04 ian. 2024 | 12:54

Alocațiile copiilor se majorează din februarie 2024. Câți bani vor primi elevii

Social
Alocațiile copiilor se majorează din februarie 2024. Câți bani vor primi elevii
Alocațiile copiilor se majorează

Noul an a început cu un anunț important pentru milioane de români. Reprezentanții Ministerului Muncii și Solidarității Sociale au transmis că alocațiile copiilor se majorează din februarie 2024. Câți bani vor primi elevii.

Anunțul făcut de autorități

Părinții și copiii de la noi din țară au primit o veste excelentă de la autorități, în primele zile ale acestui an. Joi, 4 ianuarie, reprezentanții Ministerului Muncii și Solidarității Sociale au anunțat că alocațiile copiilor se majorează din februarie 2024.

Este vorba despre o creștere de 13,8 procente, ce se aplică din prima lună a acestui an, ceea ce înseamnă că primele alocații majorate vor ajunge la români din luna februarie.

Alocațiile copiilor se majorează

Peste trei milioane și jumătate de copii și tineri care urmează cursuri liceale și profesionale vor beneficia de creșterea ajutorului oferit de stat. Potrivit autorităților, plățile se vor face din bugetul Ministerului Muncii și Solidarității Sociale prin Agenția Națională de Plăți și Inspecție Socială.

„3,6 milioane de copii și tineri care urmează cursuri liceale și profesionale vor beneficia de sume mai mari aferente alocațiilor de stat. Plățile se fac din bugetul Ministerului Muncii și Solidarității Sociale prin Agenția Națională de Plăți și Inspecție Socială”, a declarat Simona Bucura-Oprescu, ministrul Muncii și Solidarității Sociale.

Te-ar putea interesa și: Cât pot crește alocațiile lunare în 2024. Suma nu ar fi de neglijat, care este condiția care trebuie îndeplinită

Potrivit comunicatului transmis de instituție, alocațiile vor crește de la 256 de lei pe lună la 292 de lei pe lună pentru copiii peste 2 ani și pentru tinerii care urmează cursuri liceale și profesionale; și de la 631 de lei la 719 lei pentru copiii cu handicap cu vârste de până la 18 ani.

„Conform execuției preliminare a bugetului, MMSS a plătit în anul 2023 suma de 13,26 miliarde de lei pentru alocațiile de stat pentru copii”, precizează sursa.

„Copiii trebuie să fie o prioritate pentru orice ţară”

La finalul anului 2023, Ministrul Familiei, Natalia Intotero, după ce fusese întrebată dacă va fi posibilă indexarea alocațiilor cu inflația, așa cum prevede legea, declara:

„Copiii trebuie să fie o prioritate pentru orice ţară, inclusiv pentru România. Demersurile care s-au făcut în ultimul timp au demonstrat, prin tot ceea ce înseamnă proiecte care s-au realizat sau se vor realiza, atât cu finanţare de la bugerul de stat cât şi din fonduri europene, că va fi o prioritate fiecare copil al ţării noastre şi în egală măsură şi aceste alocaţii”, a declarat Natalia Intotero.

Te-ar putea interesa și: Cu cât cresc alocaţiile de la 1 ianuarie 2024. Informaţia pe care orice părinte trebuie să o afle

Parteneri
Ce trebuie să ai în buzunar de Sfântul Dumitru pentru a avea noroc în viață
Redactia.ro
Cuvântul din limba română pe care puțină lume îl folosește corect! Ce înseamnă, de fapt, abracadabrant
Click.ro
Cât ar fi plătit Laura Crișan să-și ucidă tatăl. Dezvăluiri privind asasinatul cu bombă de la Arad
Digi24
ȘOCANTI!!! Cum arăta Ilinca Vandici înainte de operații. IMAGINILE bombă au scăpat pe net
Vocea.biz
'Câtă lipsă de bun simț, educație, cât prost gust'. Alina Ceușan, criticată dur de Oana Pellea. Ce a făcut influencerița
Unica.ro
Pensie uriașă pentru un fost premier. Cât încasează lunar
EVZ.ro
Moment incendiar la nunta Larisei Udilă cu Alexandru Ogică. Nicole Cherry și Florin Salam au cântat împreună / VIDEO
Spynews
Românii vor primi banii înapoi. Se dă lege în România. Anunț de la Guvern: Oamenii nu trebuie să piardă banii
Capital.ro
Oana Pellea, scoasă din sărite de gestul făcut de Alina Ceușan: „Dizgrațios, nesimțită postare”
Avantaje
S-A AFLAT cine VA FI PREȘEDINTELE ROMÂNIEI! Răsturnare TOTALĂ de SITUAȚIE în TURUL DOI
Mediaflux
Alina Ceușan reacționează după ce Oana Pellea a pus-o la zid pentru poza din lojă: „Nu sunt nici prost crescută, nici țărancă”. Influencerița și-a recunoscut public greșeala
Spynews.ro
Jupiter Retrograd până în februarie 2025. Care sunt zodiie afectate și ce lecții au de învățat în perioada următoare
Realitatea.net
Cum a început povestea de dragoste dintre Levent Sali și iubita Dalia. Cei doi sunt în centrul unui scandal uriaș
Antena 1
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Shtiu.ro