Luna decembrie este perioada din an în care gospodinele pregătesc tot felul de mâncăruri tradiționale. Playtech Știri îți explică cum să gătești cea mai bună carne de porc în untură. Lista ingredientelor de care ai nevoie pentru a pregăti carne la graniță. Cum obții un gust autentic ca pe vremea bunicilor.
Pe lângă sarmale, tochitură cu mămăligă, slănină cu ceapă și alte mâncăruri sau combinații de alimente tradiționale, gospodinele pregătesc în luna decembrie carne la graniță. Acest preparat este mult îndrăgit în mod deosebit de generația adultă și de cei care locuiesc sau au locuit în mediul rural.
Carnea la graniță, care constă practic în bucăți de carne de porc crudă, lăsate la rece 4-5 zile, apoi preparate în ceaun, poate să fie consumată în forma dată sau în cadrul altor mâncăruri pe parcursul sezonului rece. Este ușor de pregătit.
Secretul bunicii pentru un gust autentic constă în afumarea la rece, care oferă preparatului gust și culoare desăvârșite. Pentru a face acest lucru, se pune carnea la afumat într-o încăpere cu temperaturi de 12-22 grade Celsius, într-un mediu cât mai uscat, timp de 5 până la 14 zile.
De asemenea, la final, pe măsură ce scoți bucăți de carne din amestecul cu untură, se completează cu untură topică, astfel încât mâncarea să nu rămână neacoperită. În caz contrar, carnea poate să râncezească.
Te-ar putea interesa și: Câtă carne de vită se pune în cârnaţii pentru Crăciun. Aşa nu vor ieşi graşi, îi vei mânca fără probleme
Te-ar putea interesa și: Cum a reacționat un englez care a mâncat mici și sarmale în România. Reacția lui a devenit virală
Carnea de porc și cârnații în untură pot fi consumați ca atare, oricând în perioada sezonului rece, sau alături de alte preparate, cum ar fi murăturile. Ai grijă! Nu arunca niciodată untura, ci folosește-o la gătit alte mâncăruri. O lingură de untură poate înlocui o cantitate importantă de ulei de floarea-soarelui.