11 dec. 2023 | 15:01

Cum gătești costițe de porc afumate, aplicând regula 3-2-1. Carnea va fi savuroasă

Sfaturi Culinare
Cum gătești costițe de porc afumate, aplicând regula 3-2-1. Carnea va fi savuroasă
În ce constă regula 3-2-1 de gătire a costițelor de porc. Cum verifici dacă preparatul a fost gătit suficient.

Una dintre cele mai comune nemulțumiri ale românilor, când vine vorba despre costițele de porc afumate, este că bucățile de carne sunt prea uscate și tari. Pentru a remedia această problemă, poți apela cu încredere la așa-numita metodă 3-2-1 pentru a găti această mâncare.

În ce constă regula 3-2-1 de gătire a costițelor de porc

Regula 3-2-1, denumită astfel pentru cele trei sferturi de timpi de gătire, aproape că îți garantează costițe de porc fragede pentru masa de Crăciun. Nu trebuie decât să depui puțin efort. Ai nevoie de o folie  de aluminiu și ceva răbdare. În rest, totul decurge clasic, inclusiv ingredientele sunt aceleași.

Tehnica de gătire a costițelor de porc afumate este chiar simplă. În ce constă? 3 ore se lasă costițele la afumat, se învelesc în aluminiu și se gătesc înfășurate 2 ore și încă 1 oră se mențin la odihnă, în folie.

Ce efect va avea această metodă asupra cărnii de porc

În primele trei ore, care sunt critice, carnea se va înmuia în aroma tradițională de fum, apoi se va aburi în interiorul foliei de aluminiu atât de bine încât va deveni fragedă și va putea fi îndepărtată cu ușurință de pe coaste. În ultima oră, costițele sunt expuse la căldură uscată, pentru a forma o crustă aromată.

Te-ar putea interesa și: Rețetă specială de cârnați de casă. Ingredientul magic care se adaugă în compoziția de carne

Motivul pentru care carnea de pe costițe iese uscată

Unul dintre cele mai importante detalii când vine vorba despre gătitul cărnurilor este reprezentat de temperatura internă a preparatului. Cea mai bună temperatură internă pentru carnea de porc este de 63 grade Celsius, însă dacă vei proceda așa, mâncarea va ieși dură.

Specialiștii în gastronomie spun că acest lucru se întâmplă din cauza cantității mari de colagen și grăsme, ce necesită o gătire mai îndelungată la temperaturi scăzute, pentru a se înmuia. În acest fel, costițele de porc vor ieși fragede și suculente, așa cum ne și dorim.

Cum verifici dacă preparatul a fost gătit suficient

Când gătești costițe de porc, ai grijă să atingi o temperatură internă a cărnii de 88-94 grade Celsius. Este dificil să măsori temperatura internă a costițelor de porc, din cauza oaselor. Vestea bună este că nu ai nevoie de un termometru specia pentru a determina starea preparatului.

Tot ce trebuie să faci pentru a verifica temperatura internă a costițelor de porc este să miști unul dintre oasele costițelor. Dacă acesta este slăbit, iar coastele se desprind fără efort, înseamnă că mâncarea a atins punctul de gătire corespunzător.

Parteneri
De ce se mănâncă pomana porcului de Ignat deși suntem în Postul Crăciunului
Redactia.ro
Zodiile care vor trăi un miracol divin în ianuarie 2025. Astrele se aliniază pentru acești nativi
Click.ro
Influencerul Makaveli, amenințări din Parlament cu limbaj suburban: „Ascundeți-vă soțiile”
Digi24
Imagini cu Mihaela Prigoană! Văduva afaceristului este cu mult mai tânără decât el FOTO
Vocea.biz
Cât costă pantofii de lux pe care îi poartă Marcel Ciolacu. Au garanție pe viață!! 'Am două perechi... Ai lui Grindeanu sunt identici. Nu port alți pantofi'
Unica.ro
Ger de crapă pietrele și ninsori, în următoarele ore. Vreme în schimbare în România
EVZ.ro
Un bărbat și-a ucis soția în luna de miere. Înainte să comită crima, spunea despre femeie că este „totul” pentru el
Spynews
Băgați banii la saltea! Populația trebuie să se pregătească: Este momentul să fim precauți!
Capital.ro
Pentru el s-a transformat Maria Popovici? A fost surprinsă la ceas de seară cu un bărbat elegant și galant. Divorțul de Mincu a schimbat-o radical. 20 de imagini în care nu o mai recunoști
Avantaje
RĂSTURNARE de SITUAȚIE în POLITICĂ! Au DECIS ACUM
Mediaflux
Ion Șaulescu de la Mireasa, sezonul 4, adevărul despre separarea de Raluca, după trei ani de relație: „Nu sarcina a fost motivul”. Ce s-a întâmplat între foștii concurenți
Spynews.ro
Iubire cu parfum de lavandă, rezumat episoade 38, 39 și 40, 20 decembrie 2024. Anda, bulversată! Soțul ei, Albert, a găsit-o
Antena 1
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Shtiu.ro