Dulciurile de care creierul nostru are nevoie. Neurochirurgul Vlad Ciurea îţi spune ce ai voie să mănânci dulce, de fapt

Dulciurile de care creierul nostru are nevoie. Neurochirurgul Vlad Ciurea îţi spune ce ai voie să mănânci dulce, de fapt
Neurochirurgul Vlad Ciurea, detalii despre dulciurile de care are nevoie creierul.

Neurochirurgul Vlad Ciurea vine cu recomandări pentru toți românii. Acesta a susținut că există o listă de dulciuri care fac bine creierului și pe care toți oamenii trebuie să le consume cu moderație. Expertul a subliniat ce bunătăți trebuie să se regăsească în meniul oamenilor la ultimul fel și cel mai așteptat de copii. „Creierului îi plac dulciurile. Dar nu orice dulce! Acestea sunt bune și dau energie celulei nervoase’‘, a subliniat specialistul. Ce trebuie să consumi?

De ce dulciuri are nevoie creierul: Neurochirurgul Vlad Ciurea, recomandare pentru români

Majoritatea doamnelor și domnișoarelor se feresc de multe dulciuri din cauza faptului că aduc multe kilograme în plus. În timpul acesta, unii doar nu preferă să consume și deserturi în special după masa de prânz sau seară. Iată că neurochirurgul Vlad Ciurea a susținut că dulciurile sunt preferatele creierului uman.

Mai mult decât atât, acestea hrănesc celulele nervoase. Cu toate astea, oamenii nu trebuie să mănânce orice dulciuri pentru că în special zahărul rafinat poate face rău creierului. Nu este însă atât de greu să faci o alegere în privința produselor care sunt sănătoase și gustoase în același timp.

„Creierului îi plac dulciurile. Dar nu orice dulce! Zahărul îi face rău, mai ales cel rafinat, de aceea trebuie alese cu grijă produsele cu care ne răsfățăm sau din care ne „extragem” energie. Vă spun din start: celula nervoasă va fi extrem de mulțumită cu dulciuri cât mai naturale”, a susținut specialistul.

,,Acestea sunt bune și dau energie celulei nervoase. Vă sfătuiesc să…”

Medicul recomandă fructe de sezon miere, gem din fructe (preparat fără zahăr) sau ciocolată amăruie care păstrează un gust original și nealterat de cacao. Pentru iubitorii de ciocolată cea amară și cu o concentrație mare de cacao este perfectă. De asemenea, ea potolește mai rapid pofta de dulce.

,,Ce avem aici? Fructele noastre de sezon, atunci când le avem. Slavă Domnului, România este o țară bogată din acest punct de vedere! Dacă totuși nu le avem, ne vom bucura de miere sau gem din fructe, dar preparat fără zahăr. (Da, se poate!) Acestea sunt bune și dau energie celulei nervoase.

Dacă sunteți iubitori de ciocolată, recomand ciocolata amăruie, cu o concentrație cât mai ridicată de cacao. Vă sfătuiesc să renunțați la acele combinații de ciocolată cu umpluturi, siropuri, creme sau arome diverse: sunt „poveri” care se metabolizează greu. Ciocolata amăruie păstrează totuși acel gust original și nealterat de cacao”, spune Vlad Ciurea.

Urmăriți Playtech.ro și pe