Românii care ajung aici pot să admire un adevărat spectacol al naturii. În anul 2023, numărul turiștilor care au decis să viziteze această regiune a crescut cu nu mai puțin de 60 de procente. Află în rândurile de mai jos care este locul superb din țară puțin cunoscut de conaționali. Foto
Există un loc în România unde turiștii au dat năvală în anul 2023. Potrivit informațiilor comunicate de către administratorii regiunii, numărul călătorilor care au ajuns aici a crescut cu 60 de procente anul trecut. Este vorba despre Parcul Naţional Munţii Măcinului (PNMM).
Directorul Administraţiei PNMM, Viorel Roşca, a declarat pentru Agenția Națională de Presă că, în anul 2023, numărul de turiști care au ajuns în zonă a fost de aproape 19.000. Cei mai mulți călători au ajuns aici în timpul verii. Sunt încă foarte multe persoane care nu știu despre această regiune.
Te-ar putea interesa și: Locul unic din România apreciat de turiştii străini. Nici austriecii nu au aşa ceva, e rupt din basme iarna
Principalul motiv pentru care Munții Măcinului au fost mai vizitați în anul 2023 decât în perioada anterioară acestuia este reprezentat de faptul că podul de peste Dunăre, de la Brăila, a fost dat în folosință. Mulți dintre turiștii de anul trecut au ajuns în regiune pentru prima dată în viață.
„Vizitatorii pleacă întrebându-se ce ar putea vedea în Munţii Măcinului şi coboară bucuroşi că au găsit un spectacol al naturii şi ne asigură că vor reveni în anii următori. Unii spun că au venit doar în trecere spre mare sau Deltă, dar au consens în familie sau în grupul de prieteni şi ne întreabă ce ar mai putea vedea în afară de ceea ce au vizitat în ziua respectivă”, a declarat directorul Vlad Roșca.
Te-ar putea interesa și: Locul unic din România cu peisaj de iarnă ca în poveşti, sunt şi săniuţe trase de câini. Nu mai vrei să pleci de aici, e mai frumos ca în Austria
Cel mai vizitat traseu din Munții Măcinului este, potrivit directorului Administrației PNMM, Viorel Roşca, cel care are ca destinație Culmea Pricopanului. Este și primul traseu înființat în zonă, potrivit reprezentanților regiunii.
„Tarifele sunt foarte mici. La alte arii protejate din ţară sunt tarife de 10 lei până la 20 de lei. Dacă îl dublăm, o să mărim şi numărul de zile pentru care biletul de intrare este valabil, în aşa fel încât omul să nu simtă un disconfort”, a spus directorul Administraţiei PNMM.
În prezent, românii plătesc un tarif de acces în valoare de 6 lei de persoană pentru a vizita Munții Măcinului. Prețul a rămas același ca în perioada anilor 2007-2008. Viorel Roșca a explicat că intenționează ca, în 2024, să instaleze încă un automat de tichete de acces în PNMM și în orașul Măcin.