Noul an a început cu un anunț important pentru milioane de români. Reprezentanții Ministerului Muncii și Solidarității Sociale au transmis că alocațiile copiilor se majorează din februarie 2024. Câți bani vor primi elevii.
Părinții și copiii de la noi din țară au primit o veste excelentă de la autorități, în primele zile ale acestui an. Joi, 4 ianuarie, reprezentanții Ministerului Muncii și Solidarității Sociale au anunțat că alocațiile copiilor se majorează din februarie 2024.
Este vorba despre o creștere de 13,8 procente, ce se aplică din prima lună a acestui an, ceea ce înseamnă că primele alocații majorate vor ajunge la români din luna februarie.
Peste trei milioane și jumătate de copii și tineri care urmează cursuri liceale și profesionale vor beneficia de creșterea ajutorului oferit de stat. Potrivit autorităților, plățile se vor face din bugetul Ministerului Muncii și Solidarității Sociale prin Agenția Națională de Plăți și Inspecție Socială.
„3,6 milioane de copii și tineri care urmează cursuri liceale și profesionale vor beneficia de sume mai mari aferente alocațiilor de stat. Plățile se fac din bugetul Ministerului Muncii și Solidarității Sociale prin Agenția Națională de Plăți și Inspecție Socială”, a declarat Simona Bucura-Oprescu, ministrul Muncii și Solidarității Sociale.
Te-ar putea interesa și: Cât pot crește alocațiile lunare în 2024. Suma nu ar fi de neglijat, care este condiția care trebuie îndeplinită
Potrivit comunicatului transmis de instituție, alocațiile vor crește de la 256 de lei pe lună la 292 de lei pe lună pentru copiii peste 2 ani și pentru tinerii care urmează cursuri liceale și profesionale; și de la 631 de lei la 719 lei pentru copiii cu handicap cu vârste de până la 18 ani.
„Conform execuției preliminare a bugetului, MMSS a plătit în anul 2023 suma de 13,26 miliarde de lei pentru alocațiile de stat pentru copii”, precizează sursa.
La finalul anului 2023, Ministrul Familiei, Natalia Intotero, după ce fusese întrebată dacă va fi posibilă indexarea alocațiilor cu inflația, așa cum prevede legea, declara:
„Copiii trebuie să fie o prioritate pentru orice ţară, inclusiv pentru România. Demersurile care s-au făcut în ultimul timp au demonstrat, prin tot ceea ce înseamnă proiecte care s-au realizat sau se vor realiza, atât cu finanţare de la bugerul de stat cât şi din fonduri europene, că va fi o prioritate fiecare copil al ţării noastre şi în egală măsură şi aceste alocaţii”, a declarat Natalia Intotero.
Te-ar putea interesa și: Cu cât cresc alocaţiile de la 1 ianuarie 2024. Informaţia pe care orice părinte trebuie să o afle