17 dec. 2023 | 10:24

Autopsia lui Matthew Perry a fost făcută publică. De ce a murit, de fapt, actorul din serialul Friends

Monden
Autopsia lui Matthew Perry a fost făcută publică. De ce a murit, de fapt, actorul din serialul Friends
Care a fost cauza mortii

Matthew Perry a murit din cauza efectelor acute ale anestezicului ketamină, conform rezultatelor unei autopsii efectuate asupra actorului de 54 de ani din „Friends”, făcute publice vineri.

Cauza morții lui Matthey Perry

Departamentul de Medicină Legală al comitatului Los Angeles a declarat în raportul de autopsie că Perry s-a înecat în „capătul încălzit al piscinei sale”, dar că acesta a fost un factor secundar în moartea sa care a avut loc la 28 octombrie, declarată un accident.

Persoane apropiate lui Perry au spus anchetatorilor că acesta urma terapie de infuzie cu ketamină, un tratament experimental folosit pentru depresie și anxietate. Cu toate acestea, medicul legist a afirmat că nivelurile de ketamină din corpul lui Perry erau în intervalul folosit pentru anestezia generală în timpul intervențiilor chirurgicale, iar ultimul său tratament cu o săptămână și jumătate înainte nu ar explica aceste niveluri. Medicamentul este de obicei metabolizat în câteva ore.

Raportul menționează că boala coronariană și buprenorfina, folosită pentru tratarea dependenței de opioide, au contribuit, de asemenea la deces.

Vezi și: Ce lasă în urmă Matthew Perry după moartea sa: ‘Aș vrea să se vorbească și despre asta’

Cantitatea de ketamină detectată „ar fi fost suficientă să-l facă să-și piardă conștiința și să-și piardă postura și capacitatea de a se menține deasupra apei”, a spus dr. Andrew Stolbach, un toxicolog medical de la Johns Hopkins Medicine, care a revizuit raportul de autopsie la cererea The Associated Press.

„Folosirea medicamentelor sedative într-o piscină sau cadă cu apă fierbinte, mai ales când ești singur, este extrem de periculoasă și, din păcate, aici a fost fatală”, a spus Stolbach, care a remarcat că atât ketamina, cât și buprenorfina pot fi utilizate în condiții de siguranță.

Actorul din Friends a murit la 54 de ani

Perry a fost declarat mort după ce a fost găsit în propria acasă, în zona Pacific Palisades din Los Angeles. Autopsia a fost efectuată a doua zi.

Matthew Perry, starul din „Friends” care l-a interpretat pe Chandler în emisiunea TV de succes, a murit la vârsta de 54 de ani

Actorul consumase droguri în trecut, dar era „curat de 19 luni”, conform raportului.

Raportul menționează că Perry a jucat pickleball mai devreme în ziua respectivă, iar asistenta sa, care locuia cu el, l-a găsit cu fața în jos în piscină după ce s-a întors de la cumpărături.

Asistenta le-a spus anchetatorilor că Perry nu fusese bolnav, nu se plânsese de nimic și nu dăduse niciun semn de consum recent de alcool sau droguri.

Testele postmortem ale sângelui au arătat „niveluri ridicate” de ketamină în sistemul său, ceea ce ar fi putut crește presiunea arterială și pulsul și ar fi diminuat impulsul să respire.

Buprenorfina, folosită frecvent în tratamentul dependenței de opioide și găsită în niveluri terapeutice în sângele lui Perry, ar fi putut contribui la problema respiratorie, arată autopsia.

Vezi și: A apărut certificatul de deces al lui Matthew Perry. Nu scrie nici acum cauza morții

Ar fi fost periculos să se amestece depresantul sistemului nervos central cu ketamina „din cauza efectelor respiratorii aditive când este prezentă în concentrații mari de ketamină”, conform raportului de autopsie.

Raportul spune că boala coronariană l-ar fi făcut mai sensibil la efectele medicamentelor.

Perry a fost printre cei mai mari actori de televiziune ai generației sale și a interpretat rolul lui Chandler Bing alături de Jennifer Aniston, Courteney Cox, Lisa Kudrow, Matt LeBlanc și David Schwimmer timp de 10 sezoane, între 1994 și 2004, în sitcomul de mare succes „Friends”.

Colegii săi de distribuție, la fel ca mulți dintre prietenii, familia și fani, au fost șocați de moartea sa și i-au adus un tribut emoționant în săptămânile care au urmat.

 

Parteneri
S-a întors la marea iubire, fost fotomodel Playboy, după 20 de ani de căsătorie. Cine este soția lui Daniel Pancu
Redactia.ro
Ce a decis să facă Alin Oprea în plin scandal cu Larisa Uță. Face un nou testament și pune toți banii pe numele actualei soții! „Nu mai vezi nici 1 leu!” Ce pamflet a putut să scrie Medana: „A stat capră…”
Click.ro
Contre dure între Netanyahu și Macron privind fondarea statului Israel. „Un memento pentru președintele Franței”
Digi24
Propunerea INDECENTĂ primită de Prințesa Diana de la un celebru miliardar. E INCREDIBIL ce a putut să-i spună!
Vocea.biz
Wow, ce rochie! Românca Romina Gingașu, soția miliardarului Piero Ferrari, apariție de senzație într-o ținută Dolce & Gabbana / FOTO
Unica.ro
Bianca Drăgușanu, tupeu maxim în trafic. Ceilalți șoferi au luat foc
EVZ.ro
Cum a pus-o la punct pe Theo Rose fosta iubită a lui Anghel Damian! Vorbele grele pe care i le-a adresat
Spynews
S-a dat ordin de la Comisia Europeană. Noile reguli UE. Toată lumea le respectă
Capital.ro
Theo Rose și Anghel Damian s-au căsătorit în mare secret. Detaliile ieșite din comun de la ceremonie: „A fost cea mai frumoasă nuntă la care am participat vreodată”
Avantaje
TRUMP, scos din MINȚI de un ACTOR celebru ROMÂN. A vrut să-i INTERZICĂ FILMUL!
Mediaflux
Cum poți contacta boala care te poate ucide în 48 de ore! Care sunt metodele de prevenție a meningitei meningococică
Spynews.ro
De ce nu existau țărani grași acum 100 de ani. Dieta zilnică a strămoșilor noștri o să te surprindă
Realitatea.net
Andrei Rotaru și-a acoperit tatuajul pe care l-a făcut identic cu cel al Diandrei. Cum a apărut în online și ce detaliu s-a văzut
Antena 1
Ce țări au același imn? O melodie este împărțită de 3 state!
Shtiu.ro