una recunoscută în lumea turismului. Primarul a luptat mult pentru a o pune în rândul celor mai frumoase localități, iar acum se mândrește din plin cu reușitele sale.

„De azi, facem parte și din Ruta Cultural Turistică a Satelor Tradiționale Turistice din România. Ruta este promovată de Ministerul Economiei, Antreprenoriatului și Turismului.

Ce înseamnă pentru dumneavoastră, dragi locuitori din Siriu? Înseamnă că vom avea oaspeți curioși să ne vadă frumusețile naturale, casele muntenești și mâncărurile tradiționale”, a transmis primarul din Siriu.

Siriu are locuri impresionante, peisaje de vis, de care turiștii se pot bucura atât vara, dar și iarna. În sezonul cald sunt celebre plimbările cu pluta pe lac, drumeţiile prin munţii Buzăului, unde oamenii au început să se îngrămădească.

Foarte renumite și diversificate sunt şi mâncărurile tradiţionale, mai ales cele pregătite iarna. Comuna este din nou celebră, iar turiștii sunt încurajați să treacă pragul cazărilor de aici, unde prețurile sunt mult mai mici față de alte zone.

În decursul ultimilor ani, satul Gura Siriului, parte integrată a comunei Siriu, împreună cu localitățile Caşoca, Colţu Pietrii, Muşceluşa și Lunca Jariştei, sediul comunei, s-au afirmat tot mai pregnant în sectorul turistic. Așezată pe Valea Buzăului, comuna este străbătută de șoseaua națională DN 10, ce leagă Buzăul de Brașov.

O altă atracție turistică în creștere, alături de lacul și barajul Siriu, este cascada Caşoca, cu o cădere de aproximativ șapte metri. Înconjurată de păduri de conifere și fag, îmbrățișată de o aură legendară, această zonă cucerește turiștii prin sălbăticia sa nealterată și liniștea răcoroasă a muntelui.

Cea mai scumpă vacanță de la Târg

La Târgul de Turism au fost prezente firme din Austria, Bosnia, Bulgaria, Egipt, Emiratele Arabe, Franţa, Grecia, România, Serbia, Turcia şi Ungaria. Au venit cu cele mai atractive oferte, dar unele dintre ele au prezentat prețuri colosale, chiar și cu reducerea aferentă.

Află și: Câți bani costă 4 nopți de cazare la munte de Crăciun sau Revelion. Prețurile nu sunt pentru oricine

Cea mai scumpă vacanță prezentată a fost un sejur în Maldive. Prețul începea de la 40.000 de euro, dar promite o excursie de neuitat, special pentru iubitorii de lux.

Prețurile sunt mult mai mari decât anul trecut, așa că cei care vor să stea într-o vilă plutitoare și să se bucure de toate serviciile pe care le poate oferi această locație de cazare, pot scoate din buzunar chiar și 60 de mii de euro.

„Prețurile s-au mai mărit față de anul trecut. Cea mai scumpă vacanță de la Târgul de Turism al României începe de la 40.000 de euro, în Maldive. Este vorba despre cazare într-o vilă plutitoare cu mic dejun, care poate să ajungă până la 60.000 de euro, dacă se aleg servicii all inclusive.

Iar cea mai ieftină vacanță începe de la 1.600 de lei, este o vacanță all inclusive în Egipt pentru vara anului 2024″, a dezvăluit PR-ul de la Romexpo.

Cea mai ieftină vacanță costă 1600 de lei și cuprinde servicii ALL inclusive în Egipt. Prețurile au fost atractive, au existat multe reduceri, dar chiar și așa, oamenii au simțit scumpirile față de sezoanele trecute.

PlaySport
E aproape ILEGAL de fierbinte! S-a iubit nebunește cu Ronaldo și nu s-a știut absolut nimic până acum! Dezvăluie TOT din relație. Cum a agățat-o Cristiano
Ego.ro
Unica IMAGINE care a scăpat pe net cu Carmen Iohannis în costum de baie! Toți au rămas uluiți
Stirile PROTV
Un mare lanț de restaurante fast-food vine în România. Orașul neașteptat în care deschide prima locație
EVZ.ro
Scandalul care îi costă scump pe șoferi. Scapă ocazia de-a plăti mai puțin în service
Digisport.ro
”Plin de ciudați”. ”Cea mai frumoasă sportivă din România” a dezvăluit ce-a pățit, ani la rând, pe internet
Adevarul
NYP: Minciunile oamenilor de știință cu privire la pandemia COVID-19. Virusul care a omorât milioane de oameni, posibil creat de om
BZI.ro
Carmen Harra a spus adevărul despre împăcarea dintre Anamaria Prodan și Laurenţiu Reghecampf! „Amândoi s-au blocat!”
Spynews.ro
Știrile Antena Stars. Andreea Tonciu nu îi poate refuza nimic fiicei sale, Rebeca. Bruneta recunoaște că o răsfață prea mult: "Îi plac banii..." / VIDEO
Sport.ro
FOTO “Mi s-au oferit 200.000 de euro pe lună pentru a deveni escortă de lux”. Ce s-a întâmplat cu una dintre cele mai de succes sportive
Viva.ro
Scandalul uitat dintre Bianca Drăgușanu și Anamaria Prodan: „Toate deşteptele şi perfectele cu castraveţi în cap au început să...”
Impact.ro
Cântăreața din România care a ajuns să cântărească doar 36 KG! Imagini incredibile cu artista piele și os
Stiri din Lume
AMANTELE care au devenit NEVESTE! Ele au DISTRUS căsniciile barbaților celebri din România
Parteneri
Antena 1 dă în judecată Pro TV. Scandal uriaș din cauza chefilor Scărlătescu, Bontea și Dumitrescu
Redactia.ro
Zodia care va plânge cu lacrimi amare în weekend. Va avea parte de un mare ghinion
Click.ro
NU le RECUNOȘTI! Cum arătau divele din România acum 30 de ani! Transformare ȘOCANTĂ
Vocea.biz
Un băiat de 14 ani a murit după ce a răspuns la o provocare și a mâncat un chips extrem de picant
Digi24
Cum a apărut îmbrăcată o actriță din Rusia la Cannes. Toată lumea vorbește despre rochia ei!
Unica.ro
Stai la curte, poți să fii amendat. Gestul care golește buzunarele
EVZ.ro
Ce prevestește șarpele de casă. Superstiții legate de șerpi în casă și în curte
Spynews
Simona Halep renunță. Decizia luată de marea campioană a României
Capital.ro
Daniel Baciu anunță o schimbare majoră pentru toți pensionarii români: ”Trebuie doar să își introducă datele!”
Antena 3
Fosta soție a unui actor celebru a ajuns să doarmă pe străzi și să mănânce din gunoaie. Cum a fost surprinsă? Atrăgea toate privirile când apărea în public
Avantaje
Se dau VOUCHERE pentru RENOVAREA locuințelor. UNDE se depun CERERILE
Mediaflux
Știrile Antena Stars. Andreea Tonciu nu îi poate refuza nimic fiicei sale, Rebeca. Bruneta recunoaște că o răsfață prea mult: "Îi plac banii..." / VIDEO
Spynews.ro
Ce se întâmplă dacă lucrezi sau speli când ai cruce neagră sau cruce roșie în calendar. Ce spune biserica
Realitatea.net
Un întreg oraș e speriat după ce camerele de supraveghere au filmat o creatură bizară în fața grădinii ZOO. Ce poate fi
Antena 1
WOW! Carmen Iohannis i-a ȘOCAT pe toți! Cum a apărut în public: s-a văzut...
Impact.ro
De ce evreii nu cred în Iisus Hristos? 'Nu este Mesia!'
Shtiu.ro