Medicul Vlad Ciurea a explicat ce fel de dulce este bine să furnizăm creierului, pentru a da randament maxim. Specialistul în neurochirurgie a dezvăluit cum acționează anumite produse asupra organului cheie al corpului uman. Ce fel de alimente dulci recomandă a fi consumate.
Creierul uman are preferințe specifice la capitolul alimente dulci. Nu-i putem oferi orice, doar pentru că este dulce. Există alimente ce sporesc activitatea cerebrală și produse care, în timp, nu au decât efect negativ asupra acestui organ al corpului uman.
Recomandarea medicului neurochirurg Vlad Ciurea este să consumăm miere mai ales. Se poate mânca și ciocolată seacă, nu însiropată, dacă vrem să ajutăm creierul să funcționeze foarte bine. În general, dulciurile uscate, precum cele menționate anterior, protejează sănătatea creierului.
„Să mergem puțin spre dulce, dar dulcele care îi place creierului. Nu-i place orice! Este un organism foarte mofturos. Trebuie să îi dai miere, ciocolată seacă, nu însiropată. Cacao iar este foarte bună pentru activitatea cerebrală”, a spus medicul Vlad Ciurea, la Antena 3 CNN.
Te-ar putea interesa și: Dulciurile care fac bine creierului. Poţi să le consumi oricând, spune medicul Vlad Ciurea
Mierea este compusă, în principal, din zahăr. Produsul furnizează organismului multe vitamine și minerale și este bogat în compuși vegetali care promovează sănătatea. Conține antioxidanți importanți pentru organism, printre care și acizi fenolici și flavonoide.
Chiar dacă prezintă beneficii pentru organism, mierea trebuie consumată cu moderație. Specialiștii spun că produsul are efecte pozitive asupra sănătății inimii, printre care scăderea tensiunii arteriale și a nivelului de grăsime din sânge. Poate acționa inclusiv ca și calmant.
Poți încorpora mierea în diverse produse de tipul iaurturilor sau în băuturi, ca ingredient secundar. Mai ales dacă nu ești fanul produsului în cauză, este recomandat să fii moderat.
Cacao este un ingredient renumit în producția de ciocolată, însă nu toate tipurile de ciocolată sunt benefice organismului uman. Cercetările arată totuși că acest ingredient conține compuși cu efect foarte pozitiv asupra sănătății, fiind bogat în polifenoli, dar nu numai.
Produsul poate să reducă inflamația la nivelul organismului și să îmbunătățească nivelurile de colesterol. Studiile arată că cacao este bogată în flavanoli care scad tensiunea arterială prin îmbunătățirea nivelului de oxid nitric și a funcției vaselor de sânge.
Te-ar putea interesa și: Dulciurile de care creierul nostru are nevoie. Neurochirurgul Vlad Ciurea îţi spune ce ai voie să mănânci dulce, de fapt
Flavanolii din cacao pot susține producția de neuroni, funcția creierului și pot îmbunătăți fluxul de sânge și alimentarea țesutului cerebral. Ei pot avea un rol important în prevenirea degenerării creierului cauzate de vârstă, cum ar fi boala Alzheimer, spun specialiștii.
În plus, cacao poate să îmbunătățească fluxul sanguin și poate reduce colesterolul. Consumul de o bucățică de ciocolată amară pe zi poate reduce riscul de atac de cord, insuficiență cardiacă și accident vascular cerebral, mai spun medicii.