Târgul de Turism de la Romexpo a avut mare succes și anul acesta. Oamenii au dat năvală să prindă cele mai bune oferte, dar și să descopere mai multe despre zone mai puțin cunoscute ale lumii. Localitatea care a făcut furori este una aproape de București, care a fost și premiată la eveniment, dar despre care puțini au auzit.
S-a terminat deja Târgul de Turism al României 2023 – ediția de toamnă, care a fost un real succes și de data aceasta. Zeci de agenții din țară, dar și din străinătate, și-au prezentat vacanțele pentru iarna aceasta, în timp ce altele au venit și cu dosarul pentru 2024, cu reduceri semnificative, cu ocazia Black Friday.
O mulțime de zone frumoase au fost promovate, care mai de care cu oferte interesante. Pe primul loc, însă, se numără localitatea Siriu, care a fost și premiată la începutul marelui eveniment.
Comuna Siriu a marcat prezența sa la Târgul de Turism, ediția de toamnă, găzduit de Ministerul Economiei, Antreprenoriatului și Turismului, desfășurat la Centrul Expozițional Romexpo din București, până duminică.
În debutul evenimentului, primarul Dragoș Voicu a primit din partea ministrului Economiei actul oficial de recunoaștere a satului Gura Siriului în calitate de stațiune turistică de interes local.
Remarcabil, mica stațiune turistică buzoiană a fost inclusă în competiția internațională „Best Tourism Villages 2023”, alături de alte patru destinații turistice promițătoare din România. Este un motiv de bucurie atât pentru autoritățile locale, dar și pentru locuitorii care se mândresc din plin.
„Am fost invitați de Ministerul Economiei, Antreprenoriatului și Turismului la standul Ministerului. Am participat anul acesta la concursul Best Tourism Villages 2023, cred că acesta a și fost motivul pentru care am fost invitați la standul Ministerului, la târg.
De altfel, la deschidere ne-au și premiat pentru participare. Noi am participat cu satul Gura Siriului, zonă declarată stațiune turistică de interes local. Lucrăm să declarăm întreaga comună, să vedem cât de repede reușim”, a spus primarul Dragoş Voicu.
Localitatea este una plină de surprize. Deși este la doar două ore de Capitală, prea puțini sunt cei care au auzit de ea și au vizitat-o, chiar dacă are foarte multe de arătat, locuri de-a dreptul incredibile.
Oficial, comuna este una recunoscută în lumea turismului. Primarul a luptat mult pentru a o pune în rândul celor mai frumoase localități, iar acum se mândrește din plin cu reușitele sale.
„De azi, facem parte și din Ruta Cultural Turistică a Satelor Tradiționale Turistice din România. Ruta este promovată de Ministerul Economiei, Antreprenoriatului și Turismului.
Ce înseamnă pentru dumneavoastră, dragi locuitori din Siriu? Înseamnă că vom avea oaspeți curioși să ne vadă frumusețile naturale, casele muntenești și mâncărurile tradiționale”, a transmis primarul din Siriu.
Siriu are locuri impresionante, peisaje de vis, de care turiștii se pot bucura atât vara, dar și iarna. În sezonul cald sunt celebre plimbările cu pluta pe lac, drumeţiile prin munţii Buzăului, unde oamenii au început să se îngrămădească.
Foarte renumite și diversificate sunt şi mâncărurile tradiţionale, mai ales cele pregătite iarna. Comuna este din nou celebră, iar turiștii sunt încurajați să treacă pragul cazărilor de aici, unde prețurile sunt mult mai mici față de alte zone.
În decursul ultimilor ani, satul Gura Siriului, parte integrată a comunei Siriu, împreună cu localitățile Caşoca, Colţu Pietrii, Muşceluşa și Lunca Jariştei, sediul comunei, s-au afirmat tot mai pregnant în sectorul turistic. Așezată pe Valea Buzăului, comuna este străbătută de șoseaua națională DN 10, ce leagă Buzăul de Brașov.
O altă atracție turistică în creștere, alături de lacul și barajul Siriu, este cascada Caşoca, cu o cădere de aproximativ șapte metri. Înconjurată de păduri de conifere și fag, îmbrățișată de o aură legendară, această zonă cucerește turiștii prin sălbăticia sa nealterată și liniștea răcoroasă a muntelui.
La Târgul de Turism au fost prezente firme din Austria, Bosnia, Bulgaria, Egipt, Emiratele Arabe, Franţa, Grecia, România, Serbia, Turcia şi Ungaria. Au venit cu cele mai atractive oferte, dar unele dintre ele au prezentat prețuri colosale, chiar și cu reducerea aferentă.
Află și: Câți bani costă 4 nopți de cazare la munte de Crăciun sau Revelion. Prețurile nu sunt pentru oricine
Cea mai scumpă vacanță prezentată a fost un sejur în Maldive. Prețul începea de la 40.000 de euro, dar promite o excursie de neuitat, special pentru iubitorii de lux.
Prețurile sunt mult mai mari decât anul trecut, așa că cei care vor să stea într-o vilă plutitoare și să se bucure de toate serviciile pe care le poate oferi această locație de cazare, pot scoate din buzunar chiar și 60 de mii de euro.
„Prețurile s-au mai mărit față de anul trecut. Cea mai scumpă vacanță de la Târgul de Turism al României începe de la 40.000 de euro, în Maldive. Este vorba despre cazare într-o vilă plutitoare cu mic dejun, care poate să ajungă până la 60.000 de euro, dacă se aleg servicii all inclusive.
Iar cea mai ieftină vacanță începe de la 1.600 de lei, este o vacanță all inclusive în Egipt pentru vara anului 2024″, a dezvăluit PR-ul de la Romexpo.
Cea mai ieftină vacanță costă 1600 de lei și cuprinde servicii ALL inclusive în Egipt. Prețurile au fost atractive, au existat multe reduceri, dar chiar și așa, oamenii au simțit scumpirile față de sezoanele trecute.